Karácsonyfa kiválasztása – útmutató

Karácsonyfák nagy szerepet játszanak a legkedvesebb ünnepi hagyományainkban. Feldíszítjük a fát, kinyitjuk az ajándékokat és élvezzük a karácsonyi hangulatot a családdal és a barátokkal a karácsonyfa alatt. Fontos, hogy olyan fát válasszunk, amely nemcsak az Ön stílusának felel meg, hanem több tíz évet is kibír. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan válassza ki a megfelelő karácsonyfát az otthonába.

Válassza ki a helyet

A különböző méretű és alakú műkarácsonyfa létezik. Ha szeretné szűkíteni a lehetőségeit, akkor válassza ki a helyet és győződjön meg róla, hogy a helyen egy kisebb vagy inkább egy magas karácsonyfa fér el meg. Először is mérjük meg a mennyezet magasságát, amelynek köszönhetően szűkíti a otthona magasságának megfelelő fa kiválasztásának lehetőségeit.


Magasság

A magasság kiválasztásának jó szabálya, ha legalább 15 cm hely van a fa felső része és a mennyezet között. Ugyanez érvényes a csúcsdísz, csillag vagy más dísz elhelyezésére a fa csúcsára, amely megnövelné a fa magasságát. Tehát ha a mennyezet hagyományos 240 cm akkor az Ön számára a 210-220 cm magas karácsonyfa lesz megfelelő. Fáink méretét a földtől a fa legmagasabb csúcsáig mérjük.

60cm – 110cmKis műfenyő, alkalmas asztalra, ablakba vagy pultra.

120cm – Kis műfenyő, alkalmas asztalra, ablakba vagy pultra.

150cm , 180cm – Alkalmas a hálószobába, gyerekszobába és a kisebb helységekbe.

210cm , 220cm – Ideális standard  240cm mennyezetű szobákba. Ez a méret az egyik legkeresettebb.

240cm , 250cm – Ezek a méretek a magasabb mennyezetű szobákba alkalmasak.

270cm – 450cm – Az ilyen karácsonyfák alkalmasak nagy előszobákba vagy bevásárlóközpontokba.

400cm – 800cm – A gigantikus műfenyők bevásárlóközpontok, bemutatótermek, közterek vagy templomok díszítésére kiválóan alkalmasak.

Ha már tudja, milyen magasság felel meg az otthonába, akkor minden kategóriában kiszűrheti a fákat magasság szerint, amely sok időt megspórol önnek a fa kiválasztásakor.


Alak és szélesség

A fa alakja általános képet ad arról, hogy mennyi helyet foglal a fa. Ha tágas hely áll rendelkezésére válogathat a klasszikus méretek között, ha viszont korlátozott a hely, akkor érdemes megfontolni a karcsú karácsonyfa vagy műfenyő választását, amelyet elhelyezhet a szoba bármely részén. Mérje le a rendelkezésre álló területet a talajon és hasonlítsa össze az oldalunkon található méretekkel. Minden műfenyő leírása alatt fel vannak tüntetve a termék adatai. Fel van tüntetve a legszélesebb alsó részen mért szélesség.

Extra széles műfenyők

A nagy és tágas helyiségekbe szánt a szabványos műfenyők hatalmasabb és szélesebb változata (15-25 cm-rel szélesebb átmérőjű, mint a szabványos fenyőfák)

A fák szabványos szélessége

Legnépszerűbb klasszikus karácsonyfa méret (220cm magas fa esetén átmérője 125cm-től)

Keskeny műkarácsonyfák

Karcsú karácsonyfák a kisebb szobák vagy lakásokba (105 cm átmérőig)

Kis karácsonyfák

Ha nincs elegendő helye még a keskeny karácsonyfának sem, akkor az Ön számára a legmegfelelőbb a kis karácsonyfa, amelyeket rátehet bármilyen asztalra, komódra vagy elhelyezheti a szoba bármely részén. A legnépszerűbbek közé tartoznak a cserepes karácsonyfák.


VALÓSÁGHŰSÉG

Egy mesterséges karácsonyfa nem jelenti azt, hogy el kell búcsúznia az annyira közkedvelt élő karácsonyfa kinézetétől. Sok karácsonyfánkat igazi fákról mintázták – az alaktól kezdve az ágak struktúráján át egészen a színig.

Tűlevelek típusa szerint

A tűlevelek fajtáját a felhasznált anyag szerint kategorizáljuk. A PVC-ből készült tűlevelek laposak, mint a papír, míg a polietilénből (PE) készült levelek nagyobb méretűek és az ilyen tűleveles fákat 3D karácsonyfának is nevezik. Egyes fák a kettő kombinációja – minél több a 3D ágak számra, annál valósághűbb a fa.

Valósághű 3D tűlevelek – 3D karácsonyfák

Ez a 3D tűlevél szinte megkülönböztethetetlen az élő tűlevéltől.

Hagyományos PVC tűlevelek – klasszikus karácsonyfák

A klasszikus karácsonyfák tűlevelei laposak mint a papír.

A valósághűség fokozatai

A felhasznált 3D gallyak mennyisége szerint a fákat 3 csoportba soroljuk:

A legvalósághűbb műfenyők – FULL 3D fák (100% 3D)

Ezeken a fákon kizárólag csak 3D gallyak vannak és ezért a fát szinte nem is lehet megkülönböztetni az élő fától. Habár a minőséget meg kell fizetni és ezek a műfenyők bizony elég drágák.

Valósághű fák – 3D műfenyők

Ezeknél a fáknál 3D gallyakat használtak a fa szélénél és a fa belső részére klasszikus PVC tűleveleket tettek a sűrűbb hatáshoz. A használt 3D gallyak száma 50% és 70% között van. Ez a kombináció az egyik legnépszerűbb kedvező ára valamint valóságű megjelenése miatt.

Hagyományos karácsonyfák – Klasszikus karácsonyfák

A klasszikus karácsonyfáknál csak PVC ágakat használtak, amelyek a legolcsóbb kategóriába tartoznak ám ez nem jelenti azt, hogy nem szépek. És itt valóban rengeteg gyönyörű műfenyőből lehet választani.

Klasszikus műfenyő ág PVC gallyakkal.

Fafajta szerint

A természethez hasonlóan itt is megtalálja a műfenyők teljes kínálatát, amelyeket valósághű megjelenésüknek köszönhetően nem lehet megkülönböztetni az igazitól.

Jegenyefenyő  

3D Smaragd jegenyefenyő

3D Kaukázusi jegenyefenyő / FULL 3D Kaukázusi Jegenyefenyő / FULL 3D Kaukázusi Jegenyefenyő

3D Kanadai jegenyefenyő / FULL 3D Kanadai jegenyefenyő

Umelý vianočný stromček 3D jedľa normandská detail ihličia

3D-s Normandiai Jegenye / FULL 3D-s Normandiai Jegenye

Umelý vianočný stromček 3D jedľa striebristá, detail ihličia

3D-s Ezüst Jegenyefenyő

Boróka

3D Himalájai boróka / FULL 3D Himalájai boróka

Vianočný stromček 3D mini borovica, detail ihličia

3D-s mini hosszútűs fenyő karácsonyra cserépben / FULL 3D-s mini hosszútűs fenyő karácsonyra cserépben

Lucfenyő

3D Alpesi lucfenyő / FULL 3D Alpesi lucfenyő / 3D Alpesi lucfenyő XL / 3D Alpesi Lucfenyő virágcserépben

3D Kaliforniai lucfenyő / FULL 3D Kaliforniai lucfenyő

3D Smrek Exkluzívny

FULL 3D Finn lucfenyő

3D Hegyi lucfenyő

3D Olasz lucfenyő


Umelý vianočný stromček 3D smrek ľadový, detail ihličia

3D Jeges Lucfenyő / FULL 3D Jeges Lucfenyő / 3D-s Keskeny Jeges Luc

Umelý vianočný stromček 3D Smrek Dánsky, detail ihličia

3D-s Dán Luc műfenyő / FULL 3D-s Dán Luc műfenyő

Umelý vianočný stromček 3D smrek mohutný, detail ihličia

3D-s Óriás Luc műfenyő

3D-s Hatalmas Luc műfenyő karácsonyra

A tűlevelek színe szerint

Manapság lehetőség különböző színű műkarácsonyfa megvásárlására és ezért már senki sem csodálkozik, ha például meglát egy lila színű műfenyőt. Kínálatunkban a következő színű műfenyőket találja:

Egyszínű zöld gallyak

Kétszínű zöld gallyak

Türkiz-ezüst gallyak

Umelý vianočný stromček 3D jedľa striebristá, detail ihličia

Havas gallyak

Fehér, teljesen havas gallyak


Világítás szerint

A piacon újdonság a beépített LED világítással rendelkező műfenyő a legigényesebb vásárlók számára. LED világítás kevesebb elektromos energiát használ, és kevesebb hőt termel, mint a klasszikus izzók a fán. LED fáink SMART ADAPTERREL is rendelkeznek. Elég letölteni az alkalmazást és a műfenyő világítását telefonról irányíthatja.


Az összerakás módja szerint

A műfenyőinknél a gallyak összerakásához csak kétfajta rendszert használtak.

ESERNYŐRENDSZER – A gallyaknak van egy előre meghatározott rés, amelybe az ágak esnek, és így a fa 100% -ban széthúzható, amilyennek lennie kell.

SZÉTHÚZHATÓ RENDSZER- Az ilyen rendszerrel rendelkező fák esetében az ágak együtt vannak a törzzsel és így 90°-ban kell széthúznia őket, hogy a fának megfelelő alakja legyen.

Az azzal kapcsolatos utasításokat, hogy hogyan rakjuk össze a fát és az ágakat úgy, hogy a fának tökéletes formája legyen, megtaláljaITT.


Állvány szerint

Az állvány minden nálunk vásárolt fa csomagolásának része. Az állvány lehet műanyag vagy fém. A klasszikus műkarácsonyfák, esetében leggyakrabban műanyag az állvány, a 3D és a FULL 3D műfenyőkhöz viszont fém állvány van csomagolva. Ha szeretné zöld állványba tenni a műfenyőjét, akkor webáruházunkban megvásárolhatja a pótállványt a fához.

Fém állvány a műfenyőhöz

Műanyag állvány a műfenyőhöz