Karácsonyfa kiválasztása

Karácsonyfa kiválasztása – útmutató

Karácsonyfák nagy szerepet játszanak a legkedvesebb ünnepi hagyományainkban. Feldíszítjük a fát, kinyitjuk az ajándékokat és élvezzük a karácsonyi hangulatot a családdal és a barátokkal a karácsonyfa alatt. Fontos, hogy olyan fát válasszunk, amely nemcsak az Ön stílusának felel meg, hanem több tíz évet is kibír. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan válassza ki a megfelelő karácsonyfát az otthonába.

Válassza ki a helyet

A különböző méretű és alakú műkarácsonyfa létezik. Ha szeretné szűkíteni a lehetőségeit, akkor válassza ki a helyet és győződjön meg róla, hogy a helyen egy kisebb vagy inkább egy magas karácsonyfa fér el meg. Először is mérjük meg a mennyezet magasságát, amelynek köszönhetően szűkíti a otthona magasságának megfelelő fa kiválasztásának lehetőségeit.


Magasság

A magasság kiválasztásának jó szabálya, ha legalább 15 cm hely van a fa felső része és a mennyezet között. Ugyanez érvényes a csúcsdísz, csillag vagy más dísz elhelyezésére a fa csúcsára, amely megnövelné a fa magasságát. Tehát ha a mennyezet hagyományos 240 cm akkor az Ön számára a 210-220 cm magas karácsonyfa lesz megfelelő. Fáink méretét a földtől a fa legmagasabb csúcsáig mérjük.

60cm – 110cm Kis műfenyő, alkalmas asztalra, ablakba vagy pultra.

120cm – Kis műfenyő, alkalmas asztalra, ablakba vagy pultra.

150cm , 180cm – Alkalmas a hálószobába, gyerekszobába és a kisebb helységekbe.

210cm , 220cm – Ideális standard  240cm mennyezetű szobákba. Ez a méret az egyik legkeresettebb.

240cm , 250cm – Ezek a méretek a magasabb mennyezetű szobákba alkalmasak.

270cm – 450cm – Az ilyen karácsonyfák alkalmasak nagy előszobákba vagy bevásárlóközpontokba.

400cm – 1200cm– A gigantikus műfenyők bevásárlóközpontok, bemutatótermek, közterek vagy templomok díszítésére kiválóan alkalmasak.

Ha már tudja, milyen magasság felel meg az otthonába, akkor minden kategóriában kiszűrheti a fákat magasság szerint, amely sok időt megspórol önnek a fa kiválasztásakor.


Alak és szélesség

A fa alakja általános képet ad arról, hogy mennyi helyet foglal a fa. Ha tágas hely áll rendelkezésére válogathat a klasszikus méretek között, ha viszont korlátozott a hely, akkor érdemes megfontolni a karcsú karácsonyfa vagy műfenyő választását, amelyet elhelyezhet a szoba bármely részén. Mérje le a rendelkezésre álló területet a talajon és hasonlítsa össze az oldalunkon található méretekkel. Minden műfenyő leírása alatt fel vannak tüntetve a termék adatai. Fel van tüntetve a legszélesebb alsó részen mért szélesség.

Extra széles műfenyők

A nagy és tágas helyiségekbe szánt a szabványos műfenyők hatalmasabb és szélesebb változata (15-25 cm-rel szélesebb átmérőjű, mint a szabványos fenyőfák)

A fák szabványos szélessége

Legnépszerűbb klasszikus karácsonyfa méret (220cm magas fa esetén átmérője 125cm-től)

Keskeny műkarácsonyfák

Karcsú karácsonyfák a kisebb szobák vagy lakásokba (105 cm átmérőig)

Kis karácsonyfák

Ha nincs elegendő helye még a keskeny karácsonyfának sem, akkor az Ön számára a legmegfelelőbb a kis karácsonyfa, amelyeket rátehet bármilyen asztalra, komódra vagy elhelyezheti a szoba bármely részén. A legnépszerűbbek közé tartoznak a cserepes karácsonyfák.


VALÓSÁGHŰSÉG

Egy mesterséges karácsonyfa nem jelenti azt, hogy el kell búcsúznia az annyira közkedvelt élő karácsonyfa kinézetétől. Sok karácsonyfánkat igazi fákról mintázták – az alaktól kezdve az ágak struktúráján át egészen a színig.

Tűlevelek típusa szerint

A tűlevelek fajtáját a felhasznált anyag szerint kategorizáljuk. A PVC-ből készült tűlevelek laposak, mint a papír, míg a polietilénből (PE) készült levelek nagyobb méretűek és az ilyen tűleveles fákat 3D karácsonyfának is nevezik. Egyes fák a kettő kombinációja – minél több a 3D ágak számra, annál valósághűbb a fa.

Valósághű 3D tűlevelek – 3D karácsonyfák

Himalájai borókafenyő tönkön detail 3

Ez a 3D tűlevél szinte megkülönböztethetetlen az élő tűlevéltől.

Hagyományos PVC tűlevelek – klasszikus karácsonyfák

A klasszikus karácsonyfák tűlevelei laposak mint a papír.

A valósághűség fokozatai

A felhasznált 3D gallyak mennyisége szerint a fákat 3 csoportba soroljuk:

A legvalósághűbb műfenyők – FULL 3D fák (100% 3D)

Ezeken a fákon kizárólag csak 3D gallyak vannak és ezért a fát szinte nem is lehet megkülönböztetni az élő fától. Habár a minőséget meg kell fizetni és ezek a műfenyők bizony elég drágák.

Az egész műfenyő csak 3D gallyakból áll.
A FULL 3D műfenyő ágait csak 3D gallyak alkotják.

Valósághű fák – 3D műfenyők

Ezeknél a fáknál 3D gallyakat használtak a fa szélénél és a fa belső részére klasszikus PVC tűleveleket tettek a sűrűbb hatáshoz. A használt 3D gallyak száma 50% és 70% között van. Ez a kombináció az egyik legnépszerűbb kedvező ára valamint valóságű megjelenése miatt.

A 3D műfenyők sűrűségének érdekében PVC tűleveleket használtak mivel így kedvezőbb az ára.
A 3D műfenyő ágait a végén 3D gallyak alkotják és középen pedig klasszikus PVC gallyak találhatók.

Hagyományos karácsonyfák – Klasszikus karácsonyfák

A klasszikus karácsonyfáknál csak PVC ágakat használtak, amelyek a legolcsóbb kategóriába tartoznak ám ez nem jelenti azt, hogy nem szépek. És itt valóban rengeteg gyönyörű műfenyőből lehet választani.

Klasszikus műfenyő ág PVC gallyakkal.

Fafajta szerint

A természethez hasonlóan itt is megtalálja a műfenyők teljes kínálatát, amelyeket valósághű megjelenésüknek köszönhetően nem lehet megkülönböztetni az igazitól.

Jegenyefenyő  

3D Műfenyő Smaragd Jegenyefenyő

3D Smaragd jegenyefenyő / 3D Smaragd Jegenyefenyő virágcserépben

3D Műfenyő Kaukázusi Jegenyefenyő

3D Kaukázusi jegenyefenyő / FULL 3D Kaukázusi Jegenyefenyő / XL-es 3D-s Kaukázusi Jegenye műfenyő karácsonyra / 3D Kaukázusi Műfenyő virágcserépben / FULL 3D Kaukázusi Műfenyő virágcserépben / 3D-s Természetes Jegenyefenyő karácsonyfa cserépben

3D Kanadai jegenyefenyő / FULL 3D Kanadai jegenyefenyő

3D-s Normandiai Jegenye műfenyő karácsonyra

3D-s Normandiai Jegenye műfenyő karácsonyra / FULL 3D-s Normandiai Jegenyefenyő karácsonyfa

XL-es 3D-s Kecses Jegenyefenyő karácsonyfa

3D Havas Jegenyefenyő / 3D-s Havas Jegenyefenyő karácsonyfa cserépben

Boróka

Himalájai 3D borókafenyő detail 3

3D Himalájai Műfenyő / FULL 3D Himalájai Műfenyő / XL-es 3D-s Himalájai Műfenyő / 3D-s mini hosszútűs fenyő karácsonyra cserépben / FULL 3D-s Mini Hosszútűs fenyő karácsonyra cserépben

3D Tátrai Borókafenyő

3D Tátrai Műfenyő / FULL 3D Tátrai Műfenyő

Lucfenyő

3D Alpesi Lucfenyő / FULL 3D Alpesi Lucfenyő / 3D Alpesi Lucfenyő XL / 3D Alpesi Lucfenyő virágcserépben / FULL 3D-s Alpesi Lucfenyő karácsonyra cserépben / 3D Műfenyő Keskeny Lucfenyő / 3D-s Karcsú Lucfenyő karácsonyfa

Műkarácsonyfa 3D Királyi Lucfenyő részlet 1

3D Királyi Lucfenyő / 3D Király Műlucfenyő LED / 3D-s Királyi Lucfenyő karácsonyfa cserépben

Exkluzív 3D Műfenyő lucfenyő

3D Exkluzív Lucfenyő / FULL 3D Exkluzív Lucfenyő

FULL 3D Műfenyő finn lucfenyő

FULL 3D Finn Lucfenyő

3D Műfenyő hegyi lucfenyő

3D Hegyi Lucfenyő

3D-s Hatalmas Luc műfenyő karácsonyra

XL-es 3D-s Hatalmas Luc műfenyő karácsonyra

FULL 3D-s Jeges Lucfenyő karácsonyfa

3D Jeges Lucfenyő / FULL 3D-s Jeges Lucfenyő karácsonyfa / 3D-s Keskeny Jeges Luc műfenyő karácsonyra / 3D-s Jeges Lucfenyő karácsonyfa cserépben

3D Skandináv Lucfenyő 3

3D Skandináv Lucfenyő

3D-s Óriás Luc műfenyő karácsonyfa

3D-s Óriás Luc műfenyő karácsonyfa

A tűlevelek színe szerint

Manapság lehetőség különböző színű műkarácsonyfa megvásárlására és ezért már senki sem csodálkozik, ha például meglát egy lila színű műfenyőt. Kínálatunkban a következő színű műfenyőket találja:

Egyszínű zöld gallyak

Kétszínű zöld gallyak

3D-s Hatalmas Luc műfenyő karácsonyra

Türkiz-ezüst gallyak

FULL 3D-s Jeges Lucfenyő karácsonyfa

Havas gallyak

3D Himalájai Havas Borókafenyő mű karácsonyfa részlet 1

Fehér, teljesen havas gallyak

Műkarácsonyfa 3D Királyi Lucfenyő részlet 3

Világítás szerint

A piacon újdonság a beépített LED világítással rendelkező műfenyő a legigényesebb vásárlók számára. LED világítás kevesebb elektromos energiát használ, és kevesebb hőt termel, mint a klasszikus izzók a fán. LED fáink SMART ADAPTERREL is rendelkeznek. Elég letölteni az alkalmazást és a műfenyő világítását telefonról irányíthatja.

Exkluzív 3D Műfenyő lucfenyő

Az összerakás módja szerint

A műfenyőinknél a gallyak összerakásához csak kétfajta rendszert használtak.

ESERNYŐRENDSZER – A gallyaknak van egy előre meghatározott rés, amelybe az ágak esnek, és így a fa 100% -ban széthúzható, amilyennek lennie kell.

SZÉTHÚZHATÓ RENDSZER- Az ilyen rendszerrel rendelkező fák esetében az ágak együtt vannak a törzzsel és így 90°-ban kell széthúznia őket, hogy a fának megfelelő alakja legyen.

Az azzal kapcsolatos utasításokat, hogy hogyan rakjuk össze a fát és az ágakat úgy, hogy a fának tökéletes formája legyen, megtalálja ITT.


Állvány szerint

Az állvány minden nálunk vásárolt fa csomagolásának része. Az állvány lehet műanyag vagy fém. A klasszikus műkarácsonyfák, esetében leggyakrabban műanyag az állvány, a 3D és a FULL 3D műfenyőkhöz viszont fém állvány van csomagolva. Ha szeretné zöld állványba tenni a műfenyőjét, akkor webáruházunkban megvásárolhatja a pótállványt a fához.

Fém állvány a műfenyőhöz

Műanyag állvány a műfenyőhöz

Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x