TOP 10 – Az idei év modern karácsonyfái

Karácsonyfa Világ / szeptember 5, 2022

Nem csak szép, de modern karácsonyfára is vágyik? A jelenlegi trendek közé tartoznak a 3D karácsonyfák, a hozzárögzített LED világítással, a különleges színű karácsonyfák és nem utolsósorban a havas, fehér karácsonyfák.

Olvass tovább »

TOP 10 – Prémium műfenyő az idei évre

Karácsonyfa Világ / augusztus 30, 2022

Mint minden évben, idén is bemutatjuk Önnek a prémium műfenyő exkluzív listáját, amelyeket a legigényesebb vásárlóinknak szántunk. Mindenki szeretne egy gyönyörű, hatalmas, valósághű karácsonyfát az otthonában, amelyet nem lehet megkülönböztetni az igazitól. Pontosan ilyen fenyőket talál a cikkünkben.

Olvass tovább »

TOP 10 – karácsonyfa trend 2022 a mi vásárlóinktól

Karácsonyfa Világ / augusztus 27, 2022

Egy szépen feldíszített karácsonyfa kétségtelenül hozzátartozik a karácsonyhoz, és remekül kiegészíti a tökéletes karácsonyi hangulatot. Milyen a karácsonyfa divat és a karácsonyfa trend a jelenlegi időszakban? Úgy döntöttünk, hogy cikkünkben bemutatjuk Önnek a vásárlóink legszebb karácsonyfáit. Kiválasztottuk Önnek a TOP 10 karácsonyfa divat képviselőit, amelyeket a vásárlók a díszítésükkel tökéletesre varázsoltak. Nos, mit szól hozzá? Egyetért velünk, vagy Ön egy másik legszebb karácsonyfát választana?

Olvass tovább »

Hogyan készül a karácsonyfa papírból

Karácsonyfa Világ / november 15, 2022

Minden kreatív és fantáziadús ember számára készítettünk néhány egyszerű útmutatót, hogy hogyan készül a karácsonyfa papírból. Ezt az inspiráló tevékenységet együtt végezheti gyermekeivel, és garantáljuk, hogy jól fogják érezni magukat. Csodálatos alkotásait aztán díszként használhatja karácsonyfáján vagy a polc díszeként.

Olvass tovább »

Krácsonyfa rajz lépésről lépésre

Karácsonyfa Világ / november 8, 2022

Bizonyára sokan töprengenek azon a hosszú téli estéken, hogy milyen tevékenységeket találjanak ki a gyermekeiknek. Mondjuk, próbálja megtanítani őket a krácsonyfa rajz lépésröl lépésre elsajátítására, és töltsék el együtt kreatívan az időt. A karácsonyfa rajz egy viszonylag egyszerű tevékenység, amely az egész család szórakozását szolgálja.

Olvass tovább »

Retro karácsonyfa – stílusos múltidézés

Karácsonyfa Világ / október 31, 2022

Hogyan díszíthető fel egy retro karácsonyfa úgy, hogy a múltat idézze, ugyanakkor lépést tartson a korral? Ha már elkezdett azon gondolkodni, hogy idén milyen retro karácsonyfadísz lenne hozzá alkalmas, hogy stílusossá és széppé tegye a fát, íme néhány ötlet a trendi és retro karácsonyfadíszek kiválasztásához.

Olvass tovább »

Karácsonyi koszorú ajtóra – 40+ inspiráció

Karácsonyfa Világ / október 25, 2022

Karácsonyi koszorú ajtóra remek dekoráció, amely a karácsonyi hangulatot remekül kiegészíti, és sokféleképpen kihasználható. Felakaszthatja a bejárati ajtóra vagy az ablakra, a kandalló fölé vagy máshová a falra. Karácsonyi koszorú ajtóra a karácsonyi ünnepek során nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem.

Olvass tovább »

Kis karácsonyfa: hova tegyük?

Karácsonyfa Világ / október 18, 2022

A karácsony nem feltétlenül a nagy és terjedelmes karácsonyfákról szól. Nem mindenkinek van elég helye egy ekkora fa számára, és ebben az esetben a kis karácsonyfa remek alternatíva. A kis karácsonyfa nem foglal sok helyet, egy kis karácsonyi hangulatot hoz az otthonába, és mindenkit boldoggá tesznek, aki örömmel várja a karácsonyt. Mik a kis karácsonyfa előnye és milyen helyükre tehetjük?

Olvass tovább »

Házilag készített karácsonyi dekoráció !

Karácsonyfa Világ / október 11, 2022

Alkotó vénája van, és handmade dekorációkat és díszeket szeretne készíteni? Remek ötleteket mutatunk a karácsonyi dekorációkhoz, amelyeket könnyedén elkészíthet otthonában. Nincs ebben semmi nehéz. Mindössze egy kis ügyesség, kreativitás és néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá, amelyeket mindenki megtalál az otthonában. Készítsen saját karácsonyi díszeket az utasításaink szerint.

Olvass tovább »

5 tipp karácsonyi dekoráció papírból

Karácsonyfa Világ / október 4, 2022

Tegye izgalmasabbá karácsonyi dekorációját a papír karácsonyi díszek készítésével. Karácsonyi díszek papírból sablon valóban nagyon modern és érdekes. A különböző színű és formájú díszeket készíthet és kiválaszthatja az elkészítés nehézségi fokát. Lehetnek azok papír karácsonyi díszek a karácsonyfára, ablakdíszek karácsonyi dekoráció papírból vagy karácsonyi füzér papírból. A papírból készült karácsonyi díszek készítésébe bevonhatja gyermekeit vagy a többi családtagját is. Garantáltan jól fognak szórakozni. 5 remek tippet adunk – karácsonyi díszek papírból lépésröl lépésre.

Olvass tovább »

Karácsonyi világítás házra – merítsen ihletet!

Karácsonyfa Világ / szeptember 27, 2022

Karácsonykor számos házon láthatók kűltéri karácsonyi fények. Az utóbbi években az ilyen dekorációk nagyon népszerű trenddé váltak. Ön is szeretné elegáns arany vagy extravagánsabb színekben megvilágítani a házát? Inspirációkkal szolgálunk Önnek, hogy melyik karácsonyi világítás mutat a házon a legjobban, ami által figyelemfelkeltővé válik.

Olvass tovább »

Milyenek lesznek a karácsonyi színek 2022-ben?

Karácsonyfa Világ / szeptember 20, 2022

Minden évben követi a karácsonyi dekoráció trendjeit, és aszerint változtatja a karácsonyi dekorációt, hogy éppen milyen színek vannak divatban? Akkor ez a cikk lesz Önnek a telitalálat. Nem titok, hogy mint minden más, a karácsonyi dekoráció is a trendeknek van kitéve, legyen szó akár a dizájnról, akár a színekről. Cikkünkben főként a különböző színkombinációkat bemutató díszekre koncentráltunk, amelyek a 2022/2023-as szezonban a legsikkesebbek lesznek. Ugyanígy bemutatjuk a 2022-es karácsonyi színek CSÚCSÁT is, amelyet a trendek rajongói egyszerűen nem hagyhatnak ki, ha karácsonyi dekorációról van szó.

Olvass tovább »

TOP 10 – Féher műfenyö idén

Karácsonyfa Világ / szeptember 13, 2022

Az utóbbi években a havas és Féher műfenyö voltak a legkeresettebb műfenyők. Egyedülálló, mesésen téli hangulatot teremthetnek bármelyik szobában, és valószínűleg ezért is örvendenek olyan nagy népszerűségnek.

Vastagon hófödte, Féher műfenyö keres, vagy csak egy finoman behavazott fenyőfát? A gyártók az ilyen fák mindenféle kialakítására és kivitelezésére összpontosítanak, így mindenki biztosan megtalálja, amit keres.

Olvass tovább »

Műfenyő az utolsó pillanatban? Idén inkább ne!

Karácsonyfa Világ / augusztus 16, 2022

Műfenyő vásárlását fontolgatja idén? Ha igen, akkor érdemes jó előre körülnézni egy megfelelő műfenyő után. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy idén karácsonykor fenyő nélkül marad. 

Olvass tovább »

Ne maradjon le a karácsonyi dekoráció legújabb trendjeiről!

Karácsonyfa Világ / augusztus 9, 2022

Bátran kijelenthetjük, hogy a karácsony már a nyakunkon van. A béke, az öröm és a család ünnepe. De hogyan lehet kiemelkedni a tömegből és trendinek lenni karácsonykor? Hogy a lehető legegyszerűbb legyen, tippeket adunk a karácsonyi dekoráció legújabb trendjeiről!

Olvass tovább »

A karácsonyfa eredete: Hogyan alakult ki?

Karácsonyfa Világ / augusztus 2, 2022

A karácsonyfa jelentése az egész világon ismert. A karácsonyt el sem tudjuk képzelni szépen feldíszített karácsonyfa nélkül, és a karácsony hagyományos szimbóluma hihetetlenül kellemes hangulatot áraszt az otthonainkban. De vajon tudja-e, hogy mi a karácsonyfa eredete, és hová nyúlnak vissza ennek a karácsonyi jelképnek gyökerei?

Olvass tovább »

Karácsonyfa 20-szor másképp

Karácsonyfa Világ / július 7, 2022

A karácsonyfa világszerte a karácsony alapvető szimbóluma. De tudja, hogy a világ különböző részein hogyan nevezik a karácsonyfát? Velünk megtudhatja.

Olvass tovább »

Ötletek karácsonyi enteriőr készítéséhez otthonunkba

Karácsonyfa Világ / december 17, 2021

Egy igazi karácsonyi enteriőr elkészítése otthon, nem egy egetverően nagy feladat, ezért érdemes elkezdeni. Cikkünkben, néhány praktikus tanáccsal ebben próbálunk segíteni, ötleteket adni. Lehet ez az egész házat vagy lakást érintő díszítés, vagy tényleg csak egy enteriőr kialakítása egy sarokban, vagy egy szobában.

Olvass tovább »

Így tarthat lépést a karácsonyfa a legújabb tech trendekkel

Karácsonyfa Világ / december 8, 2021

A karácsonyfa szó hallatán először egy klasszikus és kevésbé modern fenyő jut a legtöbbek eszébe. Csak kevesen tudják, hogy ezek a klasszikus fenyők milyen modern tulajdonságokkal is tudnak rendelkezni. A LED-es fényfüzérek már évek óta piacvezető dekorációk, azokat mindenki szereti. Ezt a terméket tovább fejlesztve egy távvezérlésű, nano fényes és új technológiás füzért kaphatunk. A legtöbb műfenyőfa esetében pedig ez már beépített tulajdonság, így azzal sem kell bajlódnunk, hogy a füzért feltekerjük a fára.

Olvass tovább »

3 karácsonyi téma, ami biztosan bearanyozza az ünnepeket

Karácsonyfa Világ / november 29, 2021

A karácsony a szeretet ünnepe. Már egészen kicsi korunk óta tudjuk ezt, mert a szüleink is erre tanítottak minket, és éreztették velünk az ünnepek alatt. De nem csak a családi közeg járult ehhez hozzá, hanem filmipar és a szépirodalom is. Ezek olyan különleges darabok, amelyek száz év múlva is tanulságosak, aktuálisak és gyönyörűek lesznek. A cikk témája felöleli ezeket a műveket, amelyek köré felépíthetjük a karácsonyi ünnepeket, hogy egy érdekes tematikával feldobjuk az ünneplést.

Olvass tovább »

Karácsonyi kifestők, nemcsak gyermekeknek

Karácsonyfa Világ / november 19, 2021

Közeledik a karácsony és nem tudja, mivel foglalja le csemetéit? Karácsonyi tematikájú kifestőket kínálunk letöltésre, amelyek kifestése során nemcsak gyermekei, de Ön is megvalósíthatja önmagát.

Olvass tovább »

Melyik karácsonyfa illik hozzád a csillagjegyed szerint?

Karácsonyfa Világ / november 10, 2021

Forralt bor, mézeskalács, illatgyertyák, meleg zoknik… Egy a jelentésük: hamarosan itt a karácsony. Ha pedig karácsony, akkor ki ne hagyjuk az ünnep legszebb és legimádottabb kellékét, a karácsonyfát. Az üzletekben már ősszel meg lehet vásárolni a különleges csillogó-villogó fenyőfa dekorációkat… de mindig nagy dilemma, hogy milyen stílust válasszunk. Nem csak a dekoráció, hanem maga a fenyőfa választás is nehéz kérdés lehet. Ne bízzuk a véletlenre. Válasszunk a horoszkópunknak megfelelő karácsonyfát! Lássuk hát, milyet fát ajánl a csillagjegyed?

Olvass tovább »

16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Karácsonyfa Világ / november 2, 2021

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern, német lelkész iskolát alapított a szegény gyermekek számára és a karácsonyt megelőző időszakban a koszorú gyertyáinak egymás utáni meggyújtásával válaszolt a gyermekek kérdéseire, hogy „Mikor lesz már karácsony?”.

Olvass tovább »

Karácsony a világ körül

Karácsonyfa Világ / október 27, 2021

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még sok olyan országban is, ahol a kereszténység nem a helyiek vallása. Ebben a cikkben betekintést nyerhetünk a különböző országok karácsonyi hagyományaiba és ünneplésébe. Olvass tovább, hogy milyenek a karácsony a világ körül!

Olvass tovább »

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

Karácsonyfa Világ / október 17, 2021

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel ékesítse fel a fenyőfát és milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció?

Olvass tovább »

Nagycsaládos vendégség – így szervezd meg tökéletesen

Karácsonyfa Világ / október 10, 2021

A karácsonyi ünnepek közeledtével mindenki izgatottá válik. Egyesek az ajándékok, mások az ünnepi étkezések miatt. Jól tudjuk, hogy valójában nem is erről szól ez az ünnep, hanem magáról a szeretetről, amikor együtt a nagy család. A teljes rokonság egy porta alatt összegyűlhet, ez pedig igazán mókás és felejthetetlen karácsonyi emlékekhez vezethet. Ezek a pillanatok felbecsülhetetlenek. Ámde az ezt megelőző készülődés igazán körülményessé tud válni, mivel sok előkészületet igényel. Ha idén a TE családod a soros a vendégvárásban, ebben az esetben a Karácsonyfavilág cikke Neked szól. Így szervezd meg tökéletesen a karácsonyi vendégvárást és legyen jó a karácsonyi készülődés.

Olvass tovább »

Fényűző karácsonyfák – a 2021-es év TOP 10-es listája

Karácsonyfa Világ / szeptember 30, 2021

Nem hagyhattuk figyelmen kívül, hogy vásárlóink évről-évre igényesebbek, amit az is igazol, hogy folyamatosan nő a kereslet a tökéletes és fényűző karácsonyfák iránt. Ezeknek egyre jobban hasonlítaniuk kell a természetben élő fenyőfákhoz. Éppen ezek a követelmények ösztönöznek minket arra, hogy vásárlóinknak a piacon elérhető legfényűzőbb és legtökéletesebb fenyőfákat kínáljuk.

Olvass tovább »

Létezik zero-waste vagy környezetbarát karácsony?

Karácsonyfa Világ / szeptember 27, 2021

Elsőre különleges és nehéz kihívásnak tűnhet a hulladékmentes (zero waste) vagy az eco-friendly (környezetbarát) karácsony megrendezése, de nem lehetetlen! Az ünnepek alatt felhalmozódó szeméthegyek senkinek sem kedveznek, így a lehető legjobb dolog ezt elkerülni. Ebben a cikkben minden olyan hasznos információ megtalálható, ami megkönnyíti a családok, a környezetünk és a bolygónk életét a karácsonyi ünnepek folyamán.

Olvass tovább »

Modern karácsonyfák – a 2021-es év TOP 10-es listája

Karácsonyfa Világ / szeptember 17, 2021

Mint minden egyéb dologra, a trendek a műfenyőkre is hatással vannak. Mindenki azt szeretné, ha az otthonában olyan modern karácsonyfa lenne, amely beragyogja az egész lakást. Minden évben új technológiák jönnek létre, melyek gondoskodnak arról, hogy a fák kialakítása minél élethűbb legyen. Ennek köszönhetően a műkarácsonyfák nem tűnnek műnek, sok esetben szinte alig lehet megkülönböztetni őket az élőktől.

Olvass tovább »

Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Karácsonyfa Világ / szeptember 11, 2021

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is. Jól tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, de nem csak az előkészületekben kell kitenni a lelkünket. Ha idén egy olyan ünnepen szeretnénk a szeretteinkkel együtt örvendezni, aminek a megrendezése jelentősen kevesebb aggodalommal jár, minden karácsonykor alkalmazható, és a végeredmény magáért beszél, akkor tarts velünk! A karácsonyi készülődés még sosem volt ilyen egyszerű!

Olvass tovább »

Fehér karácsonyfák – a 2021-es év TOP 7-es listája – headline

Karácsonyfa Világ / szeptember 3, 2021

A karácsonyi időszakban mindenki azt szeretné, ha otthonában mesebeli téli hangulat uralkodna. A hófödte és fehér karácsonyfák évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Olvass tovább »

Földlabdás karácsonyfák szomorú élete karácsony után – válasszon inkább műfenyőt

Karácsonyfa Világ / augusztus 26, 2021

Minden évben több millió háztartás szembesül azzal a problémával, hogy élő vagy műfenyőt állítsanak karácsonykor. Mivel a fa minden otthon ünnepi dekorációjának a középpontjában áll, ezért elengedhetetlen a helyes választás. Ha idén is ÖN is a nagy döntés előtt áll, akkor ez a cikk megkönnyítheti a választást.

Olvass tovább »

TWINKLY – Modern karácsonyi díszfények a 21. század karácsonyfáira

Karácsonyfa Világ / augusztus 18, 2021

A TWINKLY egy intelligens, forradalmian új LED díszvilágítás, amelyet könnyen szabályozhat az okostelefonjával. A fenyőfa lámpácskáinak révén a legcsodálatosabb színkombinációk és tökéletes fényjáték fogja elkápráztatni Önt, csak kapcsolja be a Bluetooth-ot és a smart adapteren keresztül csatlakoztassa, használja hozzá az ingyenes Twinkly alkalmazást. A fények lélegzetelállító játéka az egész családnak örömöt fog okozni.

Olvass tovább »

Igazi karácsonyi meglepetés

Karácsonyfa Világ / augusztus 10, 2021

Az egyik ok, amiért a legtöbben rajongunk a karácsonyi időszakért, az a teljes rituálé, ami ezidő alatt történik. Pontosan tudjuk, hogy miket fogunk enni, várjuk az ajándékozást és feldíszítjük a karácsonyfát. Sok családban a karácsonyhoz tartozó meglepetések egyik fő eleme a fa szokott lenni. Nem ismeretlen szokás, hogy számos családi hagyomány része a fenyő közös kiválasztása és titkos feldíszítése. A hagyományok kedvelőinek a klasszikus műkarácsonyfákat, akik pedig a szeretnek lépést tartani a legújabb fenyő trendekkel a LED-es fákat ajánljuk. A visszafogottabb stílus szeretőinek a cserepes fenyő lesz a tökéletes választás.

Olvass tovább »

Gyönyörű karácsonyfát műfenyőből

Karácsonyfa Világ / július 22, 2021

A modern technológia exponenciális fejlődésének köszönhetően a műfenyőknél is tudtak olyat kitalálni, amit a természetes fenyőfáknál nehéz vagy lehetetlen lenne megvalósítani. Az egyik ilyen megoldás a “beépített fények”. Sok fenyőre már nem otthon kell feltekerni a karácsonyfa égősort, hanem előre be vannak építve. Ezek a fényfüzérek szépen, szimmetrikusan vannak elhelyezve, egységes, kiegyensúlyozott hatást adva a fenyő látványának.

Olvass tovább »

A legjobb karácsonyi filmek és a leghatalmasabb karácsonyfák – a Karácsonyfavilág ajánlásával

Karácsonyfa Világ / július 15, 2021

A filmesek is műfenyőket használnak a filmeikben. Méghozzá a leghatalmasabb, legszebb fenyőket. Cikkünkben ilyen gyönyörű műfenyőket mutatunk be, amelyekből a legszebb karácsonyfák díszíthetők. Majd filmcímeket listázunk, a legjobb karácsonyi filmeket, amiket a felnőtt korosztálynak is teljes szívből ajánlunk. 6 karácsonyfa és 6 karácsonyi film, hogy “igazságosak legyünk”. Bár hozzáteszem egyik területen sem volt könnyű a választás. Rengeteg csodálatos film létezik és még több gyönyörű műfenyőt kínálunk.

Olvass tovább »

Amiért műfenyőt javaslunk cica gazdiknak

Karácsonyfa Világ / június 22, 2021

A cicák szeretik a fáról lelógó díszeket pofozgatni, ezért nem ajánlunk törékeny dekorációt a fára. A praktikus természetes alapanyagú díszeket és a gyönyörű, fényes műanyag gömböket részesítsék előnyben a cica gazdik. Cicás díszek is fellelhetők. 🙂 De milyen legyen maga a karácsonyfa, ha cicáink vannak? Természetesen műfenyő! Erről szól ez a cikkünk.

Olvass tovább »

Legyen otthon műfenyő, hogy ne érjen váratlanul karácsony napja!

Karácsonyfa Világ / június 18, 2021

Sokak számára ismerős, hogy mit is jelent közvetlenül karácsony napja előtt fenyőfáért szaladgálni a városban. Szenteste előtti utolsó pillanatokban – ha sikerül is beszerezni a fenyőfát – az sokszor már a “vásári szemét” kategóriáját képviseli. Ráadásul, ha ez évről évre ismétlődik, nem árt elgondolkodni azon a lehetőségen, hogy tartsunk otthon “újrahasznosítható” műfenyőt

Olvass tovább »

A nyár elillan, utána gondoljunk időben a karácsonyra, a legszebb műfenyők hamar elfogynak

Karácsonyfa Világ / május 31, 2021

A tavaly karácsony sok szempontból rendhagyó volt, de biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok, voltam egyedül. A korlátozások miatt Dániában rekedtem, ahol jelenleg tanulok és dolgozok, így az ünnepeket a családtól távol töltöttem.

Olvass tovább »

A profi fotósok a leggyakorlottabb műfenyő vásárlók, nézzük meg, ők, hogy választanak

Karácsonyfa Világ / május 26, 2021

A fotósok is műfenyőt használnak a karácsonyi hátterekhez. Sőt, több műfenyőt és különbözőeket. Ugyanis a profi fotósoknak a karácsony, fotózás szempontjából szezon. Ilyenkor készül a legtöbb és a legszebb családi kép. Sok család szereti karácsonyi fotóit pár évenként profi fotóssal csináltatni, ugyanis ezek sokszor a vártnál is sokkal jobbak. Rajta van az egész család és mindenki jól néz ki rajtuk. Ajándékba is adhatók a nagyszülőknek, kiposztolhatók a social media felületein és a legjobb fotó nagyítása keretbe téve a falra is kerülhet.  

Olvass tovább »

Környezettudatosabb választás a műfenyő

Karácsonyfa Világ / április 27, 2021

Ez egy szemléletmód, a modern életfilozófiához, életstílushoz. Eldobható műanyag zacsik tömkelege, vagy bedobunk a kocsiba pár többszörhasználatos bevásárlótáskát? Víztisztítót veszünk otthonra, vagy rekeszekkel hordjuk haza a kidobós (hiába recycling) műanyag palackokat? Nyáron az éjszakai lehülésben kinyitjuk az ablakot, nappali melegben becsukjuk, vagy örökösen klímázunk? Műfenyőt veszünk, amit minden évben máshogy díszítünk, vagy minden évben elvárjuk, hogy a mi kedvünkért is kivágjanak egy élő fenyőt? 

Olvass tovább »

Igazi fenyő vagy műfenyő? További érvek és ellenérvek a választáshoz

Karácsonyfa Világ / április 14, 2021

Karácsony előtt számtalan dolgot kell megszervezni: az ajándékok beszerzését, az ünnepi menüt, esetleges meghívókat, a karácsonyi dekoráció kivitelezését, amelynek főszereplője évről-évre a karácsonyfa. Igen, évről-évre, tehát előbb utóbb azt a kérdést is feltehetjük magunknak, hogy esetleg műfenyőt vásároljunk, vagy ragaszkodjunk a hagyományokhoz valódi karácsonyfával? Ebben az írásban bemutatjuk, hogy melyek az előnyei az egyes karácsonyfa-opcióknak, amelyek segítenek a döntés meghozatalában.

Olvass tovább »

A régi időkben elképzelhetetlen volt a műfenyő. Mondjuk azt sem gondolták, hogy ennyi fát kivágnak karácsonyfának.

Karácsonyfa Világ / március 17, 2021

Közeledik a tavasz, lassan már itt dörömböl az ajtó előtt. Pár hét és kizöldül minden, ami hatással van szinte mindenkire, nemcsak a természetre, hanem az emberekre is. Ez így volt a régmúltban is. Az ókori népek körében is kiemelt jelentőségűek voltak a növények, a fák, és egyes örökzöldek is. Sokan Egyiptomot tekintik a kertkultúra őshazájának, ahol a természetes erdők hiánya miatt, szent ligeteket hoztak létre. A kertészek olyan nagy becsben voltak tartva, hogy még a nevüket is felvésték a falra, mint valamiféle reklám. Sőt még adták, vették is a neveket egymás között. Tudunk olyan feliratról, ami szerint közel egy hektáros kertet építettek, amiben komplett vízmedence, lugas, és szőlőültetvény is volt.

Olvass tovább »

Milyen a szép műfenyő karácsonyra?

Karácsonyfa Világ / március 11, 2021

Létezik egyáltalán szép műfenyő? Van, aki szerint a műfenyő maga a megtestesült giccs. Ha jobban belegondolunk, a legtöbb esetben a karácsonyi dekoráció, a karácsonyi zene és világítás sem tartozik a magas művészetek kategóriájába, mégis ragaszkodunk hozzá, és a legszőrösebb szívű esztétának is lehetnek kellemes emlékei, élményei, ami ehhez a karácsonyi csillogáshoz kötődik. Mi se legyünk hát ennyire szigorúak, hiszen a karácsony valahol a játékosságról, a szeretetről, az ételek, a fények és a színek tobzódásáról szól. Az igazi karácsonyfa minimalista dekorációval valakinek szép, másnak viszont unalmas, és helyette vágyik valami izgalmasra és trendire. Számos érv szól még a  műfenyő mellett. Amelyeket ebben a cikkben felsorolunk. Mutatunk néhány olyan fenyőfát, ami megszólalásig hasonlít az eredetire, annyira élethű.

Olvass tovább »

Ünnepi hibák korrigálása, még frissen!

Karácsonyfa Világ / február 22, 2021

A világ folyamatosan változik, és a technológiák fejlődnek. Minden évben újításokat hajtunk végre, az életünk különböző területein. Nem is fontos a mindennapokra tekintenünk, elég, ha csak egy nagyobb ünnepre fókuszálunk, mint például a Karácsonyra.

A tavalyi ünnep, a szokásosnál is kaotikusabbra sikerült. Lemondásokkal járt, átszervezésekkel, és sokunknak az elképzelttől eltérően alakultak ezek a meghittnek számító pillanatok.  Most még frissen élnek bennünk a történtek, és az emlékek. Így egy remek alkalom ez az időszak arra, hogy korrigáljuk a hibákat, és felkészülten, várjuk a következőt. Íme, néhány remek praktika, amely segítséget jelenthet számodra. Ezekkel megkönnyítheted, és megalapozhatod, az idei Karácsony garantált sikerét. Néhány tipp melyekkel mindenféle görcsölés nélkül, hátradőlve várhatod, hogy elérkezzen a legszentebb ünnep. Ami most elérhetetlennek tűnik, az pár hónapon belül, ismét kézzel foghatóvá válik.

Olvass tovább »

Karácsonyi nosztalgia

Karácsonyfa Világ / február 10, 2021

Január kétélű hónap. Egyfelől megújult lendülettel indulunk az új évbe, elvárásokkal telve, remélhetőleg teljesíthető újévi fogadalmakkal felvértezve. Általában szerepel ilyenkor listánkon az egészségesebb étkezés, a sok mozgás, egy új nyelv vagy hobbi megtanulása. Hogy jobban figyelünk a szeretteinkre, a szülinapokra, az ünnepekre. Egyből beleugrunk a teendőkbe, a hátunk mögött karácsony szelleme támogat, az ünnepektől feltöltődve könnyen gyűrjük le az új év elejét. Idén ez talán még inkább érvényes, hiszen mindannyian nagyon vártuk 2020 végét, az új évtől pedig valami jobbat, valami többet várunk.

Olvass tovább »

Első évünk volt, hogy műfenyőt díszítettünk karácsonykor

Karácsonyfa Világ / január 26, 2021

Szívesen megosztjuk tapasztalatainkat azokkal, akik minden évben azon gondolkodnak, hogy megpróbálják-e a műfenyőt. Válaszunk 9:1 arányban, határozott igen.

Most, 2020-ban díszítettünk először műfenyőből karácsonyfát. Gyönyörű lett! Örülünk, hogy így döntöttünk, mert sok örömünk és utólagosan felismert meglepődéseink voltak, hogy erre a különbségre sem gondoltunk előtte…

Olvass tovább »

Jan. 6. – Ma kellene lebontani a karácsonyfát?

Karácsonyfa Világ / január 6, 2021

Vízkereszt napja minden év jan. 6-án van. Ez egy régi keresztény ünnep, mely Jézus a Jordan folyó vízében való megkeresztelkedéséről kapta a nevét. Népi szokásokhoz kötődik a Karácsonytól számított 12 nappal későbbi dátum, mely a karácsonyfa leszedésének napja, ez is január 6. Vízkeresztkor ugyanis zárul a karácsonyi ünnepkör és kezdetét veszi a farsangi időszak, ami a vidámságról szól. Ezért ideje lebontani a karácsonyfát és végleg búcsúzni az elmúlt évtől.

Olvass tovább »

Amiért műfenyőink tökéletesen élethűek

Karácsonyfa Világ / december 29, 2020

Különböző fenyő fajtáról mintáztuk termékeinket

Magyarországon évtizedek óta a lucfenyő, és a Nordmann azaz a kaukázusi jegenyefenyő a legkeresettebb fajták karácsonyfának. Ezek a fenyők kínálatunkban is kiemelt szerepet kapnak. Más gyönyörű, a természetben gyakori fenyőt is forgalmazunk a karácsonyfavilág webshopján. Ilyenek a borókafenyő, a fehérfenyő a különböző alpesi és kanadai területek hegységeiben jellemző fenyőfa típusok. Pontosan betartjuk a sok szempontból álló listánkat, mely a típusjellemzőket sorolja fel minden fenyő fajtánál. Ilyenek az arányok, a fa alakja, színei, az ágak elhelyezkedése, sűrűsége, az ágak állása a törzshöz képest, a tűlevelet hosszúsága, alakja, vastagsága. Szóval minden olyan tulajdonság, ami alapján egyértelműen beazonosítható egy-egy fenyő fajtája. 

Olvass tovább »

Karácsonyi praktikák – gyakorlatias olvasóknak

Karácsonyfa Világ / december 17, 2020

Azt már megszoktuk, hogy karácsonyfadíszeink nagy részét minden évben a szekrényből, vagy a garázs eldugott polcairól vesszük elő, kicsit átválogatjuk és újra felhasználjuk. Vannak, akiknek mindenféle színű díszeik vannak és a karácsonyi készülődés során döntik el, hogy abban az évben milyen színekkel díszítik a karácsonyfát. A többi díszt vagy elteszik, vagy további lakásdekorálásra használják.  

Olvass tovább »