Fehér karácsonyfák – a 2020-as év TOP 6 műfenyője

Karácsonyfa Világ / szeptember 25, 2020

Nem ez az első év, hogy a fehér műfenyők a karácsony legnépszerűbb fái lettek. Fehér hótakarójuk egyedi fákká teszi őket, amelyek eddig talán még nem díszítették az Önök otthonát. A legújabb technológia segítségével az ágak teljes felületére vagy csak a végeire egy réteg éghetetlen tartós hó kerül, ami nem hullik, nem morzoslódik le.

Olvass tovább »

Luxus karácsonyfák – a 2020-as év TOP 6 műfenyője

Karácsonyfa Világ / szeptember 21, 2020

Egyértelműen a legfényűzőbb fák közé tartoznak a FULL 3D műfenyők, amelyek évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ráadásul most még kiegészítik őket a 2020-as szezon újdonságai, a LED világítással ellátott műfenyők.

Ahogy már maga a fák neve is mutatja, a FULL 3D (magyarul teljes 3D) fenyőket kizárólag 3D hatású, valósághű ágak és gallyak alkotják, ezért az ilyen fát nehéz megkülönböztetni az elő társaitól.

Olvass tovább »

Modern műfenyők – a 2020-as év TOP 6 műfenyője

Karácsonyfa Világ / szeptember 18, 2020

A világ folyamatosan fejlődik és vele együtt fejlődnek azok a technológiák is, amelyeket a műfenyők gyártásakor használnak. Ennek köszönhetően a mai műfenyők és ágaik már rég nem úgy néznek ki, mintha egyesével, papírból vágták volna ki őket. A modern műfenyők gallyai öntött gumiból készülnek, ezért szinte lehetetlen őket megkülönböztetni az élő társaiktól. Ebben a cikkünkben bemutatjuk Önnek a 6 legnépszerűbb műfenyőnket, amelyek segítségével idén igazán modern karácsonyt varázsolhat otthonába!

Olvass tovább »

INSPIRÁCIÓK 2020 – HOGYAN DÍSZÍTSÜK A KARÁCSONYFÁT?

Karácsonyfa Világ / szeptember 7, 2020

A korábbi években hagyományos karácsonyi dekorációt választott, azonban idén szeretne kipróbálni valami újat? Szeretné az idei karácsonyfáját, akár hagyományos fenyőfáról, akár műfenyőről van szó, a szokásostól eltérő, más színekben látni? Ebben a cikkben több karácsonyfadíszítési variációt ajánlunk, a legnépszerűbbektől egészen a különleges dekorációig.

Olvass tovább »

Létezik zero-waste vagy környezetbarát karácsony?

Karácsonyfa Világ / szeptember 27, 2021

Elsőre különleges és nehéz kihívásnak tűnhet a hulladékmentes (zero waste) vagy az eco-friendly (környezetbarát) karácsony megrendezése, de nem lehetetlen! Az ünnepek alatt felhalmozódó szeméthegyek senkinek sem kedveznek, így a lehető legjobb dolog ezt elkerülni. Ebben a cikkben minden olyan hasznos információ megtalálható, ami megkönnyíti a családok, a környezetünk és a bolygónk életét a karácsonyi ünnepek folyamán.

HASZNÁLT AJÁNDÉKOK

Egyre nagyobb teret hódítanak a second-hand használtruha, vagy jótékonysági üzletek (ahol nem csak ruhák, hanem egyéb értéktárgyak is elérhetők). Aki járt már ilyen boltban, biztosan tudja, hogy milyen kincsvadászati élménnyel jár egy ilyen vásárlás. De mindent felülmúl az az öröm vagy büszkeség, amikor igazán szép dolgot vásárolhatunk magunknak vagy a szeretteinknek. Ez a legragyogóbb módja a nulla hulladékkal járó karácsony létrehozásának, miközben nagyon sokat spórolhatunk, és a pénztárcánknak is kedvezhetünk.

AJÁNDÉKOZZ ÉLMÉNYT

Sokan nem hívei a tárgyi ajándékoknak, mivel sokszor nehéz kifejezni a szeretetünket egy-egy tárgy formájában, szinte lehetetlen. Ha viszont élményt ajándékozunk, azzal sosem foghatunk mellé. Ilyen lehet egy koncertjegy, egy színházjegy, múzeum látogatás, tanfolyam vagy egy díjnyertes mozifilm. Ha belegondolunk, szinte végtelen sokféle élményt adhatunk a szeretteinknek. A bónusz pedig az, hogy sokkal kevesebb ajándékcsomagolásra lesz ezekhez szükség.

AJÁNDÉKOZZ ÉLMÉNYT

Ha mégis a csomagolóanyaghoz kéne nyúlnunk, ne feledkezzünk meg arról, hogy akár otthon mi magunk is elkészíthetjük a saját csomagolónkat! Ilyenül szolgálhat például egy régi képregény, mesés magazinok lapjai stb.! Ezeket akár a házi ajándékcímkékhez is felhasználhatjuk.

FENYŐFA

Mi a helyzet azonban a karácsonyfákkal? Átlagosan minden évben több millió fenyőfát vágnak ki az ünnepek miatt. Okos döntés lehet egy élethosszig tartó műfenyőt vásárolni, amelyet minden évben újra felhasználhatunk. A The Carbon Trust tanulmánya alapján csupán egyetlen élő fa lebomlása 16 kg szén-dioxid kibocsátást eredményez. Persze a műanyag fenyő sem ér el ennél kisebb értéket, de mivel egy ilyen fával gyakran hosszú távra tervez egy család, bizonyított tény, hogy 10 év után jócskán megtérül az a környezeti hatás, amit 10 évnyi élő fa lebomlása okozott volna! Nehéz megtalálni azt a tökéletes fát, ami akár 10 éven keresztül is hű társunk marad.

Egy klasszikus fenyőfával sosem lőhetünk mellé! A kaukázusi jegenyefenyő tökéletesen átadja a karácsony hangulatát, kis és nagy lakásokba is tökéletes a 150 centis mérete miatt, és pénztárcabarát megoldás is egyben! Ha pedig mindenképpen egy az egyben élő hatású fenyőfát szeretnénk az otthonunkba, akkor a cserepes fenyő lesz a tökéletes választás.

DEKORÁCIÓ

Ezt hogyan lehet zero waste megoldani úgy, hogy azért mégis legyen dekoráció a lakásban? Környezetbarát megoldásnak számít az is, ha csak a meglévő dekorációinkat használjuk fel, és nem veszünk minden évben több kiegészítő darabot. Ha pedig még nincsenek dekorációink, vagy a meglévők mellé szeretnénk újakat, akkor az örök klasszikus díszeket használjuk: fahéjrudak, pattogatott kukorica girland, kihímezett zoknik, viasz gyertyák, teafilter hópelyhek.

A teljesség igénye nélkül reméljük, hogy sok ötletben tudtunk Önöknek segíteni!

Modern karácsonyfák – a 2021-es év TOP 10-es listája

Karácsonyfa Világ / szeptember 17, 2021

Mint minden egyéb dologra, a trendek a műfenyőkre is hatással vannak. Mindenki azt szeretné, ha az otthonában olyan modern karácsonyfa lenne, amely beragyogja az egész lakást. Minden évben új technológiák jönnek létre, melyek gondoskodnak arról, hogy a fák kialakítása minél élethűbb legyen. Ennek köszönhetően a műkarácsonyfák nem tűnnek műnek, sok esetben szinte alig lehet megkülönböztetni őket az élőktől.

Olvass tovább »

Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Karácsonyfa Világ / szeptember 11, 2021

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is. Jól tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, de nem csak az előkészületekben kell kitenni a lelkünket. Ha idén egy olyan ünnepen szeretnénk a szeretteinkkel együtt örvendezni, aminek a megrendezése jelentősen kevesebb aggodalommal jár, minden karácsonykor alkalmazható, és a végeredmény magáért beszél, akkor tarts velünk! A karácsonyi készülődés még sosem volt ilyen egyszerű!

Olvass tovább »

Fehér karácsonyfák – a 2021-es év TOP 7-es listája – headline

Karácsonyfa Világ / szeptember 3, 2021

A karácsonyi időszakban mindenki azt szeretné, ha otthonában mesebeli téli hangulat uralkodna. A hófödte és fehér karácsonyfák évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Olvass tovább »

Földlabdás karácsonyfák szomorú élete karácsony után – válasszon inkább műfenyőt

Karácsonyfa Világ / augusztus 26, 2021

Minden évben több millió háztartás szembesül azzal a problémával, hogy élő vagy műfenyőt állítsanak karácsonykor. Mivel a fa minden otthon ünnepi dekorációjának a középpontjában áll, ezért elengedhetetlen a helyes választás. Ha idén is ÖN is a nagy döntés előtt áll, akkor ez a cikk megkönnyítheti a választást.

Olvass tovább »

TWINKLY – Modern karácsonyi díszfények a 21. század karácsonyfáira

Karácsonyfa Világ / augusztus 18, 2021

A TWINKLY egy intelligens, forradalmian új LED díszvilágítás, amelyet könnyen szabályozhat az okostelefonjával. A fenyőfa lámpácskáinak révén a legcsodálatosabb színkombinációk és tökéletes fényjáték fogja elkápráztatni Önt, csak kapcsolja be a Bluetooth-ot és a smart adapteren keresztül csatlakoztassa, használja hozzá az ingyenes Twinkly alkalmazást. A fények lélegzetelállító játéka az egész családnak örömöt fog okozni.

Olvass tovább »

Igazi karácsonyi meglepetés

Karácsonyfa Világ / augusztus 10, 2021

Az egyik ok, amiért a legtöbben rajongunk a karácsonyi időszakért, az a teljes rituálé, ami ezidő alatt történik. Pontosan tudjuk, hogy miket fogunk enni, várjuk az ajándékozást és feldíszítjük a karácsonyfát. Sok családban a karácsonyhoz tartozó meglepetések egyik fő eleme a fa szokott lenni. Nem ismeretlen szokás, hogy számos családi hagyomány része a fenyő közös kiválasztása és titkos feldíszítése. A hagyományok kedvelőinek a klasszikus műkarácsonyfákat, akik pedig a szeretnek lépést tartani a legújabb fenyő trendekkel a LED-es fákat ajánljuk. A visszafogottabb stílus szeretőinek a cserepes fenyő lesz a tökéletes választás.

Olvass tovább »

Gyönyörű karácsonyfát műfenyőből

Karácsonyfa Világ / július 22, 2021

A modern technológia exponenciális fejlődésének köszönhetően a műfenyőknél is tudtak olyat kitalálni, amit a természetes fenyőfáknál nehéz vagy lehetetlen lenne megvalósítani. Az egyik ilyen megoldás a “beépített fények”. Sok fenyőre már nem otthon kell feltekerni a karácsonyfa égősort, hanem előre be vannak építve. Ezek a fényfüzérek szépen, szimmetrikusan vannak elhelyezve, egységes, kiegyensúlyozott hatást adva a fenyő látványának.

Olvass tovább »

A legjobb karácsonyi filmek és a leghatalmasabb karácsonyfák – a Karácsonyfavilág ajánlásával

Karácsonyfa Világ / július 15, 2021

A filmesek is műfenyőket használnak a filmeikben. Méghozzá a leghatalmasabb, legszebb fenyőket. Cikkünkben ilyen gyönyörű műfenyőket mutatunk be, amelyekből a legszebb karácsonyfák díszíthetők. Majd filmcímeket listázunk, a legjobb karácsonyi filmeket, amiket a felnőtt korosztálynak is teljes szívből ajánlunk. 6 karácsonyfa és 6 karácsonyi film, hogy “igazságosak legyünk”. Bár hozzáteszem egyik területen sem volt könnyű a választás. Rengeteg csodálatos film létezik és még több gyönyörű műfenyőt kínálunk.

Olvass tovább »

Amiért műfenyőt javaslunk cica gazdiknak

Karácsonyfa Világ / június 22, 2021

A cicák szeretik a fáról lelógó díszeket pofozgatni, ezért nem ajánlunk törékeny dekorációt a fára. A praktikus természetes alapanyagú díszeket és a gyönyörű, fényes műanyag gömböket részesítsék előnyben a cica gazdik. Cicás díszek is fellelhetők. 🙂 De milyen legyen maga a karácsonyfa, ha cicáink vannak? Természetesen műfenyő! Erről szól ez a cikkünk.

Olvass tovább »

Legyen otthon műfenyő, hogy ne érjen váratlanul karácsony napja!

Karácsonyfa Világ / június 18, 2021

Sokak számára ismerős, hogy mit is jelent közvetlenül karácsony napja előtt fenyőfáért szaladgálni a városban. Szenteste előtti utolsó pillanatokban – ha sikerül is beszerezni a fenyőfát – az sokszor már a “vásári szemét” kategóriáját képviseli. Ráadásul, ha ez évről évre ismétlődik, nem árt elgondolkodni azon a lehetőségen, hogy tartsunk otthon “újrahasznosítható” műfenyőt

Olvass tovább »

A nyár elillan, utána gondoljunk időben a karácsonyra, a legszebb műfenyők hamar elfogynak

Karácsonyfa Világ / május 31, 2021

A tavaly karácsony sok szempontból rendhagyó volt, de biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok, voltam egyedül. A korlátozások miatt Dániában rekedtem, ahol jelenleg tanulok és dolgozok, így az ünnepeket a családtól távol töltöttem.

Olvass tovább »

A profi fotósok a leggyakorlottabb műfenyő vásárlók, nézzük meg, ők, hogy választanak

Karácsonyfa Világ / május 26, 2021

A fotósok is műfenyőt használnak a karácsonyi hátterekhez. Sőt, több műfenyőt és különbözőeket. Ugyanis a profi fotósoknak a karácsony, fotózás szempontjából szezon. Ilyenkor készül a legtöbb és a legszebb családi kép. Sok család szereti karácsonyi fotóit pár évenként profi fotóssal csináltatni, ugyanis ezek sokszor a vártnál is sokkal jobbak. Rajta van az egész család és mindenki jól néz ki rajtuk. Ajándékba is adhatók a nagyszülőknek, kiposztolhatók a social media felületein és a legjobb fotó nagyítása keretbe téve a falra is kerülhet.  

Olvass tovább »

Környezettudatosabb választás a műfenyő

Karácsonyfa Világ / április 27, 2021

Ez egy szemléletmód, a modern életfilozófiához, életstílushoz. Eldobható műanyag zacsik tömkelege, vagy bedobunk a kocsiba pár többszörhasználatos bevásárlótáskát? Víztisztítót veszünk otthonra, vagy rekeszekkel hordjuk haza a kidobós (hiába recycling) műanyag palackokat? Nyáron az éjszakai lehülésben kinyitjuk az ablakot, nappali melegben becsukjuk, vagy örökösen klímázunk? Műfenyőt veszünk, amit minden évben máshogy díszítünk, vagy minden évben elvárjuk, hogy a mi kedvünkért is kivágjanak egy élő fenyőt? 

Olvass tovább »

Igazi fenyő vagy műfenyő? További érvek és ellenérvek a választáshoz

Karácsonyfa Világ / április 14, 2021

Karácsony előtt számtalan dolgot kell megszervezni: az ajándékok beszerzését, az ünnepi menüt, esetleges meghívókat, a karácsonyi dekoráció kivitelezését, amelynek főszereplője évről-évre a karácsonyfa. Igen, évről-évre, tehát előbb utóbb azt a kérdést is feltehetjük magunknak, hogy esetleg műfenyőt vásároljunk, vagy ragaszkodjunk a hagyományokhoz valódi karácsonyfával? Ebben az írásban bemutatjuk, hogy melyek az előnyei az egyes karácsonyfa-opcióknak, amelyek segítenek a döntés meghozatalában.

Olvass tovább »

A régi időkben elképzelhetetlen volt a műfenyő. Mondjuk azt sem gondolták, hogy ennyi fát kivágnak karácsonyfának.

Karácsonyfa Világ / március 17, 2021

Közeledik a tavasz, lassan már itt dörömböl az ajtó előtt. Pár hét és kizöldül minden, ami hatással van szinte mindenkire, nemcsak a természetre, hanem az emberekre is. Ez így volt a régmúltban is. Az ókori népek körében is kiemelt jelentőségűek voltak a növények, a fák, és egyes örökzöldek is. Sokan Egyiptomot tekintik a kertkultúra őshazájának, ahol a természetes erdők hiánya miatt, szent ligeteket hoztak létre. A kertészek olyan nagy becsben voltak tartva, hogy még a nevüket is felvésték a falra, mint valamiféle reklám. Sőt még adták, vették is a neveket egymás között. Tudunk olyan feliratról, ami szerint közel egy hektáros kertet építettek, amiben komplett vízmedence, lugas, és szőlőültetvény is volt.

Olvass tovább »

Milyen a szép műfenyő karácsonyra?

Karácsonyfa Világ / március 11, 2021

Létezik egyáltalán szép műfenyő? Van, aki szerint a műfenyő maga a megtestesült giccs. Ha jobban belegondolunk, a legtöbb esetben a karácsonyi dekoráció, a karácsonyi zene és világítás sem tartozik a magas művészetek kategóriájába, mégis ragaszkodunk hozzá, és a legszőrösebb szívű esztétának is lehetnek kellemes emlékei, élményei, ami ehhez a karácsonyi csillogáshoz kötődik. Mi se legyünk hát ennyire szigorúak, hiszen a karácsony valahol a játékosságról, a szeretetről, az ételek, a fények és a színek tobzódásáról szól. Az igazi karácsonyfa minimalista dekorációval valakinek szép, másnak viszont unalmas, és helyette vágyik valami izgalmasra és trendire. Számos érv szól még a  műfenyő mellett. Amelyeket ebben a cikkben felsorolunk. Mutatunk néhány olyan fenyőfát, ami megszólalásig hasonlít az eredetire, annyira élethű.

Olvass tovább »

Ünnepi hibák korrigálása, még frissen!

Karácsonyfa Világ / február 22, 2021

A világ folyamatosan változik, és a technológiák fejlődnek. Minden évben újításokat hajtunk végre, az életünk különböző területein. Nem is fontos a mindennapokra tekintenünk, elég, ha csak egy nagyobb ünnepre fókuszálunk, mint például a Karácsonyra.

A tavalyi ünnep, a szokásosnál is kaotikusabbra sikerült. Lemondásokkal járt, átszervezésekkel, és sokunknak az elképzelttől eltérően alakultak ezek a meghittnek számító pillanatok.  Most még frissen élnek bennünk a történtek, és az emlékek. Így egy remek alkalom ez az időszak arra, hogy korrigáljuk a hibákat, és felkészülten, várjuk a következőt. Íme, néhány remek praktika, amely segítséget jelenthet számodra. Ezekkel megkönnyítheted, és megalapozhatod, az idei Karácsony garantált sikerét. Néhány tipp melyekkel mindenféle görcsölés nélkül, hátradőlve várhatod, hogy elérkezzen a legszentebb ünnep. Ami most elérhetetlennek tűnik, az pár hónapon belül, ismét kézzel foghatóvá válik.

Olvass tovább »

Karácsonyi nosztalgia

Karácsonyfa Világ / február 10, 2021

Január kétélű hónap. Egyfelől megújult lendülettel indulunk az új évbe, elvárásokkal telve, remélhetőleg teljesíthető újévi fogadalmakkal felvértezve. Általában szerepel ilyenkor listánkon az egészségesebb étkezés, a sok mozgás, egy új nyelv vagy hobbi megtanulása. Hogy jobban figyelünk a szeretteinkre, a szülinapokra, az ünnepekre. Egyből beleugrunk a teendőkbe, a hátunk mögött karácsony szelleme támogat, az ünnepektől feltöltődve könnyen gyűrjük le az új év elejét. Idén ez talán még inkább érvényes, hiszen mindannyian nagyon vártuk 2020 végét, az új évtől pedig valami jobbat, valami többet várunk.

Olvass tovább »

Első évünk volt, hogy műfenyőt díszítettünk karácsonykor

Karácsonyfa Világ / január 26, 2021

Szívesen megosztjuk tapasztalatainkat azokkal, akik minden évben azon gondolkodnak, hogy megpróbálják-e a műfenyőt. Válaszunk 9:1 arányban, határozott igen.

Most, 2020-ban díszítettünk először műfenyőből karácsonyfát. Gyönyörű lett! Örülünk, hogy így döntöttünk, mert sok örömünk és utólagosan felismert meglepődéseink voltak, hogy erre a különbségre sem gondoltunk előtte…

Olvass tovább »

Jan. 6. – Ma kellene lebontani a karácsonyfát?

Karácsonyfa Világ / január 6, 2021

Vízkereszt napja minden év jan. 6-án van. Ez egy régi keresztény ünnep, mely Jézus a Jordan folyó vízében való megkeresztelkedéséről kapta a nevét. Népi szokásokhoz kötődik a Karácsonytól számított 12 nappal későbbi dátum, mely a karácsonyfa leszedésének napja, ez is január 6. Vízkeresztkor ugyanis zárul a karácsonyi ünnepkör és kezdetét veszi a farsangi időszak, ami a vidámságról szól. Ezért ideje lebontani a karácsonyfát és végleg búcsúzni az elmúlt évtől.

Olvass tovább »

Amiért műfenyőink tökéletesen élethűek

Karácsonyfa Világ / december 29, 2020

Különböző fenyő fajtáról mintáztuk termékeinket

Magyarországon évtizedek óta a lucfenyő, és a Nordmann azaz a kaukázusi jegenyefenyő a legkeresettebb fajták karácsonyfának. Ezek a fenyők kínálatunkban is kiemelt szerepet kapnak. Más gyönyörű, a természetben gyakori fenyőt is forgalmazunk a karácsonyfavilág webshopján. Ilyenek a borókafenyő, a fehérfenyő a különböző alpesi és kanadai területek hegységeiben jellemző fenyőfa típusok. Pontosan betartjuk a sok szempontból álló listánkat, mely a típusjellemzőket sorolja fel minden fenyő fajtánál. Ilyenek az arányok, a fa alakja, színei, az ágak elhelyezkedése, sűrűsége, az ágak állása a törzshöz képest, a tűlevelet hosszúsága, alakja, vastagsága. Szóval minden olyan tulajdonság, ami alapján egyértelműen beazonosítható egy-egy fenyő fajtája. 

Olvass tovább »

Karácsonyi praktikák – gyakorlatias olvasóknak

Karácsonyfa Világ / december 17, 2020

Azt már megszoktuk, hogy karácsonyfadíszeink nagy részét minden évben a szekrényből, vagy a garázs eldugott polcairól vesszük elő, kicsit átválogatjuk és újra felhasználjuk. Vannak, akiknek mindenféle színű díszeik vannak és a karácsonyi készülődés során döntik el, hogy abban az évben milyen színekkel díszítik a karácsonyfát. A többi díszt vagy elteszik, vagy további lakásdekorálásra használják.  

Olvass tovább »

Az Advent ünnepe és az adventi koszorúk

Karácsonyfa Világ /

A Wikipédia szerint az Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig tart. A hétköznapokban az adventi koszorú készítéssel kezdődik a karácsonyra való felkészülés, mely a lakás kitakarításától, annak feldíszítésén keresztül főleg a ráhangolódásról szól.

Olvass tovább »

Hogyan díszítse műfenyőjét, hogy karácsonyfáját mindenki igazinak nézze

Karácsonyfa Világ / december 9, 2020

Az adventi időszak és maga a karácsony közeledtével mindannyian elkezdünk ötleteket gyűjteni, inspirációt meríteni mind az ajándékokok, mind az otthonunk idei dekorálása tekintetében. Ha a korábbi években hagyományos dekorációt választott, azonban idén szeretne kipróbálni valami újat, vagy ha ez az lesz első éve műfenyő tulajdonosként, ajánlunk Önnek néhány tippet, hogy karácsonyfáját mindenki igazinak nézze!

Olvass tovább »

Miért sokkal jobbak a mostani műfenyők, mint régen?

Karácsonyfa Világ / december 2, 2020

A műfenyőből választott karácsonyfáknak számos előnyük van az élő fákkal szemben. Kezdve azzal a ténnyel, hogy a beszerzéséhez nem szükséges élő fa kivágása, ágainak fura körbetekerése és nehézkes hazaszállítása. De valójában milyen műfenyők közül válaszhatunk manapság? Összeállítottuk a legfontosabb okokat, amelyek alapján a mostani műfenyők jelentik a legjobb választást az ünnepi szezonban!

Olvass tovább »

Hogyan válassza ki műfenyőjét?

Karácsonyfa Világ / november 23, 2020

Manapság számtalan műfenyő közül választhatunk, ezért a bőség zavara az, ami igazán nehézséget jelenthet a vásárlás során. Webshopunkban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, már csak tudni kell választani! Ezt a cikkünket Fenyőfa választási segítségnek szánjuk, hogy a rengeteg műfenyőnk közül megtalálja az Ön számára leginkább megfelelőt. Elsődleges célunk természetesen a karácsonyi élményszerzés, már csak meg kell találni hozzá álmai fenyőfáját, a létező legszebb műfenyőt, ami egyből belopja magát a szívébe. 

Olvass tovább »

Kivágott fenyőfát vagy műfenyőt válasszak karácsonyfának?

Karácsonyfa Világ / szeptember 27, 2020

A karácsonyfa kétségkívül a karácsony egyik legszebb szimbóluma. Amikor eljön az ideje, sokan foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy kivágott fenyőfát vagy műfenyőt válasszanak? Melyik a környezet barát? Melyik megfizethetőbb? Ezekre, és sok más kérdésre keressük a válaszokat, mielőtt meghozzuk a döntést. A választás megkönnyítése érdekében készítettünk Önnek egy összehasonlítást, a kivágott fenyőfák és műfenyők között.

Olvass tovább »

Modern karácsonyi díszek – top 10 idei trend

Karácsonyfa Világ / szeptember 10, 2020

Bár a legtöbben csak a karácsonyt közvetlenül megelőző adventi időszakban kezdik meg a díszek vásárlását, a karácsonyi tendenciák már hónapokkal azelőtt sejthetők. A karácsonyi díszek gyártói és eladói minden januárban a frankfurti karácsonyi világkiállításon bemutatják a legújabb divatot mind a klasszikus karácsonyfák, mind a 3D-s fák díszítésére.

Olvass tovább »

Mit tegyen a karácsonyfa alá? 10 karácsonyi ajándék tipp

Karácsonyfa Világ / szeptember 2, 2020

Elfogytak a karácsonyi ajándék ötletei? Folyamatosan azon gondolkodik, hogy mit adjon a családjának, szeretteinek? Úgy döntöttünk, hogy megkönnyítjük az idei karácsonyi ajándékok kiválasztását, és 10 nagyszerű tippet adunk Önnek!

Olvass tovább »

Útmutató élő fenyőfák gondozásához

Karácsonyfa Világ / augusztus 23, 2020

A cserepes karácsonyfák az utóbbi években váltak népszerűvé, hiszen megfelelő alternatívát jelentenek a kivágott fenyőfákkal vagy műfenyőkkel szemben. A földlabdás karácsonyfa előnye, hogy a karácsonyi ünnepek után kiültethető, így hosszú éveken keresztül tovább díszítheti a kertet, nem kell egyből kidobni, mint kivágott társait.

Olvass tovább »

10 nem hagyományos „karácsonyfa”

Karácsonyfa Világ / augusztus 16, 2020

Ha már unja a hagyományos karácsonyfaállítást, de nem találja helyette a tökéletes alternatívát, ez a cikk Önnek szól! Elhoztunk 10 ötletet, hogyan lehet hagyományos tárgyakból, korántsem hagyományos karácsonyfát készíteni. Csak egy adag kreativitás, és némi kézügyesség szükséges hozzá.

Olvass tovább »

Luxus karácsonyfák – TOP 5 a 2019-es évre

Karácsonyfa Világ / augusztus 22, 2019

Tetszik az egyediség, a minőség és a luxus? Akkor jó helyen jár! Elkészítettük Önnek az öt legluxusabb karácsonyfát 2019-es évre, amelynek köszönhetően a karácsonya hangulata leírhatatlan lesz. Hölgyeim és uraim, itt vannak :

Olvass tovább »

Modern karácsonyfák – TOP 5 a 2019-es évre

Karácsonyfa Világ / augusztus 6, 2019

Ha modern karácsonyfát keres, akkor jó helyen jár. Elkészítettük az Ön számára a legmodernebb TOP 5 karácsonyfát, amelyek a 2019-es év újdonságai, és a 2019-es szezon TOP termékei.

Olvass tovább »

A 3D mű karácsonyfákat nem lehet megkülönböztetni az élő fától

Karácsonyfa Világ /

A díszített karácsonyfa a karácsony jellegzetes szimbóluma. Ezért hihetetlenül sok fa van kivágva évente. Az igazság az, hogy általában nem fák az erdőből. A karácsonyfákat a mezőkön termesztik. Néhány év elteltével, amikor a megfelelő méretűre nőnek fel, a nappali szobáinkban találják magukat. Ennek ellenére sokkal jobban környezetbarát a természet számára, ha műfát vesz. De nem akármilyet. Csak az olyan karácsonyfa vásárlása lehet ökológikus, amely éveket kibír.

Olvass tovább »

Különleges karácsonyfa díszek

Karácsonyfa Világ /

A boltok és a bevásárlóközpontok néha túlzásba esnek. Versengenek, hogy melyik közülük a színesebb, melyik kínál több karácsonyi díszt vagy különféle karácsonyi dekorációt, karácsonyi fényeket és hasonlókat. De mi történne, ha a következő évben kissé másképp díszítené a karácsonyfát?

Olvass tovább »
Szezon előtti vásárlás, kedvezmény akár -25%
x