Fat epiteni

Hogyan állítsuk fel helyesen a karácsonyfát

A karácsonyfa felállításánál a legfontosabb, hogy olyan helyen történjen, ahol elegendő a hely a szétterítésére.  Minden tőlünk vásárolt fenyő szétszerelve van a dobozba helyezve úgy, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalja.  A doboz kicsomagolása után ellenőrizze annak tartalmát. A 150 cm vagy annál kisebb méretű műfenyők egy darabból állnak, ugyanakkor a 180 cm vagy annál magasabb fák 3 részből állnak. A csomag a műfenyőn kívül tartalmazza az állványt is. Az állvány típusa a dobozban a megvásárolt fa típusától függ. A csomagban kap vagy egy fém állványt, amelyhez kap csavarokat is a fa törzsének rögzítéséhez, vagy egy műanyag állványt, amelyet az összerakott fa magasságától függően 3 vagy négy talppal küldünk.

Nézze meg a videót, hogy hogyan kell helyesen felállítani a fát és elrendezni az ágait

A csomag tartalma

klasszikus karácsonyfa – 3 rész + 4 láb
3D fa – 3 rész + állvány + csavarok

Lépésről lépésre

  1. Leállítjuk az állványt

a fa három részből áll

(műfenyő fém állvánnyal)

A fémállványt kicsomagoljuk és X formára széthúzzuk. A középen található nyílásba belenyomjuk a fa alsó részét (a legnagyobb rész A) és a fenyő törzsét csavarokkal rögzítjük, amelyek a csomagban vannak. Győződjön meg róla, hogy a fa közepe szilárdan be van helyezve és rögzítve van az állványhoz.

(műfenyő műanyag állvánnyal)

Vesszük a fa alját (a legnagyobb rész A), és felfelé fordítjuk. Sorról sorra, beletesszük az állvány talpait állvány az erre kialakított nyílásokba. Győződjünk meg arról, hogy a talpak helyesen vannak a nyílásban, a fát megfordítjuk és az állványt a földre tesszük.

  1. Az ágak széthúzása

A műfenyőinknél az ág széthúzásához csak kétfajta rendszert használtak.

széthúzó rendszer

Az ágak a fatörzs részét képezik, ezért kézzel kell széthúzni 90°-ban. A legalsó sorral kezdünk és meggyőződünk róla, hogy az összes ágat széthúztuk. Az ágak széthúzásakor ügyelni kell arra, hogy ugyanolyan távolság legyen közöttük. Csak ezután kezdjük el felhelyezni az ágakat.

esernyő rendszer

Hagyjuk, hogy a fa ágai szabadon essenek a saját helyükre, vagy finoman lefelé irányba húzzuk. Ilyen rendszer esetében nem szükséges az ága 90°-os szögbe való állításával bajlódnia, mivel az ágak az pontosan az előre erre kijelölt résekbe kerülnek és így a fának tökéletes alakja lesz. Az első (alsó) sor ágainak széthúzása után elkezdjük széthúzogatni az egyes gallyakat.

  1. A gallyak elrendezése

Az íratlan szabály kimondja, a karácsonyfát csak egy embernek kellene díszítenie. Ez biztosítja, hogy a fa ugyanúgy néz ki mindegyik oldalon. A gallyak elrendezését mindig középről indulva kezdjük a magunk irányába. A gallyakat nem egymás után sorban húzzuk szét, hanem mindig törekszünk arra, hogy különböző irányba húzzuk őket, amivel sűrűbb megjelenést érünk el. Néhány műfenyő típusnál a gallyak már előre abba az irányba vannak rögzítve, amelyben szükséges őket széthúzni. A gallyak utolsó sorát mindig csillag alakba rendezzük, amelynek köszönhetően a fának tökéletes formája és megjelenése lesz.

a FULL 3D műfenyő összerakott ága

  1. Sorban egymás után

A legalsó sorban található ágak széthúzása és a gallyak felrakása után ugyanilyen elven a következő sorban folytatjuk a fa összerakását.

  1. A telepítjük a középső B részt

Az alsó A rész befejezése után telepítjük a középső B rést és úgyanúgy folytatjuk a műveletet mint az alsó résznél. mint az alján.

  1. Telepítjük a felső C részt

A középső B rész befejezése után telepítjük a felső C részt telepítjük, és ugyanúgy folytatjuk a műveletet mint az előző részeknél.

További cikkek amik érdekelhetik:  

Karácsonyfa kiválasztása – útmutató

A karácsonyfák nagy szerepet játszanak a kedvenc ünnepi hagyományaink között. Feldíszítjük a fát, kinyitjuk az ajándékokat és élvezzük a karácsonyi hangulatot a családdal és a barátokkal a karácsonyfa alatt

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? 2020-as trendek

Milyen trendek vonatkoznak a karácsonyfa díszítésre? Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát idén? Érdekes inspirációkat és trendeket hozunk önnek a 2020-as évre közvetlenül ügyfeleinktől.

Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x