Műfenyők tárolása

Ahhoz, hogy a karácsonyfa hosszú éveken keresztül jól szolgáljon és ugyanolyan szép legyen, mint az elején, érdemes tároláskor az alábbi hasznos utasításokat követni.

A legjobb módja a műfenyő tárolásának, ha szétszerelve áthelyezi olyan helyiségbe, melyet nem használ és letakarja sötét fóliával. Amennyiben azonban nincs elég hely az ilyen tároláshoz, a legmegfelelőbb újra az eredeti állapotba helyezni a fenyőt.

TÁROLÁSI UTASÍTÁSOK

1. Távolítsa el a fenyőről az összes karácsonyfadíszt.

2. A szétszerelést kezdje a felső C résznél. A gallyakat óvatosan próbálja visszanyomni az ághoz úgy, ahogy az eredeti állapotban voltak, csak ezután húzza felfelé a teljes felső részt.

3. Kihúzás után (az összecsukható rendszernél) óvatosan nyomja az ágakat a törzs felé. (esernyőrendszer esetében) Mindössze annyit kell tennie, hogy az egész részt lefelé fordítja és az ágak visszakerülnek az eredeti helyükre.

4. Ugyanígy folytassa a középső B rész és az alsó C rész esetében is.

5. Óvatosan helyezze a fa minden részét a szállítódobozba vagy a fa zsákjába, és zárja le őket.

6. Mikor nem használja a fenyőt, tárolja hűvös, száraz helyen, napfénytől távol. A túlzott hő vagy nedvesség károsíthatja a karácsonyfát.

További cikkek amik érdekelhetik:

Hogyan állítsuk fel helyesen a karácsonyfát

A karácsonyfa felállításánál a legfontosabb, hogy olyan helyen történjen, ahol elegendő a hely a szétterítésére. Minden tőlünk vásárolt fenyő szétszerelve van a dobozba helyezve úgy, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalja. A doboz kicsomagolása után ellenőrizze…

Karácsonyfa kiválasztása – útmutató

A karácsonyfák nagy szerepet játszanak a kedvenc ünnepi hagyományaink között. Díszítjük, ajándékokat nyitunk ki és a fenyő körül élvezzük a karácsonyi hangulatot családunkkal és barátainkkal. Fontos, hogy…