10 nem hagyományos „karácsonyfa”

10 nem hagyományos „karácsonyfa”

Ha már unja a hagyományos karácsonyfaállítást, de nem találja helyette a tökéletes alternatívát, ez a cikk Önnek szól! Elhoztunk 10 ötletet, hogyan lehet hagyományos tárgyakból, korántsem hagyományos karácsonyfát készíteni. Csak egy adag kreativitás, és némi kézügyesség szükséges hozzá.

1. Létrából készült fenyőfa

Talán minden garázsban vagy pincében van egy régi, fából készült létra elfekvőben. Ha épp nincs rá szükség festéshez vagy polcszereléshez, akkor ezt a klasszikus munkaeszközt remekül átalakíthatja karácsonyfává. Mindehhez elég egy kis kreativitás. A létrát tekerje körbe fényfűzérrel, amelyre ezután különböző dísztárgyakat akaszthat. A létra tetejére helyezzen fel egy csillagot és kész is a nem hagyományos karácsonyfa!

alternatív karácsonyfa

2. Háromszög fenyőfa

Csupán 3 deszkára lesz szüksége ehhez a szokatlan karácsonyfához, amelyek közül kettő azonos hosszúságú és egy rövidebb. Háromszög alakban ragassza vagy szögelje össze őket, majd ragasszon különböző színű és méretű karácsonyi gömböket rá. Igazán egyszerű, gyorsan elkészül, és környezetbarát, mi tartja hát vissza?

alternatív karácsonyfa

3. Gallyakból készült fenyőfa

Egy ilyen természetes karácsonyfa elkészítése hangulatos karácsony előtti tevékenységgé válhat, ha az egész család részt vesz benne. Mire lesz szüksége ennek a fának az elkészítéséhez? Sétálás közben gyűjtse össze a fák, bokrok alatt lehullott ágakat, gallyakat, melyeket középen átfúrva húzzon fel egy vasrúdra úgy, hogy a csúcshoz közeledve az egyre kisebbeket használja. Egy ilyen típusú fát ugyanúgy díszíthet, mint egy klasszikus karácsonyfát, különféle akasztós karácsonyi díszekkel, gömbökkel vagy fűzérekkel.

alternatív karácsonyfa

Adventi koszorúk – Karácsonyi dekoráció

A Karácsonyfa Világ webáruházban minőségi adventi koszorúk online rendelése, vásárlása már a szezon előtt is elérhető.  Ezek a műfenyőből készült dekorációs célú (karácsonyi) adventi koszorúk színt hoznak már az ünnepi készülődés során is. 2021 legszebb tartós adventi koszorúi nemcsak asztalra helyezve, hanem ablakdíszek, kültéri ajtódíszek kiváló dekor alapanyagai lehetnek. Díszeket, gyertyákat rátéve hagyományos adventi koszorú készíthető belőlük. Így egész decemberben kellemes hangulatot teremthet otthonában vagy a munkahelyén. Ha egyszerű, minimál stílusú dekorációt szeretne, akkor a díszítés el is maradhat.


4. Deszkákból készült fenyőfa

Ha felesleges deszkákat talál a garázsban, akkor könnyen felhasználhatja azokat egy igazán eredeti karácsonyfa elkészítésére. Fűrészelje el a fatáblákat úgy, hogy különböző méretű, egyenlő oldalú háromszögek legyenek belőle, majd vízszintesen rögzítse őket sorban egymásra. Felfelé haladva egyre kisebb háromszögeket válasszon. A háromszögek csúcsai szabálytalanul, mindig másfelé álljanak, és a közepüknél rögzítse össze őket. Ezt követően díszítse különféle karácsonyi díszekkel, dekorációkkal, amelyeket ragaszthat, szögelhet, vagy csak egyszerűen ráhelyezhet a falapokra, mint polcokra. Csak a képzelete szabhat határt!

alternatív karácsonyfa

5. Fenyőfa lefűrészelt fadarabokból

Egy ilyen fölöslegből készülő fát bármelyik ezermester könnyedén elkészíthet. Az elkészítési folyamat hasonló, mint a gyűjtött kis gallyakból készített karácsonyfánál, de ennek a fajtának a készítésénék az a feltétele, hogy a faléceknek egyeneseknek és azonos vastagságúak legyenek.  Ha ezzel megvan, nincs már teendője, mint a léceket ráhúzni egy központi tengelyre, vasrúdra. A fa lehet klasszikus vagy akár spirál alakú is, ez is csak a kreativitáson múlik.

alternatív karácsonyfa

6. Fenyőfa parafadugókból

A fából készült karácsonyfát nem csak klasszikus fából lehet készíteni. Érdekes alternatíva lehet a parafa dugó, amelyet ragasztóval könnyedén rétegezhet, piramis alakban. Minimál külalakjának köszönhetően csak a tetejét kell díszíteni, masnival vagy csillaggal. Ez a nem hagyományos parafa-karácsonyfa garantáltan nem csak a bor szerelmeseinek vonzza a szemét.

alternatív karácsonyfa

7. Tobozokból készült fenyőfa

A tobozok nagyon népszerűek, természetes anyagok különféle dekorációk előállításához. Ezek segítségével elkészíthetünk egy stílusos és ízléses természetes hatású karácsonyfát is, amelyet még a gyerekek is meg tudnak csinálni! Csak annyi a teendő, hogy elegendő tobozt gyűjtsön, amelyeket hagyhat eredeti, természetes színükben, vagy az aktuális karácsonyi trendnek megfelelően le is festhet. Egyszerűen rendezze el a tobozokat karácsonyfa alakban, és rögzítse ragasztóval. A tökéletes karácsonyi hangulatot garantálja a fa megvilágítása, így itt is érdemes fényfűzérekkel játszani.

alternatív karácsonyfa

8.  Fenyőfa raklapokból

A klasszikus karácsonyfa érdekes alternatívája, ha a fa raklapokból készül. Egy ilyen fa előállítása nagyon egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy a raklap széleit háromszögben levágja, felállítja, és az így kapott fát díszíti a saját elképzelése szerint.

alternatív karácsonyfa

Műfenyők LED világítással – ledes karácsonyfák

A LED-es világítású műfenyő a 2020-as év újdonságának számított, és a 2021-es karácsonyi trend egyik fontos főszereplője. Sokan keresnek világítós műfenyőt, karácsonyfát, világító fa dekorációt, asztali műfenyőt világítással vagy világító fenyőfa ablakdíszt.


 9. Falra akasztható fenyőfa

Kevés hely van otthonában? Ebben az esetben van egy nagyszerű tippünk a fa készítéséhez, amely továbbra is szokatlan, különleges, de közben garantáltan nem foglal sok helyet. Elkészítéséhez ágakra és madzagokra van szüksége, amelyeket egymást alatt, egyre szélesedő alakban összeköt, lelógat. Dekoráláshoz használhat színes gömböket, vagy maguk az ágak is festhetőek. A ház bármelyik falára könnyedén felhelyezhető!

alternatív karácsonyfa

  10. Fenyőfa jégkrémpálcikákból

Szokatlan és szép karácsonyfát készíthet jégkrémpálcákból. Egy ilyen fa előállítása valóban nem okoz nehézségeket, csak annyit kell tennie, hogy egy kemény papírból készítsen egy piramis modellt, amelynek kerülete körül a pálcikák ragasztásával fokozatos rétegződést hoz létre – akárcsak a fenyőfa ágai. Ez az módszer egy gyönyörű fát hoz létre, amelyet csillag alakú vagy hópehely díszítéssel még különlegessebbé tehet.

alternatív karácsonyfa

Az alábbi cikkek érdekelhetik Önt:

INSPIRÁCIÓK 2020 – HOGYAN DÍSZÍTSÜK A KARÁCSONYFÁT?

A korábbi években hagyományos karácsonyi dekorációt választott, azonban idén szeretne kipróbálni valami újat? Szeretné az idei karácsonyfáját, akár hagyományos fenyőfáról, akár műfenyőről van szó, a szokásostól eltérő, más…

Modern karácsonyi díszek – top 10 idei trend

Bár a legtöbben csak a karácsonyt közvetlenül megelőző adventi időszakban kezdik meg a díszek vásárlását, a karácsonyi tendenciák már hónapokkal azelőtt sejthetők. A karácsonyi díszek gyártói és eladói minden januárban a frankfurti…

Adventi koszorú

16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern, német lelkész iskolát alapított a szegény gyermekek számára és a karácsonyt megelőző időszakban a koszorú gyertyáinak egymás utáni meggyújtásával válaszolt a gyermekek kérdéseire, hogy „Mikor lesz már karácsony?”.

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x