16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Adventi koszorú

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern, német lelkész iskolát alapított a szegény gyermekek számára és a karácsonyt megelőző időszakban a koszorú gyertyáinak egymás utáni meggyújtásával válaszolt a gyermekek kérdéseire, hogy „Mikor lesz már karácsony?”.

Noha az akkori koszorút 24 gyertya ékesítette, a hagyomány a mai napig fennmaradt, viszont a jelenlegi változatban az adventi koszorún már csak négy fehér gyertya található, amelyek az advent négy vasárnapját jelképezik. Manapság már nincs is olyan otthon, ahol az adventi koszorú ne tartozna a karácsonyi díszítéshez.

Mint minden egyéb dologra, a trendek az adventi koszorúkra is hatással vannak. Manapság a karácsony ezen jelképének a legkülönfélébb kialakítását, formáját és színváltozatát fedezheti fel. Ha van kézügyessége és szeretne az adventi koszorúba egy kicsit önmagából is becsempészni, akkor saját maga is elkészítheti.

Trendi tippeket gyűjtöttünk össze Önöknek a stílusos adventi koszorú készítéséhez, amelyek az otthonában kellemesebbé varázsolják a hosszú téli estéket.

1. Adventi koszorú fatörzsből

Eredetileg az adventi koszorúk egyszerűek és szerények voltak, amelyeket természetes alapanyagokból készítettek. Készítsen Ön is asztalára ilyen hagyományos koszorút, egy fatörzs darabból. A koszorúnak bármilyen formája lehet. Akár hosszúkás, négyszögletes vagy kerek adventi koszorú mellett dönt, az elkészítése gyerekjáték lesz. Akkor kezdjünk is hozzá. Egy fatörzs darabra ragassza rá a gyertyákat, majd díszítse ki fenyő tobozokkal, fenyő gallyakkal, karácsonyi gömbökkel és más díszekkel.

2. Adventi koszorú elegáns fadobozban

Ez annyira egyszerű! Egy szokványos fadobozt töltsön meg fenyő gallyakkal, tobozokkal, szárított gyümölcsökkel és más karácsonyi díszekkel, majd helyezze bele a gyertyákat. A különféle kialakítású dobozokat különféle színkombinációkkal harmonizálhatja össze a környezetével. Válogathat a hosszúkás, négyszög alakú vagy kerek formájú adventi koszorúk közül.

3. Adventi koszorú gallyakból

Az ilyen típusú adventi koszorúnál alapanyagként ismét fontos szerepet játszik a fa. Az elkészítéshez gyűjtsön össze gallyakat, amelyeket egy madzaggal vagy szalaggal kössön össze. Meghagyhatja a gallyak természetes színét vagy kevde szerint színezheti őket. Az így elkészített gallyakra ragassza rá a gyertyákat, illetve a karácsonyi díszeket. Ilyen módon fagallyakból készült stílusos és modern adventi koszorúja lesz.

4. Saját elképzelés szerint díszített adventi koszorú

Ön is a hagyományos tűleveles adventi koszorúkért lelkesedik? Ebben az esetben javasoljuk, hogy szerezzen be műanyag, díszítetlen adventi koszorú alapot, amely az élő fenyő gallyakra emlékezteti és díszítse saját elképzelése szerint. Ragasztópisztollyal bármilyen karácsonyi díszt és gyertyát ráerősíthet.

5. Adventi koszorú karácsonyi gömbökből

Rengeteg karácsonyi gömbje van otthon, amelyekkel nem tud mit kezdeni? Miért ne készíthetne belőlük adventi koszorút? Csak be kell szereznie hozzá egy polisztirolhab koszorú formát, amelyre ragasztópisztollyal felragasztja a különböző méretű karácsonyi gömböket. Ezután a tetejére felrögzíti az adventi gyertyákat. Olyan egyszerű, mégis annyira trendi!


Adventi koszorúk – Karácsonyi dekoráció

A Karácsonyfa Világ webáruházban minőségi adventi koszorúk online rendelése, vásárlása már a szezon előtt is elérhető.  Ezek a műfenyőből készült dekorációs célú (karácsonyi) adventi koszorúk színt hoznak már az ünnepi készülődés során is. 2021 legszebb tartós adventi koszorúi nemcsak asztalra helyezve, hanem ablakdíszek, kültéri ajtódíszek kiváló dekor alapanyagai lehetnek. Díszeket, gyertyákat rátéve hagyományos adventi koszorú készíthető belőlük. Így egész decemberben kellemes hangulatot teremthet otthonában vagy a munkahelyén. Ha egyszerű, minimál stílusú dekorációt szeretne, akkor a díszítés el is maradhat.


6. Adventi koszorú tobozokból

A természetes anyagok felhasználásához kapcsolódó további tippünk a fenyőtobozokból készülő adventi koszorú. A polisztirolhab koszorú formára ragasztópisztoly segítségével könnyedén felragasztja a tobozokat. Fenyőgallyakkal, szárított gyümölcsökkel vagy fahéjrudakkal is kiegészítheti. A fantáziának nem lehet határokat szabni.

7. Adventi koszorú üvegekből

Igen, jól hallotta, üvegekből. Ráadásul befőttes üvegekből. Az üveg negyedéig töltse fel sóval, cukorral, rizzsel, diófélékkel vagy díszkavicsokkal és a belsejébe helyezze el a gyertyát. Az üvegeket műhóval, fenyő gallyakkal, madzaggal vagy szalagokkal díszítheti.

8. Adventi koszorú tányéron vagy tálcán

Az adventi koszorú egyszerű és gyors elkészítéséhez remek tipp a gyertyák tortatálcán vagy egy hagyományos tányéron való elrendezése. A tálca vagy tányér közepén, amelyen általában az édességeket szokta kínálni, helyezze el a gyertyákat és díszítse elképzelése szerint karácsonyi dekorációval. Így az igazán stílusos adventi koszorú néhány perc alatt elkészül.

9. Adventi koszorú virágcserépben

Eszébe jutott valaha, hogy virágcserepeket használjon az adventi koszorú elkészítéséhez? Pedig annyira egyszerű. A cserepet töltse fel fenyő gallyakkal, tobozokkal, szárított gyümölccsel vagy egyéb díszekkel és helyezze bele az adventi gyertyát. Ha ilyen cserépből négyet elkészít és ízlésesen elrendezi őket, Önnek valóban egyedi adventi koszorúja lesz.

10. Adventi koszorú konzervdobozból

Ha a hagyományos befőttes konzervdobozokról leáztatja a címkéket, tökéletes alapanyagot kap az eredeti indusztriális stílusú adventi koszorúhoz. Akkor kezdjünk is hozzá. A dobozt töltse meg fenyő gallyakkal, mohával, tobozokkal vagy diófélékkel és helyezzen bele gyertyákat. A konzervdobozokat a gyertyákkal megszámozhatja, vagy átkötheti szalaggal és ízlésesen elrendezheti. Biztos lehet abban, hogy ilyen adventi koszorúja senki másnak nem lesz.

Úgy döntött, hogy az adventi koszorút saját elképzelése szerint fogja elkészíteni, de nem tudja, hogy milyen színt válasszon? Ráadásként bemutatjuk a 2021-es év divatszíneit.


Feldíszített adventi koszorúk

Ki ne szeretne karácsonykor egy szépen feldíszített adventi koszorút az asztalán, vagy egy stílusosan feldíszített koszorút az ajtójára felakasztva. Kínálatunk bőséges választékot nyújt az asztalra való feldíszített adventi koszorúkból és ajtóra akasztható adventi koszorúkból, hogy a karácsonyi dekorációját a tökéletességig fokozhassa. Választhat a hagyományos zöld, valamint a fehér, havas adventi koszorúk közül, amelyeknek a díszítését különféle színváltozatokban kínáljuk. Az adventi koszorút akár egy kicsi feldíszített műfenyővel vagy a kínálatunkban található az asztal közepére való feldíszített girlanddal is kiegészítheti.


Fehér adventi koszorú

Az örök érvényű fehér talán soha nem megy ki a divatból. Ha olyan modern adventi koszorút szeretne, amely még sok-sok évig trendi marad, mindenképpen válassza a fehéret.

Rózsaszín adventi koszorú

A rózsaszín adventi koszorúk és dekorációk az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mindenképpen el kell ismernünk, hogy rendkívüli módon elegáns és modern.

Piros adventi koszorú

A piros szín egyértelműen a karácsonyhoz kapcsolódik. A hagyományos piros adventi koszorút, legyen az bárhol az otthonában, nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ezüst adventi koszorú

Az ezüst színnel harmonizáló modern adventi koszorú megjelenése stílusos, ízléses és fényűző. Az ezüst csillogása kiemeli a koszorút környezetéből.

Lila adventi koszorú

Azoknak, akik nem ódzkodnak a színektől, remek választás lesz a lila adventi koszorú. A lila a rózsaszín és a zöld színkombinációval csodálatos összhangot adhat a koszorú megjelenésének.

Fehér-arany adventi koszorú

Ha azt szeretné, hogy az adventi koszorúja fényűző legyen és egyúttal stílusos benyomást is keltsen, válassza a fehér és az arany színkombinációt. Egy ilyen trendi „glamour” koszorú mindenki figyelmét fel fogja kelteni.

A kép forrása: https://hu.pinterest.com/


TWINKLY – Modern karácsonyi díszfények a 21. század karácsonyfáira

A TWINKLY egy intelligens, forradalmian új LED díszvilágítás, amelyet könnyen szabályozhat az okostelefonjával. A fenyőfa lámpácskáinak révén a legcsodálatosabb színkombinációk és tökéletes fényjáték fogja elkápráztatni Önt, csak kapcsolja be a Bluetooth-ot és a smart adapteren keresztül…

Karácsonyi nosztalgia

Január kétélű hónap. Egyfelől megújult lendülettel indulunk az új évbe, elvárásokkal telve, remélhetőleg teljesíthető újévi fogadalmakkal felvértezve. Általában szerepel ilyenkor listánkon az egészségesebb étkezés, a sok mozgás, egy új nyelv vagy hobbi megtanulása. Hogy jobban figyelünk a szeretteinkre, a szülinapokra, az ünnepekre…

Fehér szőnyeg karácsonyfa alá

Ötletek karácsonyi enteriőr készítéséhez otthonunkba

Egy igazi karácsonyi enteriőr elkészítése otthon, nem egy egetverően nagy feladat, ezért érdemes elkezdeni. Cikkünkben, néhány praktikus tanáccsal ebben próbálunk segíteni, ötleteket adni. Lehet ez az egész házat vagy lakást érintő díszítés, vagy tényleg csak egy enteriőr kialakítása egy sarokban, vagy egy szobában.

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x