Európa legszebb karácsonyi vásárai, amelyeket érdemes meglátogatni

Karácsonyi vásarai

Az advent az év legcsodálatosabb időszaka, amikor ráhangolódunk az ünnepekre. Egyedülálló élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt egy hagyományos karácsonyi vásár meglátogatása. Lélegzetelállító, varázslatos és felejthetetlen hangulatot tapasztalhat. Hová menjen karácsonyi vásárba? A karácsonyi vásároknak minden városban megvannak a maga sajátosságai, ezért kiválasztottuk önnek Európa legszebb karácsonyi vásárait. Igazán látványosak, és biztosan nem fog unatkozni.

Vörösmarty tér karácsonyi vásár Budapest

A legnagyobb és leghíresebb karácsonyi vásár a Budapest belvárosában található Vörösmarty tér karácsonyi vásár, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni. A teret egy színes karácsonyfa díszíti, amely körül számos hagyományos magyar kézműves termékeket árusító stand található. Ha kedvet kapott a hazai specialitásokhoz, akkor grillkolbász, gulyás, savanyú káposzta, rétes és egyéb édességek várják önt. Természetesen puncsot, magyar bort és barackpálinkát is árulnak. Az Unicum likőr is kihagyhatatlan. A látogatókat minden nap valamilyen kulturális program várja, különböző zenei műfajú koncertekkel és tánccsoportokkal, a gyermekek pedig jól szórakozhatnak az alkotóműhelyekben.

Bécsi karácsonyi vásár, azaz adventi vásár Bécs

Merjük állítani, hogy a bécsi karácsonyi vásár, más néven adventi vásár Bécs az egyik legszebb Európában. A turisták körében leghíresebb, legnépszerűbb és leglátogatottabb helyszín a Városház tér, ahol az úgynevezett Christkindlmarkt zajlik. Itt több mint 150 standot talál, ahol karácsonyi termékeket és számos hagyományos karácsonyi finomságot kínálnak. A látogatókat a híres szabadtéri jégpálya, a Wiener Eistraum is várja, amely közel 8 km-es felületen terül el.

A karácsonyi vásár nem csak egy helyen koncentrálódik. Varázslatos hangulattal bír a karácsonyi vásár, melynek hátterében a romantikus Schönbrunni kastély áll. A Belvedere kastély barokk környezetében egy csendesebb karácsonyi falut találunk. Bécs szívében, a Stephansplatzon található karácsonyi vásár is kihagyhatatlan.


Extra széles karácsonyfák – Amerikai Karácsonyfa

Amennyiben otthona vagy a cég nagyobb térrel rendelkezik és azt szeretné, hogy az Ön karácsonyfája kitűnjön, akkor mindenképpen meg kell tekintenie az extra széles karácsonyfa-választékunkat.

Az extra széles műfenyők a filmekből ismert hatalmas amerikai karácsonyfákra emlékeztetnek. A széles amerikai karácsonyfák lesznek az idei karácsonyi szezon óriási szenzációi.


Zakopane karácsonyi vásár

A Zakopane karácsonyi vásár is a varázslatos hangulatáról ismert. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a várost a Tátra panorámájában, úgy fogja érezni magát, mint egy tündérmesében. Hihetetlen karácsonyi dekorációk, harsogó élőzene, nagyszerű gorál specialitások és bónusz kilátás a hófödte hegyekre – mindez és még sok más várja a látogatókat. A gyönyörű faházak között tett séták minden bizonnyal csábítóak lesznek. Aki a karácsonyi bevásárlást szeretné élvezni, az is talál itt kedvére valót. A leghíresebb és legforgalmasabb utcán, az “Ulica Krupowki”-n hagyományos lengyel boltokat és ismert világmárkák üzletei is megtalálhatók.

Pozsony karácsonyi vásár

A Pozsony karácsonyi vásár, amelyet nemcsak a Fő téren, hanem a Ferencesek terén is megtalál, színes kulturális programjairól ismert. A rendezvényen ismert színészek mesefelolvasásai, gyermekeknek szóló kreatív műhelyek és karácsonyi koncertek teszik kellemesebbé a hangulatot. Több tucatnyi stand kínál karácsonyi termékeket és finom frissítőket, amelyekkel karácsonyi hangulatba kerülhetünk. A sült gesztenye, a fahéj, a forralt bor és a puncs ellenállhatatlan illata biztosan elcsábítja majd. Finom lokše, egy tál meleg gulyás és olyan klasszikusok is várják, mint a zsíros kenyér hagymával.

A Prága karácsonyi vásár messze földön híres. Prága legnagyobb vásárát az Óváros téren tartják, ahol egy hatalmas feldíszített fa pompázik. További vásárok találhatók a híres Vencel téren, a prágai várban, a Köztársaság téren, a Tyl téren és így tovább. Karácsonyi termékeket, kézműves és kézzel készített termékeket kínáló standokat talál. Természetesen finomságokat is kínálnak. Egy jó étkezés után jól esik egy pohár forró puncs vagy mézbor, amelyet ajándékba is megvásárolhat.

Reméljük, hogy inspirációink felkeltették az érdeklődését, és elmegy, hogy megtapasztalja a karácsonyi hangulatot a cikkünkben szereplő helyek valamelyikén.


További cikkek amik érdekelhetik:

Twinkly multicolor strings

TWINKLY – Modern karácsonyi díszfények a 21. század karácsonyfáira

A TWINKLY egy intelligens, forradalmian új LED díszvilágítás, amelyet könnyen szabályozhat az okostelefonjával. A fenyőfa lámpácskáinak révén a legcsodálatosabb színkombinációk és tökéletes fényjáték fogja elkápráztatni Önt, csak kapcsolja be a Bluetooth-ot és a smart adapteren …

Modern karácsonyi díszek – top 10 idei trend

Bár a legtöbben csak a karácsonyt közvetlenül megelőző adventi időszakban kezdik meg a díszek vásárlását, a karácsonyi tendenciák már hónapokkal azelőtt sejthetők. A karácsonyi díszek …

karácsonyi színek

Milyenek lesznek a karácsonyi színek 2022-ben?

Minden évben követi a karácsonyi dekoráció trendjeit, és aszerint változtatja a karácsonyi dekorációt, hogy éppen milyen színek vannak divatban? Akkor ez a cikk lesz Önnek a telitalálat. Nem titok, hogy mint minden más, a karácsonyi dekoráció is a trendeknek van kitéve …

Menj az üzletbe