Házilag készített karácsonyi dekoráció !

Házilag készített karácsonyi dekoráció

Alkotó vénája van, és handmade dekorációkat és díszeket szeretne készíteni? Remek ötleteket mutatunk a karácsonyi dekorációkhoz, amelyeket könnyedén elkészíthet otthonában. Nincs ebben semmi nehéz. Mindössze egy kis ügyesség, kreativitás és néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá, amelyeket mindenki megtalál az otthonában. Készítsen saját karácsonyi díszeket az utasításaink szerint.

Karácsonyi asztali díszek

A karácsonyi dekorációk közé tartoznak a különböző karácsonyi asztali díszek is. Az adventi koszorún kívül az asztalokon vagy a polcokon különböző, saját készítésű karácsonyi figurák, különböző karácsonyfák vagy gyertyatartók is elhelyezhetők. Sokféle alapanyagot vagy színt használhat a saját karácsonyi asztali díszek elkészítéséhez, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a lakás vagy ház karácsonyi dekorációja összhatásához.

Karácsonyi asztali díszek házilag fából

A karácsonyi dekorációt könnyedén feldobhatja eredeti, fa karácsonyi dekoráció házilag. Ebből a természetes alapanyagból stílusos karácsonyfát, angyalkákat vagy különböző állatfigurákat készíthet. A fa karácsonyi dekoráció házilag időtálló, és nem megy ki olyan könnyen a divatból.

Egy vastagabb ágból könnyen készíthet fa angyalkát, amelyet az angyal testeként használhat. Rögzítsen a tetejére egy fagolyót, amely a fejet ábrázolja. A zsinegekből készíthet rá hajat. Az angyalka szárnyai könnyen elkészíthetők két favilla segítségével.

Fakéregből is gyönyörű fadíszeket készíthet. Egyszerűen fűzze fel a különböző méretű kérgeket a drótra, alulról felfelé haladva a legszélesebbtől a legkeskenyebbig. Ez adja meg a tökéletes faformát. Az alján a drótot egy kerek fadarabba szúrhatja, és egy facsillagot helyezhet a fa tetejére.

Fából állatfigurák is készülhetnek. A mi esetünkben konkrétan rénszarvasok. Ragasztóval illessze össze a különböző fadarabokat és ágakat, hogy egy aranyos kis állatfigurát hozzon létre. Ezt a dekorációt szalaggal vagy más alapanyagokkal díszítheti.

Karácsonyi manók

Bár nem úgy tűnik, de a karácsonyi manók készítése egyáltalán nem nehéz. Lépésről lépésre megmutatjuk, milyen egyszerűen készül egy karácsonyi manó. Mindössze rizsre, zoknira, vattára, nejlonzoknira, egy darab szőrmére (a szakállhoz) és egy darab textíliára lesz szüksége a sapkához, de használhat egy igazi gyereksapkát vagy egy vastag zoknit is sapkaként, és szüksége lesz egy forrasztópisztolyra is.

Mi kell ahhoz, hogy zokniból karácsonyi manó készüljön? Először is, töltse meg a zoknit rizzsel és gumival kösse le a zokni nyílását. Így kapjuk meg a manó testét. Ezután ragasszon egy háromszög alakúra vágott szőrmét a test kb. 1/2-ére, ami a manó szakállát fogja ábrázolni. A nejlonzoknit töltse meg vattával és gumizza össze. Vágja le a kilógó nejlont. Így egy puha gömböt kell kapnia, amelyet közvetlenül a szakálla fölé ragaszt a manó orraként a forrasztópisztollyal.

Utolsó pontként készítse el a manó sapkáját. Ennek egyik módja, hogy a rajza alapján elkészíti a gúla makettjét, amelyet aztán egy szövetdarabbal körbeteker, és összevarr. Helyezze ezt a sapkát közvetlenül a manó orrára. Azonban kalapot is lehet készíteni egy vastag, kötött zokniból, amelyet egyszerűen csak rögzítünk a manó orra fölé, és a zokni végére ragasztunk egy darabot ugyanabból a szőrből, amelyet a szakáll elkészítéséhez használtunk, és máris kész a karácsonyi manó figurája.

De ha még egyszerűbbé akarja tenni, egyszerűen helyezzen egy hagyományos, pomponos gyermeksapkát a manó orra fölé. Ugye, milyen egyszerű? A karácsonyi manó figura garantáltan nem csak Önnek, hanem a kicsiknek is örömet okoz majd.

Karácsonyi dekoráció ablakra

Az ablakot egy stílusos, kézzel készített karácsonyi dekorációval is befedheti. Papírból könnyen készíthet karácsonyi díszeket, amelyeket az ablakra ragasztva, vagy karácsonyi gömbökből stílusos ablakdíszeket készíthet. Az ilyen dekorációk igazi karácsonyi hangulatba hozzák a lakást.

Karácsonyi dekoráció ablakra papírból

A karácsonyi ablakdísz papírból talán a legkönnyebben elkészíthető. Mindössze fehér papírra és ollóra van szüksége. A fehér papírból vágjon ki különböző formákat, ezek lehetnek csillagok, hópelyhek vagy hóemberek. Ezáltal egy karácsonyi dekoráció ablakra sablon készül el, amelyet aztán egyszerűen felragaszt az ablak belső oldalára. A karácsonyi dekoráció ablakra sablon alapul szolgál ahhoz, hogy egy egész téli tájat készítsen, amelyet aztán felragaszt az ablakra. Az interneten számos makettet is találhat, amelyek segítségével kivághatja ezeket a karácsonyi ablakdísz papírból.

karácsonyi dekoráció ablakra

Karácsonyi dekoráció gömbökből

Ugyanilyen szép és stílusos dekoráció hozható létre, ha a rúdra erősített damilra karácsonyi gömböket fűz. A damil különböző hosszúságú lehet, hogy a gömbök ne legyenek egy vonalban. Ez az egyszerű és ízléses dekoráció garantáltan mindenkit lenyűgöz.

karácsonyi dekoráció ablakra

Adventi koszorúk – Karácsonyi dekoráció

A Karácsonyfa Világ webáruházban minőségi adventi koszorúk online rendelése, vásárlása már a szezon előtt is elérhető.  Ezek a műfenyőből készült dekorációs célú (karácsonyi) adventi koszorúk színt hoznak már az ünnepi készülődés során is. 2021 legszebb tartós adventi koszorúi nemcsak asztalra helyezve, hanem ablakdíszek, kültéri ajtódíszek kiváló dekor alapanyagai lehetnek. Díszeket, gyertyákat rátéve hagyományos adventi koszorú készíthető belőlük. Így egész decemberben kellemes hangulatot teremthet otthonában vagy a munkahelyén. Ha egyszerű, minimál stílusú dekorációt szeretne, akkor a díszítés el is maradhat.


Fenyő, mint karácsonyi asztali díszek házilag

Stílusos asztali dekorációt készíthet, mindössze kemény papír, ragasztó és különböző díszek felhasználásával. Mindössze annyit kell tennie, hogy kemény papírból gúlaformát készít. Ezután ragasszon bármilyen díszt a gúlára. A kis karácsonyi gömbök, gyöngyök vagy csipkeszövetdarabok igazán szépen fognak kinézni egy ilyen fán. A gúla köré vékony karácsonyi füzért is tekerhetünk, hogy luxus asztali dekorációt készüljön el.

Karácsonyi díszek tobozból

Tobozokból kicsi karácsonyfa is készíthető. Csak ragasszon különböző gyöngyöket a tobozokra, és rögzítsen a tetejére egy kis csillag alakú díszt. Ez a mini fenyő ezután fából készült alapra ragasztható, és stílusos  karácsonyi díszek tobozból díszíthetik a polcot, asztalt vagy ablakpárkányt.

karácsonyi díszek tobozból

Karácsonyi asztali díszek házilag gyümölcsből

Karácsonyi asztali díszek házilag gyümölcsből is készíthetők. Remek ötleteket mutatunk a karácsonyi asztali dekorációhoz, gyümölcsök felhasználásával. 

Az egyik lehetőség, hogy a szárított narancsszeleteket fapálcára tűzdeljük, az alján a legszélesebbtől a tetején a legvékonyabbig. Ezt a pálcát ezután egy kis virágcserépbe dughatjuk, amelyet vattával töltünk meg. A tetejére erősítsünk csillag formájú díszeket.

Ugyanilyen stílusos asztaldíszek a citrusok, amelyek héjába különböző díszeket faraghat és szegfűszeget ragaszthat. Egy ilyen karácsonyi dekoráció nem csak esztétikusan néz ki, de az egész otthont is gyönyörűen feldobja.

Egy másik lehetőség, hogy egy üvegpoharat megtöltünk citrus-szeletekkel, fahéjjal, szegfűszeggel, és mindezt felöntjük vízzel. Ezután egy mécsest helyezhet a víz felszínére. Így egy igazán eredeti mécsestartót hozhat létre.

Karácsonyi ajtódíszek

A karácsonyi ajtódísz saját kezűleg egyáltalán nem kell, hogy nehéz legyen. Könnyen beszerezhető alapanyagokból stílusos karácsonyi ajtódísz készíthető, amelyen sok szomszédnak megakad a szeme. Idén próbálja meg lecserélni a hagyományos karácsonyi ajtókoszorút a fából, aszalt gyümölcsökből vagy fenyőgallyakból készült eredeti díszek egyikére.

Karácsonyi dekoráció gyümölcsből

Egy ilyen stílusos karácsonyi koszorúhoz szüksége lesz egy kör alakú fa szerkezetre, aszalt gyümölcs szeletekre, egy darab fenyőgallyra és egy ragasztópisztolyra. Egyszerűen ragassza az aszalt gyümölcsdarabokat és a fenyőgallyat a fából készült körre. A koszorút fenyőtobozokkal, dióval vagy gesztenyével is díszítheti. A fantáziának nem lehet határokat szabni.

karácsonyi ajtódíszek

Fa karácsonyi dekoráció házilag

Az ajtó érdekes dísze lehet egy fából készült koszorú is. Az egész koszorú kerek, fadarabokból készül, amelyeket kör alakban egymáshoz ragasztanak. Az ilyen fából készült koszorút díszítheti fenyőgallyakkal, szalagokkal, tobozokkal vagy különféle más dekorációkkal is.

fa karácsonyi dekoráció házilag

Karácsonyi díszek tobozból

Tobozokból dekorációt is készíthet a bejárati ajtójára. A tobozok végeit fújja le fehér vagy más festékkel, és rögzítse őket különböző színű vagy mintájú szalagokra. Ehhez a dekorációhoz nagyobb számú tobozt is használhat, hogy nagyobbnak tűnjön.

karácsonyi díszek tobozból

Adventi koszorú

16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern, német lelkész iskolát alapított a szegény gyermekek számára és a karácsonyt megelőző időszakban a koszorú gyertyáinak egymás utáni meggyújtásával válaszolt a gyermekek kérdéseire, hogy „Mikor lesz már karácsony?”.

10 nem hagyományos „karácsonyfa”

10 nem hagyományos „karácsonyfa”

Ha már unja a hagyományos karácsonyfaállítást, de nem találja helyette a tökéletes alternatívát, ez a cikk Önnek szól! Elhoztunk 10 ötletet, hogyan lehet hagyományos tárgyakból, korántsem hagyományos karácsonyfát készíteni. Csak egy adag kreativitás, és némi kézügyesség szükséges hozzá.

Modern karácsonyi díszek – top 10 idei trend

Bár a legtöbben csak a karácsonyt közvetlenül megelőző adventi időszakban kezdik meg a díszek vásárlását, a karácsonyi tendenciák már hónapokkal azelőtt sejthetők. A karácsonyi díszek gyártói és eladói minden januárban a frankfurti karácsonyi világkiállításon bemutatják a legújabb divatot mind a klasszikus karácsonyfák, mind a 3D-s fák díszítésére.

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x