Karácsonyfa rajz lépésről lépésre

Karácsonyfa rajz

Bizonyára sokan töprengenek azon a hosszú téli estéken, hogy milyen tevékenységeket találjanak ki a gyermekeiknek. Mondjuk, próbálja megtanítani őket a krácsonyfa rajz lépésröl lépésre elsajátítására, és töltsék el együtt kreatívan az időt. A karácsonyfa rajz egy viszonylag egyszerű tevékenység, amely az egész család szórakozását szolgálja.

Karácsonyfa rajz és Karácsonyi színezö nincs szükség hozzájuk semmi különlegesre. Mindössze üres papírra, ceruzára, radírra, fekete vékony filctollra és színezőceruzára. Nem biztos benne, hogy tudja, hogyan kell karácsonyfát rajzolni, nem is beszélve arról, hogy megtanítsa a gyerekeinek, hogyan kell rajzolni? Bemutatjuk Önnek 8 egyszerű munkafolyamaton keresztül, hogy hogyan készül egy gyönyörű karácsonyfa rajz.

Karácsonyfa rajz minta – 1. sz. munkafolyamat

Először is, ossza félbe a papírt egy ceruzával húzott egyenes vonallal, ügyelve arra, hogy a vonal a papír felső és alsó szélétől kb. 4 cm-re végződjön. Rajzoljon középre egy háromszöget úgy, hogy a vonal felülről és alulról is kinyúljon. A háromszög alá rajzoljon egy fekvő ellipszist, ahogyan az az első képen látható.

Közvetlenül a háromszög tetejére rajzoljon egy csillagot, és a háromszög egyik oldala mentén rajzolja a lefelé mutató pontokat a második képen látható módon.

Folytassa a rojtozott csúcspontok rajzolását a háromszög másik oldalán, amíg a háromszög kerülete köré nem rajzolja a képen látható gallyakat. Ezeket aztán átlós vonalakkal összekötjük a fa egyik oldaláról a másikra. A fa belsejébe rajzoljon karikákat, amelyek a karácsonyi gömböket és a fa aljából kiálló vastag törzset jelképezik.

Az utolsó pontnál radírozza ki a háromszög kiálló részeit és a középvonalat, majd az egész fát vékony fekete filccel húzza ki. Miután lerajzoltunk egy ilyen fát, áttérhetünk a karácsonyfa színezésére, saját elképzelésünk szerint.

Egyszerű Karácsonyfa rajz minta – 2. sz. munkafolyamat

A karácsonyfa rajz minta előző eljárásához hasonlóan a rajzolást azzal kezdjük, hogy ceruzával kettéosztjuk a papírt. A vonal a felső és az alsó szélektől egyaránt nagyjából 4 cm-re fog végződni.

Ezután rajzoljunk egy csillagot a vonal tetejére.

A csillagtól lefelé haladva aztán fokozatosan megrajzoljuk a fenyő szintjeit a tetején lévő legkeskenyebbtől az alján lévő legszélesebbig, ahogy a harmadik, negyedik és ötödik képen látható.

A fa ágainak utolsó szintje alatt megrajzoljuk a fa törzsét.

Végül törölje ki a középső vonalat a fa közepén, és húzza ki az egész rajzolt fát egy fekete, vékony filctollal. Miután lerajzoltunk egy ilyen fát, áttérhetünk a karácsonyi szinező színezésére, a saját elképzelésünk szerint.

Karácsonyfa rajz minta – 3. sz. munkafolyamat

A karácsonyfa rajz minta megrajzolásához először rajzoljon egy nagy háromszöget, nagyjából a papír közepére. A háromszögnek nem kell egyenletesnek lennie, dőlhet az egyik oldalára.

Ezután ceruzával rajzoljon rojtos gallyakat a háromszög teljes kerülete köré. Így elkészül a fenyő alapszerkezete.

Ezután a fa tetejére egy csillagot rajzolunk, a fa belsejébe pedig átlós kettős vonalakat, amelyek a karácsonyi girlandot, valamint köröket, amelyek a karácsonyi gömböket jelképezik. A fa belsejébe is rajzolhatunk néhány hullámos vonalat, hogy ábrázoljuk a tűleveleket.

A fa aljára rajzoljon egy kiálló fatörzset, amely alatt egy egyenetlen szőnyeg lesz. Erre rajzoljuk a karácsonyi ajándékokat, amelyek könnyen elkészíthetők egy kocka vagy tömb alakzat megrajzolásával, majd a tetejére rajzoljon egy masnit.

Az egész rajzot vékony fekete filctollal vagy fekete ceruzával ki lehet húzni, és a megrajzolt karácsonyfa sablon zöldre kiszínezhető.

Ezután színezzük ki a csillagot és a díszeket a fán, és persze ne felejtse el kiszínezni a barna fatörzset és az ajándékokat sem.

Karácsonyfa rajz minta – 4. sz. munkafolyamat

A rajzolást azzal kezdjük, hogy három szabálytalan alakú háromszöget rajzolunk a papírra. Az első, legkisebb háromszög lesz a tetején, alatta egy valamivel nagyobb háromszög lesz, de ennek nem lesz csúcsa, és csak az alsó 3/4-e fog kilógni, és alatta lesz a legnagyobb háromszög, szintén csúcs nélkül, és csak kb. 1/2-e fog kilógni. A fa aljából egy kis téglalap fog kilógni, amely a fa törzsét jelképezi.

Az összes háromszög alján húzzunk egy hullámos vonalat, amely a tűleveleket jelképezi.

Ismét rajzoljon egy ugyanolyan háromszöget a fa minden részébe, alatta hullámos szegéllyel. Rajzoljon egy csillagot a fa tetejére.

Ezután vékony zöld filctollal vagy sötétzöld zsírkrétával emelje ki az egész fa körvonalát.

Színezzük ki a fa belsejét halványzöldre, a törzset pedig sötétzöld zsírkrétával. Ennek a munkafolyamatnak egy egyszerű karácsonyfa rajz lesz az eredménye.


Műfenyők LED világítással – ledes karácsonyfák

A LED-es világítású műfenyő a 2020-as év újdonságának számított, és a 2021-es karácsonyi trend egyik fontos főszereplője. Sokan keresnek világítós műfenyőt, karácsonyfát, világító fa dekorációt, asztali műfenyőt világítással vagy világító fenyőfa ablakdíszt.


Karácsonyi szinező gyerekeknek – fenyőfa – 5. sz. munkafolyamat

Ez a karácsonyfa rajz elkészítése azzal kezdődik, hogy egy ceruzával megfelezi a papírt, ügyelve arra, hogy a vonal a papír felső és alsó szélétől egyaránt körülbelül 2 cm-re végződjön.

Ezután a középvonaltól kiindulva húzzon vízszintes vonalakat a legrövidebbtől a leghosszabbig, a tetejétől az aljáig.

Ezekre a vonalakra aztán fokozatosan vonalakat húzunk, amelyek a fa tűleveleit ábrázolják. Minden vízszintes vonalat külön-külön rajzolunk meg, amint az a harmadik és negyedik ábrán látható. Így jön létre egy dús és vastag karácsonyfa rajz.

Ezután rajzoljon vastagabb, egyenetlen csíkokat a fára, hogy a fa girlandját ábrázolja, és rajzoljon egy masnit a fa tetejére.

Ezután rajzoljon más díszeket, például harangokat, gömböket vagy masnikat a fára.

A fára rajzolt összes díszt vékony fekete filctollal kihúzzuk.

Ezután a fa belsejét zöldre, a körberajzolt díszeket pedig tetszőleges színűre festjük.

Karácsonyi szinező gyerekeknek – fenyőfa – 6. sz. munkafolyamat

Először is, ossza félbe a papírt egy ceruzával húzott egyenes vonallal úgy, hogy a vonal a papír felső és alsó szélétől kb. 4 cm-re végződjön. A vonal köré rajzoljon egy háromszöget. Ez adja a karácsonyfa rajz alapszerkezetét.

A háromszög középvonalától a háromszög oldalfalaihoz rajzoljon egyenetlenül kiálló gallyakat.

Ezután megpróbáljuk ceruzával kidomborítani az ágakat, amit úgy fogunk megtenni, hogy mintha egyenetlen hullámvonalakkal szegélyeznénk őket.

Ezután az egész fát egy vékony fekete filccel körberajzoljuk, és az eredeti, ceruzával rajzolt faszerkezetet kiradírozzuk.

Fekete filccel rajzoljunk átlós vonalakat a fára, amelyekre a tobozok formáit rajzoljuk, amelyek a fényfüzért jelképezik.

Ezután fesse az egész fát zöldre, és színezze a fényeket élénk színűre. A fa hátterét zsírkrétával is árnyalhatjuk.

Karácsonyfa rajz minta – 7. sz. munkafolyamat

Először is, ossza félbe a papírt egy ceruzával húzott egyenes vonallal úgy, hogy a vonal a papír felső és alsó szélétől kb. 4 cm-re végződjön. A vonal köré rajzoljon egy háromszöget. Ez adja a karácsonyfa rajz alapszerkezetét.

A szerkezet közepébe fokozatosan berajzolunk három háromszöget. Az első, legkisebb háromszög lesz a tetején, alatta egy valamivel nagyobb háromszög lesz, de ennek nem lesz csúcsa, és csak az alsó 3/4-e fog kilógni, és alatta lesz a legnagyobb háromszög, szintén csúcs nélkül, és csak kb. 3/4-e fog kilógni. A fa aljából egy kis téglalap fog kilógni, amely a fa törzsét jelképezi.

Ennek a karácsonyfának a tetejére rajzoljon egy csillagot, a fa körüli vonalakat tegye kicsit egyenetlenné, és rajzoljon néhány csillagot a fa belsejébe.

Ezután az egész fát egy vékony fekete filctollal szegélyezzük, és az eredeti ceruzavázlatot kiradírozzuk.

Végül pedig a megrajzolt karácsonyfa rajz színezésére térünk át, ahogy az utolsó képen látható.

Krácsonyfa rajz lépésröl lépésre – 8. sz. munkafolyamat

Az utolsó karácsonyfa rajzolásakor ismét egy háromszög rajzolásával kezdjük. A háromszög tetejére rajzoljunk egy csillagot, ahogy az első képen látható.

Ezután fokozatosan újabb csillagrészeket rajzolunk, de ezúttal a csúcsok nélkül, a háromszög teljes hossza mentén.

Ha megvan a fa, akkor a fa aljára rajzoljuk a törzset és a cserepet, amelyből a fa ki fog állni.

Ezután befejezzük a karácsonyfa rajz elkészítését a rajzolt gömbökkel és a cserép masnijával. Javasoljuk, hogy az egész fát vékony fekete filccel húzza ki.

Utolsó pont a színezés. Színezze a fát hagyományos karácsonyi színekkel.

Reméljük, hogy a karácsonyfa rajz elkészítéséhez adott tippek hasznosak voltak, és a gyermekeikkel szép karácsonyfa rajz készül odahaza, amelyekből a gyerekszobában akár karácsonyi dekoráció is lehet. Egy ilyen karácsonyfát az ablakába is kitehet, hogy minden járókelő megcsodálhassa. Ugyanilyen remek tipp, ha az interneten keres karácsonyfa sablon ötleteket, amelyeket egyszerűen kinyomtathat, kivághat, és például dekorációként felragaszthatja az ablakra. Egy ilyen fából készülhet karácsonyi színező egy nyomtatott fára.

http://bluntforcebeating.com/sk/dovolenka/, https://sk.eferrit.com/nakreslite-vianocny-strom-krok-za-krokom/, https://sk.pinterest.com/


Karácsonyi kifestők, nemcsak gyermekeknek

Közeledik a karácsony és nem tudja, mivel foglalja le csemetéit? Karácsonyi tematikájú kifestőket kínálunk letöltésre, amelyek kifestése során nemcsak gyermekei, de Ön is megvalósíthatja önmagát.

Adventi koszorú

16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern, német lelkész iskolát alapított a szegény gyermekek számára és a karácsonyt megelőző időszakban a koszorú gyertyáinak egymás utáni meggyújtásával válaszolt a gyermekek kérdéseire, hogy „Mikor lesz már karácsony?”.

10 nem hagyományos „karácsonyfa”

10 nem hagyományos „karácsonyfa”

Ha már unja a hagyományos karácsonyfaállítást, de nem találja helyette a tökéletes alternatívát, ez a cikk Önnek szól! Elhoztunk 10 ötletet, hogyan lehet hagyományos tárgyakból, korántsem hagyományos karácsonyfát készíteni. Csak egy adag kreativitás, és némi kézügyesség szükséges hozzá.

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x