Karácsonyi nosztalgia

Január kétélű hónap. Egyfelől megújult lendülettel indulunk az új évbe, elvárásokkal telve, remélhetőleg teljesíthető újévi fogadalmakkal felvértezve. Általában szerepel ilyenkor listánkon az egészségesebb étkezés, a sok mozgás, egy új nyelv vagy hobbi megtanulása. Hogy jobban figyelünk a szeretteinkre, a szülinapokra, az ünnepekre. Egyből beleugrunk a teendőkbe, a hátunk mögött karácsony szelleme támogat, az ünnepektől feltöltődve könnyen gyűrjük le az új év elejét. Idén ez talán még inkább érvényes, hiszen mindannyian nagyon vártuk 2020 végét, az új évtől pedig valami jobbat, valami többet várunk.

Téli nehézségek

Másfelől viszont sötét, borongós téli hónapról van szó, ami jelenleg nem is igazán téli. Nincsen hó, javarészt esik az eső, és ha még olykor-olykor ki is süt a nap, a hideg miatt néhány óra sétálás után visszakívánkozunk a jó meleg szobába, egy forró tea mellé. A korlátozások miatt sajnos nem élvezhetjük a téli hónapok örömét. Nincsen síelés, nincsenek korcsolyapályák, az összes hangulatos, beülős hely pedig zárva tart. Így a karácsony izgalmainak elmúltával szinte üresnek tűnik mindaz, ami az előttünk álló télből hátra van.

Karácsony emléke

Milyen jó ilyenkor visszagondolni a karácsonyi időszakra. Hajlamosak vagyunk így januári, februári hidegek közepette nosztalgiázni, és elmerülni a sokak által legjobban várt téli időszak emlékeiben. Az elmúlt években egyre inkább megfigyelhető volt az a tendencia, hogy Magyarországon, vagy legalábbis a fővárosban, nem fehéren telik az ünnep. A régi telek 40-50 centis havazásai sajnos mára már csak vágyalomként maradtak meg, noha a közlekedés, a zökkenőmentes ügyintézés biztos örül ennek, a gyerekek és a gyerek-lelkű játékos felnőttek kevésbé. Talán kijelenthetjük, hogy ha az emberek 3 hónapon keresztül nem is szeretnének folyamatosan behavazva lenni, azt a karácsony körüli egy hetet szívesen töltenék hólapátolással a hangulatért cserébe.

Behavazott műfenyő

Míg a havas tájnak csak drukkolni lehet, addig a karácsonyfánkat szerencsére mi magunk meg tudjuk választani. Egy szép, havas műfenyő kárpótol akkor is, ha odakint nem hull nagy pelyhekben a hó. Gyönyörködhetünk a hófödte ágaiban, és az azokon lógó kedvenc díszeinkben, hangulatos fényekkel megvilágítva. Életünk legszebb karácsonyát varázsolhatjuk így a nappalink közepébe, akár egy forró kandalló mellé. Milyen jó is bent élvezni a hó látványát, miközben mellettünk ropog a tűz. Alig várjuk, hogy az idei karácsony elérkezzen, addig is ne felejtsünk el dekoráción gondolkozni, illetve odafigyelni a szeretteink évközben elejtett ajándék-vágyaira.


Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is. Jól tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, de nem csak az előkészületekben kell kitenni a lelkünket. Ha idén egy olyan ünnepen szeretnénk a szeretteinkkel együtt örvendezni, aminek a megrendezése jelentősen kevesebb aggodalommal jár, minden karácsonykor alkalmazható, és a végeredmény magáért beszél, akkor tarts velünk! A karácsonyi készülődés még sosem volt ilyen egyszerű!

Karácsonyfa az újkorban

3 karácsonyi téma, ami biztosan bearanyozza az ünnepeket

A karácsony a szeretet ünnepe. Már egészen kicsi korunk óta tudjuk ezt, mert a szüleink is erre tanítottak minket, és éreztették velünk az ünnepek alatt. De nem csak a családi közeg járult ehhez hozzá, hanem filmipar és a szépirodalom is. Ezek olyan különleges darabok, amelyek száz év múlva is tanulságosak, aktuálisak és gyönyörűek lesznek. A cikk témája felöleli ezeket a műveket, amelyek köré felépíthetjük a karácsonyi ünnepeket, hogy egy érdekes tematikával feldobjuk az ünneplést.

Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még sok olyan országban is, ahol a kereszténység nem a helyiek vallása. Ebben a cikkben betekintést nyerhetünk a különböző országok karácsonyi hagyományaiba és ünneplésébe. Olvass tovább, hogy milyenek a karácsony a világ körül!

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x