Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még sok olyan országban is, ahol a kereszténység nem a helyiek vallása. Ebben a cikkben betekintést nyerhetünk a különböző országok karácsonyi hagyományaiba és ünneplésébe. Olvass tovább, hogy milyenek a karácsony a világ körül!

Karácsony a világ körül

A karácsonyt általában december 25-én ünneplik. Egyes országokban azonban némileg eltérőek a karácsonyi hagyományok, ezért az ünnepi időszakot hosszabb ideig tartják, december elejétől január elejéig. Viszont a karácsonyfa az összes háztartásban ott van. Gyönyörűen feldíszítve csillog-villog, mindenkit elkápráztat.

Franciaország

Franciaország számos régiójában a karácsonyi ünnepségek december 6-án, Szent Miklós napjával kezdődnek. Ekkor a gyerekek édességeket és apró ajándékokat kapnak. Franciaország számos városát feldíszítik a karácsonyt megelőző hetekben, a gyerekek pedig türelmesen nyitogatják az adventi naptárnak mind a 24 ablakát. Az elzászi régióban a feldíszített karácsonyfák felállításának hagyománya egészen a 14. századig nyúlik vissza. Ha az igazi francia karácsonyi érzetet szeretné otthonában tudni, válasszon gyönyörű lucfenyőt!

Olaszország

Az olaszok számára a betlehem a karácsonyi dekoráció legfontosabb része. Ezt általában templomokban, városi tereken és a saját otthonukban helyezik el a családok. A szalmával megtöltött betlehem eredetileg Olaszországból származik, és ma már a világ számos országában elterjedt. Olaszországban a „Babbo Natale”, így hívják olaszul a Mikulást, karácsony napján hozza az ajándékokat a gyerekeknek. Karácsonykor az emberek pedig „Buon Natale” -t, azaz „Boldog karácsonyt” kívánnak egymásnak. Az olasz karácsonyfa sűrű és terebélyes, válasszon Full 3D műfenyőt, ha Ön is olasz karácsonyra vágyik.

Norvégia

Norvégiában a gyerekek „Julenisse”-t, a norvég Mikulást várják. Szenteste a „Julenisse” ajándékokat hoz a gyerekeknek. A karácsonyfájuk pedig fehér havas műfenyő.


3D műfenyők

A 3D műfenyő az utóbbi évek NAGY SIKERE. Az igazi fenyő hamar kiszárad és gyorsan lehullanak a tűlevelei. A 3D tűlevelek ezzel szemben nem esnek le, és látszatra mégsem különböztethetők meg az élőtől. Csak nálunk, több mint 60 exkluzív fenyő fajta található. A 3D műfenyők mindegyike első osztályú megjelenésű, formailag és színeiben is tökéletesen tükrözi az erdő fáit.


Izland

Izlandon a gyerekek az ablakpárkányra teszik a cipőjüket, így a „Juletide Lads”, a Mikulás megtölti azokat apró finomságokkal. A karácsonyi ünnepségek Izlandon december 24-én, karácsony estéjén kezdődnek. Az éjféli mise rendkívüli fontosságú. A fenyőfájuk gyönyörű jegenyefenyő.

Fülöp-szigetek, az igazi karácsonyi kihívás

A karácsony a világ körül talán itt lehet a legizgalmasabb, mivel igazi télről sosem beszélhetünk. A Fülöp-szigeteken különleges hagyománya van a karácsonyi lámpásnak, amit „paról”-nak hívnak; a lámpás csillag alakú, a betlehemi csillagra emlékeztet, és főleg bambuszból és papírból készült. A karácsonyi lámpásokat karácsonykor árusítják a Fülöp-szigetek számos piacán. Karácsonyfájuk általában cserepes műfenyő.

Szingapúr

Szingapúrban tízből körülbelül kettő keresztény. A karácsony azonban Szingapúrban nagyon elterjedt, és a karácsonyi díszek bővelkednek a városban, apró tündéri fénydíszek tömegével. Lenyűgöző dekorációk láthatók mindenhol a fő bevásárló negyedben, az Orchard Roadon. Karácsonyfájuk pedig klasszikus fenyőfa.


Karácsonyfa az újkorban

3 karácsonyi téma, ami biztosan bearanyozza az ünnepeket

A karácsony a szeretet ünnepe. Már egészen kicsi korunk óta tudjuk ezt, mert a szüleink is erre tanítottak minket, és éreztették velünk az ünnepek alatt. De nem csak a családi közeg járult ehhez hozzá, hanem filmipar és a szépirodalom is. Ezek olyan különleges darabok, amelyek száz év múlva is tanulságosak, aktuálisak és gyönyörűek lesznek. A cikk témája felöleli ezeket a műveket, amelyek köré felépíthetjük a karácsonyi ünnepeket, hogy egy érdekes tematikával feldobjuk az ünneplést.

Igazi karácsonyi meglepetés

Az egyik ok, amiért a legtöbben rajongunk a karácsonyi időszakért, az a teljes rituálé, ami ezidő alatt történik. Pontosan tudjuk, hogy miket fogunk enni, várjuk az ajándékozást és feldíszítjük a karácsonyfát. Sok családban a karácsonyhoz tartozó meglepetések egyik fő eleme a fa szokott lenni. Nem ismeretlen szokás, hogy számos családi hagyomány része a fenyő közös kiválasztása és titkos feldíszítése. A hagyományok kedvelőinek a klasszikus műkarácsonyfákat, akik pedig a szeretnek lépést tartani a legújabb fenyő trendekkel a LED-es fákat ajánljuk. A visszafogottabb stílus szeretőinek a cserepes fenyő lesz a tökéletes választás.

Télapu c. film a karacsonyfavilag.hu ajánlásával

A legjobb karácsonyi filmek és a leghatalmasabb karácsonyfák – a Karácsonyfavilág ajánlásával

A filmesek is műfenyőket használnak a filmeikben. Méghozzá a leghatalmasabb, legszebb fenyőket. Cikkünkben ilyen gyönyörű műfenyőket mutatunk be, amelyekből a legszebb karácsonyfák díszíthetők. Majd filmcímeket listázunk, a legjobb karácsonyi filmeket, amiket a felnőtt korosztálynak is teljes szívből ajánlunk. 6 karácsonyfa és 6 karácsonyi film, hogy “igazságosak legyünk”. Bár hozzáteszem egyik területen sem volt könnyű a választás. Rengeteg csodálatos film létezik és még több gyönyörű műfenyőt kínálunk.

Menj az üzletbe