Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is. Jól tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, de nem csak az előkészületekben kell kitenni a lelkünket. Ha idén egy olyan ünnepen szeretnénk a szeretteinkkel együtt örvendezni, aminek a megrendezése jelentősen kevesebb aggodalommal jár, minden karácsonykor alkalmazható, és a végeredmény magáért beszél, akkor tarts velünk! A karácsonyi készülődés még sosem volt ilyen egyszerű!

Ne várjunk a Black Friday ajánlatokig!

Sokan a Black Friday-ig (fekete péntek) vagy a Cyber Monday-ig (kiber hétfő) is várnak, hogy megvegyék a családnak és a barátoknak a karácsonyi ajándékokat. Ezeken a napokon is biztosan lehet jó ajánlatokat kifogni, de biztosan tapasztaltuk már, hogy milyen stresszes tud lenni egy olyan vásárlás, ahol a készlet nagyon gyorsan elfogy, mert mindenki egyszerre vásárol a hatalmas akciók miatt. Azonban figyeljük az üzleteket egész évben! Néha nyáron, vagy kora ősszel is egy-egy készlet kisöprés alkalmával nagyon jó ajándékokra lehet lecsapni. Gyakran pedig sokkal jobb ajánlatot foghatunk ki, mint egy Black Friday alkalmával, mivel minél távolabb vagyunk a karácsonytól, annál olcsóbbak az ünnephez kapcsolódó ajándékok.

Hasonló tanács, hogy a fenyőfa korai beszerzésével is megspórolhatjuk az ünnepi stresszt, ha műfenyőt választunk. Ezt elég csak egyetlen egyszer megvásárolni, és évekig kiválóan fogja a háztatásunkat szolgálni. Például a karácsonyfavilag.hu oldalán most szeptember 12-ig szezon előtti kedvezménnyel lehet megvásárolni az ünnepi karácsonyfákat. Idén is nagy kedvenc lesz a lucfenyő, amely most többféle típusban is megvásárolható (jeges, északi, olasz, havas stb.)!

Készítsd el előre a költségvetésed!

Ne várjunk az utolsó pillanatig, és aggódjunk azon, hogy az ünnepi készülődésben véletlen túlköltekeztünk. Készítsünk egy várható költségvetési tervet még az ünnepi készülődések előtt, és próbáljunk ahhoz ragaszkodni, így váratlan meglepetések sem érhetnek minket. Ha félreteszünk egy adott mennyiségű pénzt, sokkal nyugodtabbnak fogjunk magunkat érezni. Számítsuk ki, hogy milyen összeget szeretnénk az egyes ajándékokra, dekorációra, nagybevásárlásra, utazásra és egyéb dolgokra szánni. Nem gond, ha nem pontos és kis mértékben túllépjük azt, ezzel mindig kalkulálni kell. Viszont így könnyebben megtarthatjuk az önuralmunkat és fölösleges kiadásokba sem ütközhetünk.

Profi tipp: ha mi magunk készítünk kézműves ajándékokat a szeretteinknek, azzal biztosan sokat spórolhatunk. Ilyen lehet egy kézműves szappan, gyertya, gipsz vagy gyurma szobor, festmény, kötött ruhadarabok és kiegészítők, batikolt ruhanemű vagy egy varrott táska.


Műfenyők LED világítással – ledes karácsonyfák

A LED-es világítású műfenyő a 2020-as év újdonságának számított, és a 2021-es karácsonyi trend egyik fontos főszereplője. Sokan keresnek világítós műfenyőt, karácsonyfát, világító fa dekorációt, asztali műfenyőt világítással vagy világító fenyőfa ablakdíszt.


Diéta

Sokaknak aggodalmat okoz az ünnepek alatt felszaladt pár extra kiló, mivel rengeteg ínycsiklandozó étel válik elérhetővé. Nem kell csak salátát és csirkét enni az ünnepek idején, de ügyeljünk a táplálkozásunkra. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem ehetünk a nagymama süteményéből, vagy hirtelen számolni kéne a kalóriákat. Megkóstolhatunk mindent, de ügyeljünk a mértékletességre és ne telítettségig együnk, mivel az emésztésnek sem tesz jó az eféle táplálkozás.

Időbeosztás

Kezdjük el tervezni a munkánkat az ünnepek körül! Ha kiskereskedelemben, vagy más olyan munkahelyen dolgozunk, ahol az ünnepek alatt felpörögnek a dolgok, úgy érezhetjük, hogy lassan elmúlik a józan eszünk. Sokan pont emiatt nem kedvelik a karácsonyi ünnepeket. Bár nem tudjuk megszüntetni a teljes szezont, elkezdhetünk előre tervezni és szabadidőnket maximálisan kihasználni a készülődésben. Ez sok tervezést és kompromisszumot igényel, de rengeteg stressztől kímélhet meg az ünnepek idején.

A karácsony az év egyik legszebb időszaka. Ne hagyjuk, hogy a stressz és az aggodalom elvegye tőlünk az öröm ünnepét! A karácsonyi készülődés is lehet könnyed, kellemes felkészülést kívánunk!


Igazi karácsonyi meglepetés

Az egyik ok, amiért a legtöbben rajongunk a karácsonyi időszakért, az a teljes rituálé, ami ezidő alatt történik. Pontosan tudjuk, hogy miket fogunk enni, várjuk az ajándékozást és feldíszítjük a karácsonyfát. Sok családban a karácsonyhoz tartozó meglepetések egyik fő eleme a fa szokott lenni. Nem ismeretlen szokás, hogy számos családi hagyomány része a fenyő közös kiválasztása és titkos feldíszítése. A hagyományok kedvelőinek a klasszikus műkarácsonyfákat, akik pedig a szeretnek lépést tartani a legújabb fenyő trendekkel a LED-es fákat ajánljuk. A visszafogottabb stílus szeretőinek a cserepes fenyő lesz a tökéletes választás.

Amiért műfenyőt javaslunk cica gazdiknak

A cicák szeretik a fáról lelógó díszeket pofozgatni, ezért nem ajánlunk törékeny dekorációt a fára. A praktikus természetes alapanyagú díszeket és a gyönyörű, fényes műanyag gömböket részesítsék előnyben a cica gazdik. Cicás díszek is fellelhetők. 🙂 De milyen legyen maga a karácsonyfa, ha cicáink vannak? Természetesen műfenyő! Erről szól ez a cikkünk.

Karácsonyi kifestők, nemcsak gyermekeknek

Közeledik a karácsony és nem tudja, mivel foglalja le csemetéit? Karácsonyi tematikájú kifestőket kínálunk letöltésre, amelyek kifestése során nemcsak gyermekei, de Ön is megvalósíthatja önmagát.

Menj az üzletbe