Szokatlan adventi koszorú ötletek

Adventi koszorú

Az adventi koszorú az advent legismertebb szimbóluma, amely egyetlen otthonból sem hiányozhat. Az adventi koszorú egyáltalán nem kell, hogy egyszerű legyen, hiszen sokféle anyagból készíthetünk egyet. Egy rendhagyó adventi koszorú garantáltan feldobja az otthonát, így nem kell a hagyományos, fenyőágakból és gyertyákból készült koszorúkhoz ragaszkodnia. A nem hagyományos adventi koszorúknak egyre több rajongója van, mi pedig nem hagyományos adventi koszorú ötleteket mutatunk be, amelyek stílusosak és feltűnőek lesznek.

Mézeskalács adventi koszorú

A mézeskalács illata eredendően a karácsonyhoz tartozik. Miért ne készítene tehát adventi koszorút ebből az ízletes karácsonyi finomságból? A mézeskalács adventi koszorú elkészítéséhez vágjon ki mézeskalácsokat a tésztából a kívánt formában, sütés után díszítse őket cukros bevonóval, és ragassza össze őket a kívánt koszorúformára.

Nem tud mézeskalácsot sütni? Nem baj. Az interneten számos ügyes cukrászt talál, akik gyönyörű mézeskalács adventi koszorúk készítésével foglalkoznak. Garantáltan gyönyörű mézeskalács adventi koszorúkat talál, amelyek közül nem győz majd válogatni.

Azt azonban nem garantáljuk, hogy marad valami karácsonyra egy ilyen finom mézeskalács adventi koszorúból.

Kerámia adventi koszorú

Mit szólna ahhoz, ha virágládából vagy virágcserepekből készítene adventi koszorút az asztalra? Ez nagyon egyszerű.  Töltsön meg egy virágládát fenyőágakkal, fenyőtobozokkal, szárított gyümölcsökkel vagy más dekorációval, és tegyen bele négy adventi gyertyát. Egyedi kerámia adventi koszorút kap.


Adventi koszorúk – Karácsonyi dekoráció

A karácsonyfavilág webshopján minőségi adventi koszorúkat kínálunk Önnek. Ezek a dekorációs célú adventi koszorúk színt hoznak az ünnepekre. Asztalra helyezve, gyertyákat rátéve hagyományos adventi koszorú készíthető belőlük. Így egész decemberben kellemes hangulatot teremthet vele. Felakasztva ajtók dekorálásához is alkalmasak. Egyéb kreatív módon a falon is bárhol elhelyezhetőek.


Szőrmés adventi koszorú

A szőrméből készített koszorú egyszerre extravagáns és elegáns. Már első pillantásra képes lenyűgözni az embereket. Megjelenésében rendhagyó, de kellemes tapintású is. Hogyan készítsünk ilyen koszorút? Ez nagyon egyszerű. Szüksége lesz egy polisztirol alapra, amelyet szőrmébe csavar. Csak adjon hozzá egy masnit vagy néhány apró díszt, és máris kész a trendi adventi koszorú.

Adventi koszorú papírból

A rendhagyó adventi koszorúk közé sorolhatjuk az adventi koszorút papírból. Csak önön áll, hogy klasszikus fehér papírból vagy régi újságokból készít egy ilyen koszorút. Az alapötlet az, hogy a papírdarabokat összehajtogatjuk, vagy koszorú alakúra csavarjuk. A papírt ragaszthatja kartonra, polisztirol alapra, vagy drótra rögzítheti.

Ennél a fajta koszorúnál azonban nagyon óvatosnak kell lenni a nyílt lánggal. Javasoljuk, hogy a gyertyákat ehhez a koszorúhoz üvegedényekbe, majd középre helyezzük őket a szokatlan adventi koszorúban papírból.

Adventi koszorú fenyőtobozokból

Igazán szép, rendhagyó adventi koszorút készíthet fenyőtobozokból és bogyós gyümölcsökből. Az adventi koszorúhoz ebben az esetben nem lesz szüksége díszekre. Mindössze egy koszorú alakú polisztirol alapra van szüksége, amelyre olvasztópisztollyal rögzítheti a fenyőtobozokat. A fenyőtobozokból készült adventi koszorúk a felhasznált fenyőtobozok méretében, illetve azok kombinációjában és egyéb anyagokban különbözhetnek egymástól. A fenyőtobozokból készült adventi koszorút díszítheti élő fenyőágakkal, mohával, diófélékkel vagy szárított gyümölcsökkel. Remek tipp, hogy a fenyőtobozokat bármilyen, a karácsonyi dekorációhoz illő színű festékszóróval fújja le.

Reméljük, hogy cikkünkkel inspiráltuk önt, és hogy eredeti adventi koszorúval fogja díszíteni otthonát.


További cikkek amik érdekelhetik:

Adventi koszorú

16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern, német lelkész iskolát alapított a szegény gyermekek számára …

Karácsonyi koszorú

Karácsonyi koszorú ajtóra – 40+ inspiráció

Karácsonyi koszorú ajtóra remek dekoráció, amely a karácsonyi hangulatot remekül kiegészíti, és sokféleképpen kihasználható. Felakaszthatja a bejárati ajtóra vagy az ablakra, a kandalló fölé vagy máshová a falra. Karácsonyi koszorú ajtóra a karácsonyi ünnepek során nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem.

Modern karácsonyi díszek – top 10 idei trend

Bár a legtöbben csak a karácsonyt közvetlenül megelőző adventi időszakban kezdik meg a díszek vásárlását, a karácsonyi tendenciák már hónapokkal azelőtt sejthetők. A karácsonyi díszek …

Menj az üzletbe