Karácsonyi koszorú ajtóra – 40+ inspiráció

Karácsonyi koszorú

Karácsonyi koszorú ajtóra remek dekoráció, amely a karácsonyi hangulatot remekül kiegészíti, és sokféleképpen kihasználható. Felakaszthatja a bejárati ajtóra vagy az ablakra, a kandalló fölé vagy máshová a falra. Karácsonyi koszorú ajtóra a karácsonyi ünnepek során nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem.

Ha nem tudja, hogyan váljon egy közönséges zöld vagy havas karácsonyi koszorú igazán eredeti dekorációvá, inspirálódjon tippjeinkből.

Karácsonyi koszorú ajtóra 

Ha stílusosan szeretné díszíteni bejárati ajtaját, válasszon a karácsonyi dekoráció kedvelői körében legnépszerűbb inspirációink közül. Leggyakrabban piros karácsonyi koszorúk, rózsaszín karácsonyi koszorúk ajtóra, gömbökből készült karácsonyi koszorúk ajtóra, természetes, natúr karácsonyi koszorúk, de szokatlan, színes karácsonyi koszorúk ajtóra is láthatók.

Karácsonyi koszorú ajtóra piros

A piros szín a karácsonyhoz kötődik, így nem csoda, hogy minden évben sok karácsonyi dekoráció jelenik meg ebben a színben. A piros dekorációk szépen mutatnak zöld alapon, ezért javasoljuk, hogy válasszon egy puszta karácsonyi koszorú, amelyre aztán piros karácsonyi koszorú díszek kerülnek.  A karácsonyi koszorúk kiegészítőjeként piros karácsonyi gömbök, piros szalagok, virágok vagy más, különböző formájú díszek alkalmasak. A piros karácsonyi koszorú díszek gyönyörűen mutatnak, ha arany vagy fehér díszekkel kombinálja őket.

Egy másik nagyszerű tipp, hogy a koszorúból egy füzért is rögzítsünk, hogy az ajtó mentén lógjon, majd egy vastag piros szalagot rögzítsünk a koszorúhoz és a füzérhez is. Egy ilyen piros karácsonyi koszorú az ajtón garantáltan felkelti a figyelmet.

Karácsonyi koszorú ajtóra fehér

A havas karácsonyfákhoz hasonlóan a hófehér karácsonyi koszorúk ajtóra is nagyon népszerűek. És mi van akkor, ha a fehér karácsonyi koszorú fehér díszekkel van díszítve? Tökéletes téli dekoráció válik belőle. Kombinálja a fehér karácsonyi koszorú díszek kisebb számú ezüst vagy krémszínű díszekkel, és garantáltan úgy érezheti magát, mintha egy mesebeli, jeges királyságban járna. Ha viszont ez túl sok fehér az Önnek, akkor néhány lágy, pasztell árnyalatú karácsonyi gömböt is rakhat a koszorúra.


Adventi koszorúk – Karácsonyi dekoráció

A Karácsonyfa Világ webáruházban minőségi adventi koszorúk online rendelése, vásárlása már a szezon előtt is elérhető.  Ezek a műfenyőből készült dekorációs célú (karácsonyi) adventi koszorúk színt hoznak már az ünnepi készülődés során is. 2021 legszebb tartós adventi koszorúi nemcsak asztalra helyezve, hanem ablakdíszek, kültéri ajtódíszek kiváló dekor alapanyagai lehetnek. Díszeket, gyertyákat rátéve hagyományos adventi koszorú készíthető belőlük. Így egész decemberben kellemes hangulatot teremthet otthonában vagy a munkahelyén. Ha egyszerű, minimál stílusú dekorációt szeretne, akkor a díszítés el is maradhat.


Karácsonyi koszorú ajtóra rózsaszín

A lágy, rózsaszín egyre népszerűbb karácsonykor. A rózsaszín karácsonyi koszorú díszek gyönyörűen mutatnak mind a fehér, havas karácsonyi koszorúk, mind a hagyományos zöld koszorúk díszeként. Egyszerűen rögzíthetők a rózsaszín karácsonyi koszorú díszek egy sima karácsonyi koszorú díszeként. Választhat rózsaszín gömböket, virágokat vagy szalagokat, de különféle madár, szív vagy angyal formájú dekorációkat is. Javasoljuk, hogy a rózsaszín dekorációkat ezüst, fehér vagy arany dekorációkkal kombinálja.

Karácsonyi koszorú gömbökből

Ha sok karácsonyi gömb van otthon, amit nem a karácsonyfa díszítésére használ, akkor egyszerűen felhasználhatja őket egy karácsonyi koszorú ajtóra díszítésére. A gömböket nagyon sűrűn a koszorúhoz rögzítheti, és nem lesz szüksége más díszítésre. Egy ilyen gömbökből készült karácsonyi koszorú ajtóra gyönyörűen mutat, ha egy vastag szalaggal díszített masnit rögzít hozzá.

Rendhagyó, színes karácsonyi koszorú ajtóra

Könnyedén készíthető játékos és színes karácsonyi koszorú különféle színes gömbökkel, figurákkal, élénk színű masnikkal, fadíszekkel, mézeskalácsokkal, nyalókákkal vagy virágokkal. A lényeg, hogy színekben pompázzon. Egy egyszerű, hagyományos zöld vagy havas koszorútól kezdve a ragasztópisztollyal és mindenféle díszítéssel a legvidámabb karácsonyi koszorú ajtóra készülhet, amely után mindenki megfordul.


Feldíszített adventi koszorúk

Ki ne szeretne karácsonykor egy szépen feldíszített adventi koszorút az asztalán, vagy egy stílusosan feldíszített koszorút az ajtójára felakasztva. Kínálatunk bőséges választékot nyújt az asztalra való feldíszített adventi koszorúkból és ajtóra akasztható adventi koszorúkból, hogy a karácsonyi dekorációját a tökéletességig fokozhassa. Választhat a hagyományos zöld, valamint a fehér, havas adventi koszorúk közül, amelyeknek a díszítését különféle színváltozatokban kínáljuk. Az adventi koszorút akár egy kicsi feldíszített műfenyővel vagy a kínálatunkban található az asztal közepére való feldíszített girlanddal is kiegészítheti.


Természetes karácsonyi koszorú

Felejtse el az élénk színű karácsonyi gömböket és díszeket. Karácsonyi koszorú ajtóra a természet különböző gyümölcseiből is készülhet. Egyszerűen rögzítsen tobozokat, aszalt gyümölcsöket, fahéjat, diót vagy fadíszeket egy zöld karácsonyi koszorúhoz. Ha egy ilyen koszorút túl unalmasnak talál, akkor néhány hagyományos karácsonyi gömböt is rögzíthet az ilyen természetes díszek közé, lágy vagy földes árnyalatokban. A természetes karácsonyi koszorú tartozékokat egyszerűen a saját ízlése szerint választhatja ki. Egy ilyen karácsonyi koszorú ajtóra garantáltan egy kis természetet hoz az otthonába.

 Nos, inspirálták a tökéletes karácsonyi koszorú elkészítésére vonatkozó tippjeink? A karacsonyfavilag.hu webáruházunkban zöld és havas karácsonyi koszorúk választékát is megtalálja.


Adventi koszorú

16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern, német lelkész iskolát alapított a szegény gyermekek számára és a karácsonyt megelőző időszakban a koszorú gyertyáinak egymás utáni meggyújtásával válaszolt a gyermekek kérdéseire, hogy „Mikor lesz már karácsony?”.

Az Advent ünnepe és az adventi koszorúk

A Wikipédia szerint az Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig tart. A hétköznapokban az adventi koszorú készítéssel kezdődik a karácsonyra való felkészülés, mely a lakás kitakarításától, annak feldíszítésén keresztül főleg a ráhangolódásról szól.

karácsonyfa decorate

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát?

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel ékesítse fel a fenyőfát és milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció?

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x