Ötletek karácsonyi enteriőr készítéséhez otthonunkba

Egy igazi karácsonyi enteriőr elkészítése otthon, nem egy egetverően nagy feladat, ezért érdemes elkezdeni. Cikkünkben, néhány praktikus tanáccsal ebben próbálunk segíteni, ötleteket adni. Lehet ez az egész házat vagy lakást érintő díszítés, vagy tényleg csak egy enteriőr kialakítása egy sarokban, vagy egy szobában.

Miért jó egy karácsonyi enteriőr az otthonunkban?

Mert segítségével sokkal nagyobb hangsúlyt adhatunk ennek az időszaknak. Fényt hozhatunk vele a téli sötét hétköznapokba. Összehozza a családot. Eszünkbe juttatja, hogy a szeretet ünnepét ünnepeljük.

Karácsonyi enteriőr

A karácsonyi enteriőrök legkülönlegesebb dísze a karácsonyfa, amit mindenki imád, és szinte az összes ünnepi fotón megjelenik. Ezért ennek kiválasztása és feldíszítése mindig nagy odafigyelést igényel. Javasoljuk követni a legújabb trendeket és mások ötleteit használni inspirációnak. Mi műfenyőket árulunk, mivel tartósak és sokáig szépek maradnak. Ezért is javaslunk műfenyőt a karácsonyi enteriőrökbe. Webshopunkon választhat fafajta szerint, méret és felszereltség (pl. műhóval vagy beépített LED-ekkel, fényfüzérrel) szerint. Legszebbek a Full 3D-s modelljeink.

Amikor mi csináljuk a karácsonyi enteriőrt nagy gondot fordítunk arra, hogy a fenyőfa és a háttér tökéletes összhangban legyen. A karácsonyi enteriőr készítők több féle hangulat közül választhatnak. Mindegyik enteriőr rendelkezik egy különleges karácsonyfával és hozzá illő egyéb dekorációkkal. Na de miben lehet különleges egy műfenyő? A legextrábbak a FULL 3D-s műfenyők, melyek tűlevelei csakis 3D-sek, így tökéletesen modellezik az elő fenyőfa kinézetét és hangulatát is. Ezek a legélethűbb és legmodernebb fenyőfák, amit a műfenyő piacon kapni lehet.

Ötleteink a karácsonyfához illeszkedő dekorációhoz

A karácsonyi dekoráció legyen a karácsonyfával harmonikusan díszítve. Ezt úgy érhetjük el legkönnyebben, ha a karácsonyfán használt díszek visszaköszönnek a dekorációban is. A dekorációban ezek az elemek lehetnek kisebbek pl. karácsonyfán nagy méretű organza szalagból készült masnik, a dekorációban pedig kicsi vagy közepes méretűek. A színük mindenképpen legyen azonos. A kiegészítő dekoráció alapja lehet pl. fenyőág, vagy műfenyő girland, ezeket kandallóra, ajtófélfák tetejéhez vagy ablakok elé rögzítve kellemes hangulatot és szép, harmonikus látványt érhetünk el.

Színek

Maximum 2 domináns színt használjunk a dekorációhoz, amelyek ugyanolyanok, mint a karácsonyfa színei. Kiegészítő szín legyen vagy arany, vagy ezüst, de ne mindkettő. Az ezüsthöz hideg fényű fényfűzért az aranyhoz meleget javaslunk. Amennyiben a sokszínűt szeretjük, bátran használjuk, de azért legyünk azzal tisztában, hogy nem lesz letisztult és trendi a dekorációnk. Ettől még lehet szép!


Extra széles karácsonyfák – Amerikai Karácsonyfa

Amennyiben otthona vagy a cég nagyobb térrel rendelkezik és azt szeretné, hogy az Ön karácsonyfája kitűnjön, akkor mindenképpen meg kell tekintenie az extra széles karácsonyfa-választékunkat. Ezek a karácsonyfák a klasszikusoknál 15 – 20 cm-rel szélesebbek és teljes mértékben kitöltik bármely helyiség szabad terét. A széles karácsonyfa sűrűbbnek és hatalmasabbnak tűnik, a számos 3D-s gallykialakításnak köszönhetően abszolút valósághű hatást kelt. Csak nálunk találhat több fajtát ezekből az exkluzív, extra széles karácsonyfákból.


Formavilág, méretek

Lehet minden dísz gömb forma, az nagyon szép és lehet játszani a színekkel, méretekkel. Ne használjuk a karácsonyfa hatodánál nagyobb elemeket, a karácsonyfa maradjon a domináns. Viszont ne legyen középen, mert mindent el fog nyomni. Legyen középen egy kanapé, pamlag, vagy két fotel. Valamelyik oldalon a karácsonyfa enyhén a háttérben, de semmiképpen se legyen kitolva a tér szélére. Képzeljük el, mintha egy fotót csinálnánk az enteriőrről (úgyis fogunk) és olyan 1/3 vagy 2/3 résznél legyen a fa (felénél van pont középen, 1/4 vagy 3/4-nél már lehet, hogy nagyon kitoltuk, ezt meg kell nézni). Karácsonykor a klisék is bejönnek: kandalló, adventi koszorú, rénszarvas… (de csak ízlésesen, ne vigyük túlzásba, a több, nem feltétlenül szebb).

Stílus

Válasszunk stílust az enteriőrünknek! Igazából ezzel kellett volna kezdenem. 🙂 Ez a lépés még a vásárlás előtti döntés kell, hogy legyen. Amennyiben “hozott anyagból dolgozunk” és az előző évek díszeit használjuk, ne pakoljuk fel mindet. Szortírozzunk! Főként szín, majd méret és forma szerint. Választhatunk csilli-villi, vagy természetes stílust, ez a két véglet. Ami vagy nagyon csillog, vagy csak természetes anyagokat (szalmadísz, fa, fahéj, dió… ) és matt szalagokat használ.

A kettő között már nehezebb dolgunk van, amit a következő szabályokkal könnyíthetünk, nehogy “too much” legyen: csak arany vagy ezüst és mellette csak egy szín, ami lehet csillogó is matt is, opálos is. Vagy mellette két szín, de akkor csak matt legyen. Nagyon szép és letisztult, ha pl. fehéret használunk ezüsttel és a díszek méretét vegyesen választjuk. Kipróbálhatjuk a rosé aranyat, melynél megengedett bármilyen világos rózsaszín (pink nem) és az arany. Még kifinomultabb lehet csak egyféle, kicsit barackosabb rózsaszín és ugyanilyen színű tollak használata, csak rosé arany boával és gyöngysorokkal.

Egyéb egyszerű díszek

DIY, Pinterest, Youtube… hajrá! Azért mert valaki már megcsinálta, még nem kell elvetni. Sőt! Inspirálódjunk, gyűjtsünk ötleteket és utána fejlesszük tovább, tegyük össze, vagy csak használjuk fel egyes részeit. Pl., ha látjuk, hogy valaki befőttes üvegbe dekorál gömböket és elemmel működő kis fényfüzért tesz bele – ez jó ötlet, mi tegyük bele IKEA-s SANNAHED képkeretbe és tegyük mögé a családi képünket vagy egy bármilyen képet (karácsonyi filmből is lehet), ami tetszik. Máris “fullosabb” az ötlet, saját gondolatot raktunk hozzá és szebb is karácsonyra.

DIY – IKEA-s képkerettel, elemes kis fényfüzérrel – bármilyen fotót tehetünk bele, sötétben gyönyörű

2021-ben igazán szép fákkal várjuk vásárlóinkat! Ne maradjanak le, rendeljék meg időben a műfenyőt, hogy az még karácsony előtt megérkezzen!

Reméljük, hogy írásunkkal hozzájárulhatunk egy igazán ötletes és gyönyörű enteriőr kialakításához.

Boldog karácsonyt kívánunk!


Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is. Jól tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, de nem csak az előkészületekben kell kitenni a lelkünket …

karácsonyfa

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel ékesítse fel a fenyőfát és milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció?

Twinkly multicolor strings

TWINKLY – Modern karácsonyi díszfények a 21. század karácsonyfáira

A TWINKLY egy intelligens, forradalmian új LED díszvilágítás, amelyet könnyen szabályozhat az okostelefonjával. A fenyőfa lámpácskáinak révén a legcsodálatosabb színkombinációk és tökéletes fényjáték fogja elkápráztatni Önt, csak kapcsolja be a Bluetooth-ot …

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x