Földlabdás karácsonyfák szomorú élete karácsony után – válasszon inkább műfenyőt

műfenyő a legjobb választás karácsonyfának

Minden évben több millió háztartás szembesül azzal a problémával, hogy élő vagy műfenyőt állítsanak karácsonykor. Mivel a fa minden otthon ünnepi dekorációjának a középpontjában áll, ezért elengedhetetlen a helyes választás. Ha idén is ÖN is a nagy döntés előtt áll, akkor ez a cikk megkönnyítheti a választást.

Sokan a karácsonyfa hangulata és illata miatt választanak élő fenyőfát, amitől az ünnepek után búcsút is intenek. Akik a karácsony végeztével sem szívesen szabadulnának meg az ünnepek illatos ékkövétől, azok földlabdás, azaz gyökeres fenyőt vásárolnak. Többen nem tudják, hogy egy fa tartása milyen nagy felelősséggel jár és milyen kockázatokat hordoz magával. Tarthatjuk kímélő megoldásnak a vágott és a műfenyővel szemben, azonban a növény érdekeit is figyelembe kell vennünk.

A földlabdás fa kockázatai

A földlabdás karácsonyfa alapvetően kültéri növényként van számon tartva, ezért ha a lakásban szeretnénk látni karácsony alatt, akkor az fokozott odafigyeléssel jár. Az alapból stresszes és eseménydús ünnepekre való készülődés alatt pedig könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy az újdonsült fa-családtaggal is törődni kell. Például a fokozatosságra is ügyelnünk kell, ami abban merül ki, hogy nem lehet azonnal a havas kültérről a fűtött beltérre bevinni. Ennek elmulasztása esetén a tüskéi a stressz és sokk hatás miatt lepotyoghatnak, a fa pedig elgyengülhet. Ha pedig amellett döntenénk, hogy inkább kint tároljuk, ügyeljünk arra, hogy a téli talaj fagyosabb, ültetésre nem alkalmas, így a fa nem tudja magához venni azt a vízmennyiséget, ami a nedvességi háztartásához szükséges lenne.

Megoldásként a cserépben való tárolást javasolják, de ebben is lehet kivetnivalót találni. Akik törekedni szeretnének a legszebb és legélethűbb fenyő kiválasztására, azoknak a cserepes műfenyőket bátran tudjuk ajánlani, mivel ezek biztos társaink lesznek akár egy évtizeden is keresztül. Magyarországon leggyakrabban lucfenyőt díszítenek karácsonykor, de az ünnepek végén szomorúan dobják ki ezeket a csodaszép fákat. Az oldalunkon több, mint 15 féle lucfenyő karácsonyfa közül lehet választani, hogy szinte örök emlék maradjon az ünnepi fa.

Miért éri meg a műfenyő?

Legelsősorban a költséghatékonyságát fontos kiemelni. A műfenyőket sok éven át újra és újra lehet használni, így a kezdeti befektetés idővel nagy pénzmegtakarítást eredményez. Attól függetlenül, hogy milyen stílust választunk, a műfenyő olcsóbb lehet, mint egy élő fa, így egy drágább modell is megéri hosszútávon. A legnépszerűbb műfenyők a klasszikus és a klasszikus jegenye fenyőmodellek. Ha pedig igazán hangulatos fenyőfát szeretnénk az otthonunkban látni, akkor a hófödte műfenyő egyszerűen nagyszerű választás lesz.

A mozgalmas életűek számára a műfenyő igazi áldás lehet, hiszen a fa felállítása és díszítése után nem igényel különösebb karbantartást, öntözést és a tüskéit sem fogja hullajtani. A tárolása is sokkal egyszerűbb, mivel súlyra is könnyebbek és külön darabokra szedhető, így sok helyet sem foglal. Persze már a fenyő kiválasztásánál is sokkal több lehetőség közül dönthetünk, így nem kell aggódni a méretek és a formák miatt sem. A kisebb lakásokba a kicsi műfenyőket és a keskeny műfenyőket javasoljuk.

Hatalmas segítség lehet a választásban, hogy a teljes műfenyő választékunkat megtalálja a weboldalunkon, így nem kell órákat keresgélni a hidegben a tökéletes fenyő után.

Foto: gyermek-foto.hu


Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is. Jól tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, de nem csak az előkészületekben …

Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még …

karácsonyfa

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel ékesítse fel a fenyőfát és milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció?

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x