Hogyan készül a karácsonyfa papírból

Hogyan készül a karácsonyfa papírból

Minden kreatív és fantáziadús ember számára készítettünk néhány egyszerű útmutatót, hogy hogyan készül a karácsonyfa papírból. Ezt az inspiráló tevékenységet együtt végezheti gyermekeivel, és garantáljuk, hogy jól fogják érezni magukat. Csodálatos alkotásait aztán díszként használhatja karácsonyfáján vagy a polc díszeként.

Színes papír karácsonyfa

Szeretne egy stílusos karácsonyfaképet készíteni? Ebben az esetben nincs is másra szüksége, mint papírra, ollóra, ragasztóra és vízfestékre. Hogyan kezdjünk hozzá?

Vágja a papírt hosszú, kb. 1 cm széles csíkokra, amelyek az egyik végét csavarja meg. Az így megcsavart csíkokat a legrövidebbtől a leghosszabbig az üres papír közepére ragasztja. Ugyanezzel a módszerrel készítse el a fa törzsét, és ragassza az aljához. Így egy atipikus karácsonyfát fogunk létrehozni, amit aztán már csak le kell festeni.

Vízfestékkel színezze ki a papír karácsonyfa csavart gallyait. Bármilyen színt használhat. De ne feledje, hogy minél több színt használ, annál érdekesebb lesz a fája.

karácsonyfa papírból

Zöld karácsonyfa papírból

Ez a papír karácsonyfa nagyon könnyen elkészíthető. Szükségünk lesz zöld színű papírra, egy darab barna színű papírra, ollóra és ragasztóra.

A zöld színű papírból készítsünk egy négyzet alakú formát, és hajtsuk félbe, ahogy a képen látható.

Ezután vágjon hosszú, átlós csíkokat, körülbelül 1 cm-re a papír hajtogatott szélétől. Nyissa szét a papírt, és fokozatosan hajtsa össze és ragassza középre a kivágott csíkokat. Így gyönyörű zöld fát kapunk.

Hajtsa össze a fa alját, és ragassza rá a barna papírt, ez a törzset fogja ábrázolja.

Karácsonyfa hajtogatás papírtányérokból

Egy másik típusú, papír karácsonyfa elkészítéséhez szükségünk lesz egy papírtányérra, ragasztóra, vízfestékekre és színes papírokra.

Először a hagyományos papírtányért festjük zöldre. Amikor a festék megszáradt, ossza a tányért a legkisebbtől a legnagyobbig 3 részre.

A karácsonyfa hajtogatás a következőképpen történik: ragasszuk össze a darabokat úgy, hogy a legkisebb háromszög legyen felül, a legnagyobb pedig alul.

Az aljára egy barna papír téglalapot is ragasztunk, amely a törzset ábrázolja. A színes papírból különböző formákat is kivághatunk, amelyeket díszként a fára ragaszthatunk, vagy a papír karácsonyfa díszeként karácsonyi gömbként gombokat ragaszthatunk rá.

Ez a fafajta remek tipp a gyerekeknek szánt papír karácsonyfa készítéséhez is.

karácsonyfa hajtogatás papírból

Full 3D műfenyő

A Full 3D műfenyők (100% 3D) kivételesen 3D-s tűlevelekből készülnek, így tökéletesen imitálják az élő fát. A teljes 3D-s műfenyő a legfényesebb és legmodernebb dolog, amelyet a piac kínál. A 3D puha tűlevelekkel ellátott gallyak a legjobb minőségű PE (polietilén) anyagból készülnek, a legújabb technológiákkal. Ebben az évben 4 exkluzív (100% 3D) típusú FULL 3D-s műfenyőt készítettünk az Ön számára.


Karácsonyfa hajtogatás papírból – papírkosarak

Papírból is készíthetünk gyönyörű karácsonyfát, papír sütőformák segítségével. Mindössze papír muffinkosarakra és ragasztóra lesz szüksége. Hogyan kezdjünk hozzá?

Egy fához körülbelül 5 kosárra lesz szükségünk, amelyeket különböző szélességben rendezünk el, a legkeskenyebbtől a legszélesebbig. Ezután a papírkosarakat egymásra ragasztjuk, hogy a fa alakját formázzuk.

A papír karácsonyfa díszeként különböző strasszköveket vagy flittereket is ragaszthat rá. Mivel az ilyen karácsonyfák kisebb méretűek lesznek, papír karácsonyfadíszként is használhatjuk őket. Mindössze annyit kell tennie, hogy a tetején egy lyukat készít, amelyen keresztül egy kampót vagy zsinórt lehet befűzni a felakasztáshoz.

karácsonyfa hajtogatás papírból

Papír karácsonyfa gyermekeknek és felnőtteknek

Ennek az egyszerű karácsonyfának az elkészítéséhez színes papírra, ollóra, ragasztóra és ruhacsipeszre lesz szükségünk.

Először is vágjon ki különböző méretű köröket különböző árnyalatú zöld színű papírból. Ezután egymásra ragasztjuk őket, hogy a fa alakját formázzuk.

Ezután a színes papírokból kis golyókat készítünk, és felragasztjuk őket a papír karácsonya díszeként. A fa tetejére ragaszthatunk egy sárga papírból kivágott csillagot.

A fa törzseként egy barna ruhacsipeszt használjon, és már kész is a fa.

karácsonyfa papírból

Karácsonyfa papírból és hurkapálcából

Ennek a karácsonyfának az elkészítésekor sem lesz szükségünk semmi különlegesre. Zöld színű, karácsonyfa hajtogatás papírból, olló és egy hurkapálca is megteszi.

Vágjon ki egy háromszög alakú formát a zöld színű papírból. Ezután hajtogassa össze, mint egy harmonikát. Amikor a papírt összehajtogattuk, a hurkapálca segítségével szúrjuk át a papír közepét. A papírt ezután szétterítjük, hogy a hurkapálcán egy egyszerű zöld fát hozzunk létre.

A tetejére ragaszthatunk egy csillagot, amelyet színes papírból vágunk ki. Ahhoz, hogy a fánk megálljon, a hurkapálcát egyszerűen beleszúrhatjuk egy radírgumiba vagy gyurmába.

karácsonyfa papírból

Papír karácsonyfa magazinból

Ahhoz, hogy ilyen stílusos karácsonyfa papírból elkészüljön, nem kell más, csak egy magazin.

Egy ilyen fa teljes előállítása a magazin egyes oldalainak összehajtogatásából áll, ahogy a képen látható. Minden egyes oldalt össze kell hajtogatni. Az ilyen típusú fáknál tartsa szem előtt, hogy minél több oldalt használ a magazinból, annál szebb lesz a fa, és annál jobb lesz az összhatás.

karácsonyfa papírból

Karácsonyfa papírszívószálakból

Hogyan készül a karácsonyfa papírszívószálakból? Egész egyszerűen. Csak papírszívószálakra, ragasztóra, ollóra és egy darab színes papírra lesz szükségünk.

Először is, vágja a papírszívószálakat különböző hosszúságúra.

Ezután két hosszú szívószálat fogunk használni, és összeragasztjuk őket. Ezek szolgálnak majd a fa törzseként.

Ezután ragassza a levágott szívószálakat a törzsre a legrövidebb szalmaszállal felülről a legszélesebb szalmaszállal alulról. A szívószálfa tetejére ragasztunk egy csillagot, amelyet színes papírból vágtunk ki.

Ezek a szívószál karácsonyfák atipikus papír karácsonyfadíszként is használhatók.

karácsonyfa hajtogatás papírból

Papír karácsonyfa WC-papír gurigákból

Még az üres WC-papírgurigákból is érdekes karácsonyfát lehet készíteni. Az elkészítéséhez mindössze a Wc-papír gurigákra, ragasztóra, ollóra és színes papírra van szüksége.

Kezdetben vágja a gurigákat a kívánt hosszúságúra a leghosszabbtól a legrövidebbig. Ezután a 4 leghosszabb gurigát csomagolja be zöld színű papírba, az utolsó, legrövidebb gurigát pedig hagyja meg eredeti barna színében.

Ragassza egymásra a zöld gurigákat a leghosszabbtól a legrövidebbig. Ez adja a zöld fa alakját.

Ragassza a legrövidebb barna gurigát a leghosszabb alsó guriga tetejére. Ez fogja ábrázolni a fa törzsét.

Ezután vágjon vagy varrjon kis golyókat színes papírból, hogy a zöld gurigákra ragassza őket. És a fa máris készen áll!

karácsonyfa papírból

A képek forrása: https://hu.pinterest.com/


Adventi koszorú

16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern, német lelkész iskolát alapított a szegény gyermekek számára és a karácsonyt megelőző időszakban a koszorú gyertyáinak egymás utáni meggyújtásával válaszolt a gyermekek kérdéseire, hogy „Mikor lesz már karácsony?”.

10 nem hagyományos „karácsonyfa”

10 nem hagyományos „karácsonyfa”

Ha már unja a hagyományos karácsonyfaállítást, de nem találja helyette a tökéletes alternatívát, ez a cikk Önnek szól! Elhoztunk 10 ötletet, hogyan lehet hagyományos tárgyakból, korántsem hagyományos karácsonyfát készíteni. Csak egy adag kreativitás, és némi kézügyesség szükséges hozzá.

Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még sok olyan országban is, ahol a kereszténység nem a helyiek vallása. Ebben a cikkben betekintést nyerhetünk a különböző országok karácsonyi hagyományaiba és ünneplésébe. Olvass tovább, hogy milyenek a karácsony a világ körül!

Menj az üzletbe