Igazi karácsonyi meglepetés

Az egyik ok, amiért a legtöbben rajongunk a karácsonyi időszakért, az a teljes rituálé, ami ezidő alatt történik. Pontosan tudjuk, hogy miket fogunk enni, várjuk az ajándékozást és feldíszítjük a karácsonyfát. Sok családban a karácsonyhoz tartozó meglepetések egyik fő eleme a fa szokott lenni. Nem ismeretlen szokás, hogy számos családi hagyomány része a fenyő közös kiválasztása és titkos feldíszítése. A hagyományok kedvelőinek a klasszikus műkarácsonyfákat, akik pedig a szeretnek lépést tartani a legújabb fenyő trendekkel a LED-es fákat ajánljuk. A visszafogottabb stílus szeretőinek a cserepes fenyő lesz a tökéletes választás.

Kevésbé stresszes folyamat, ha műfenyőt használ a család, így nem kell azon stresszelni, hogy maradt-e még fa a bazárban, hogyan kerül be a nappaliba, és egyáltalán beillik-e. A karácsonyi meglepetéseknek nem kell hatalmasaknak vagy drágáknak lenniük, hiszen amikor karácsony reggelén a kisgyermekek megpillantják a csillogó-villogó, girlandokkal és díszekkel teli fát, először azon ámuldoznak, minden apró részletet megvizsgálnak, tapogatnak, és csak később kerülnek sorra az ajándékok. Jól tudjuk, hogy minél terebélyesebb és magasabb a fa, annál több dekoráció és világítás férhet rá. Hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a fenyőfánkból, bátran válasszunk egy extra széles vagy extra magas fát.

Karácsonyi meglepetések a gyermekeknek

Felmerülhet gyermekekben a kérdés, hogy ki díszítette fel a karácsonyfát éjjel, ha mindenki aludt? Erre a kérdésre a titoktartás miatt nem válaszolhatunk, de pár ötletet adhatunk! Bevett szokás, hogy a gyermekek tejet és kekszet tesznek az ablakpárkányra, amivel a Mikulást hívogatják. Ahhoz, hogy a látogatás jelei nyilvánvalók legyenek, fogyasszunk a kihelyezett csaliból. Ha új szintre szeretnénk vinni a “látogatás” nyomait, akkor a karácsonyfa alatt hagyjuk ott a Mikulás ruháját. Ehhez egy piros ruha anyagot kell hanyagul a fenyőhöz helyeznünk, mintha csak maga a télapó hagyta volna ott a nagy sietségben. Ha fehér vagy havas műfenyőt választunk, a Mikulás nyomai sokkal inkább szemet szúrnak, és a gyermekek is élvezni fogják a télapó utáni nyomozást.

karacsonyfavilag_mufenyo_gyermek-foto
karácsonyfavilág – műfenyőt gyermekeknek

Karácsonykor és azt megelőzően alighanem minden a fenyőhöz kötődik. Az előkészületekben már aktívan szerepel az adventi koszorú is, ami sokszor szintén fenyőből készül. Ezek dekorálását gyakran a gyermekek az anyukáikkal együtt végzik. Ez a hangulatos program nem csak a vasárnapok miatt hasznos, de a családot is közelebb hozza egymáshoz.

Még több karácsonyi ötlet

Örömet okozni karácsonykor nem bonyolult, mivel a szeretet ünnepén minden érzés szívből jön. Viszont az alábbi ötletekkel garantált a meglepetés:
– Az otthonunk éjszaka és titokban történő kidekorálása másnap reggel mindenki arcára mosolyt fog csalni, ha mindehhez pedig egy fenyő illatú illóolajat is használunk, akkor igazi karácsonyi hangulatot idézhetünk elő. A Mikulás dekorációt a kicsik egyenesen imádják, hiszen a húsvéti nyuszin kívül a télapót várják egész évben! A karácsonyi fényeket se hagyjuk ki. Amerikában szinte igazi versengés folyik a legfényesebb házért. De ha kicsit visszafogottabb sorfüzérre vágyunk, akkor akár a fenyőfát is megajándékozhatjuk eggyel.
– Ahhoz, hogy a gyermekek éjjel nyugodtan tudjanak aludni, rejtsünk egy mesekönyvet a párnájuk alá. Ebből akár mi is felolvashatunk nekik.
Egyen-pizsama! Nincs is annál viccesebb és szórakoztatóbb pillanat, amikor a család tagjai egyforma pizsamát viselnek karácsony éjszakáján. Ha ezt megörökítitek, akkor a fotó örök emlék marad.


Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még …

műfenyő a legjobb választás karácsonyfának

Földlabdás karácsonyfák szomorú élete karácsony után – válasszon inkább műfenyőt

Minden évben több millió háztartás szembesül azzal a problémával, hogy élő vagy műfenyőt állítsanak karácsonykor. Mivel a fa minden otthon ünnepi dekorációjának a középpontjában áll, ezért elengedhetetlen a helyes választás. Ha idén is ÖN is a nagy döntés előtt áll, akkor ez a cikk megkönnyítheti a választást.

környezetbarát karácsony

Létezik zero-waste vagy környezetbarát karácsony?

Elsőre különleges és nehéz kihívásnak tűnhet a hulladékmentes (zero waste) vagy az eco-friendly (környezetbarát) karácsony megrendezése, de nem lehetetlen! Az ünnepek alatt felhalmozódó szeméthegyek senkinek sem kedveznek, így a lehető legjobb dolog ezt elkerülni. Ebben a cikkben minden olyan hasznos információ megtalálható, ami megkönnyíti a családok, a környezetünk és a bolygónk életét a karácsonyi ünnepek folyamán.

Menj az üzletbe