Karácsonyi praktikák – gyakorlatias olvasóknak

Azt már megszoktuk, hogy karácsonyfadíszeink nagy részét minden évben a szekrényből, vagy a garázs eldugott polcairól vesszük elő, kicsit átválogatjuk és újra felhasználjuk. Vannak, akiknek mindenféle színű díszeik vannak és a karácsonyi készülődés során döntik el, hogy abban az évben milyen színekkel díszítik a karácsonyfát. A többi díszt vagy elteszik, vagy további lakásdekorálásra használják.  

Újrahasznosítható karácsonyfa és adventi koszorú

Az azonban az elmúlt pár évben kezdett trenddé válni, hogy évről-évre a fát is újra felhasználjuk. Nagy többségünkben a Szlovákiában gyártott műfenyők a legjobb minőségűek. Javasoljuk, hogy mindenképpen a kapható legszebb, legélethűbb műfenyők közül válasszon. Nem mindegy, hogy minden évben bosszankodva nézi, vagy gyönyörködik benne. Így válik egy jó vásárlás az évek alatt befektetéssé. Javasoljuk, hogy nézze meg, hogy melyik fajta fenyő tetszik Önnek legjobban és annak mását válassza. Webshopunkon választhat pl. borókát, lucfenyőt, fehérfenyőt vagy a karácsonyfaként divatos örökzöldet a kaukázusi jegenyefenyőt, mely a Nordmanniana fajcsoportnak egyetlen tagja. A műfenyőknek rengeteg előnyük van, azon kívül is, hogy újra felhasználhatok, nem hullajtják a tűleveleiket, nem szúrnak díszítés közben és az allergiások sem tüsszögnek a közelébe lépve. A karácsonyfavilág választékában találhatóak műfenyők talppal, cserépben, és természetes juta zsákos megoldással. Jó hírünk az, hogy a fát nem kell belefaragni a talpba, tökéletesen hozzáillik és stabilan, a felborulás lehetősége nélkül tartja. 

Az adventi koszorúnál is érdemes takarékos megoldást választani. Célszerű csak egyszer megvásárolni az adventi koszorút és a következő évben mindig csak a gyertyákat kell cserélni rajta. Az adventi koszorúnkat is díszíthetjük évről-évre máshogy.

Extrák a kényelem jegyében

A havas ágvégek, tobozok még élethűbbé varázsolják az élményt. Ezen plusz mellett választhatunk műfenyőket beépített fényekkel. A gyárilag rárakott intelligens vezérlésű LED izzók programozhatóak, és nem kell házilag elhelyeznünk a fán, ezzel további kényelmet jelentenek. 

Meleg fényű izzók – az arannyal harmonikusak

Mi az egyszínű meleg fehér LED-es fény választását javasoljuk az arany szerelmeseinek. Ennél a változatnál jól díszíthető a fa csak aranyra, a tradicionális arany-pirosra vagy arany-piros-zöldre. Vagányabb változatnál arany-fekete, arany-kék, arany-türkiz. Kifinomultabb variáció lehet a meleg arany-fehér, vagy rozé arany bármilyen más színnel. A színes karácsonyfa kedvelőinek is meleg égősort, vagy beépített meleg LED izzókat ajánlunk. 

Az arany illik a világos fenyőfa bútorokhoz, a konyak színű fához, a juharhoz, a minőségi Gerland polcokhoz, a sötétebb koloniálhoz, a stílusos biedermeierhez, az antik bútorokhoz, az arany falikarokhoz, képkeretekhez és dísztárgyakhoz, perzsa szőnyegekhez, egyszínű meleg tónusú szőnyegekhez. Az „aranyos” karácsonyfa jól mutat a meleg színű lakástextilekkel, a sárga, vagy vajszínű függönyökkel, a terrakotta domináns házak sárgás-barnás parkettájával, téglapiros járólapjával, tölgy színű ablakkeretével, sárga falaival, nagy barna kaspóival és természetközeli díszítésével. Továbbá az arany karácsonyfa jól harmonizál a modern meleg otthonok tapétáival, és megteremtett hangulatával.


Full 3D műfenyő

A Full 3D műfenyők (100% 3D) kivételesen 3D-s tűlevelekből készülnek, így tökéletesen imitálják az élő fát. A teljes 3D-s műfenyő a legfényesebb és legmodernebb dolog, amelyet a piac kínál. A 3D puha tűlevelekkel ellátott gallyak a legjobb minőségű PE (polietilén) anyagból készülnek, a legújabb technológiákkal. Ebben az évben 4 exkluzív (100% 3D) típusú FULL 3D-s műfenyőt készítettünk az Ön számára.


Hideg fehér fényű izzók – az ezüsttel mutatnak jól

Amikor hideg fehér fényt választunk, az gyönyörűen csillog az ezüsttel, ezüst-pirossal, ezüst-kékkel. Vagányabb változata az ezüst-pink, az ezüst-lila vagy ezüst-türkiz variációk. Kifinomult változata az ezüst-fehérrel vagy az ezüst-hideg világos rózsaszínnel. Ne gondoljuk, hogy a hideg fény nem lehet otthonos, használatával elegáns ünnepi hatást érhetünk el.

Az ezüstöt ajánljuk az ezüst vagy króm lámpákhoz, fémbútorokhoz, kovácsoltvas kiegészítőkhöz, kőhöz, üveghez, márvány padlóhoz, Swarovski kristályos csillárhoz. Az ezüstös karácsonyfa jól mutat a modern fehér bútorok, a fekete vagy fehér Ikea bútorok mellett. Ugyanennyire hatásos az ezüst szállal átszőtt drapéria sötétítők és ezüstösen csillogó metál-hatású tapéták közelében. 

Praktikus megoldások, javaslatok, ötletek 

  • Műfenyőből lévő karácsonyfánk közelében használhatunk fenyőillatú illóolajat, vagy természetes illata miatt tegyünk 1-2 örökzöld ágat pl. az asztali dekorációba. 
  • Egy helységben ne használjunk együtt hideg és meleg hatású fényeket, mert nagyon ütik egymást és ízléses hangulat helyett csak zavart fogunk érezni.
  • Amikor kiválasztottuk az ezüstöt, tegyünk el mindent, ami dominánsan arany dekoráció. A lakástextilekkel és a kiegészítőkkel könnyű játszani. Használjunk fehér terítőt, ezüst futóval, hideg színű ülőpárnákat, ezüstös gyertyatartót, stb. Ennek megfelelően, ha aranyat választottunk kezdjük azzal, hogy eltesszük az ezüst színű tárgyainkat, elővesszük a meleg és arany dolgainkat és csak ezután nézzük meg, hogy esetleg mit kell pluszban vásárolnunk. Itt is legfontosabbak az arányok. Nem baj, ha marad kevés a másik színből, csak ne legyen több és ne domináljon. Nyilván nem fogjuk átszerelni a lámpáinkat, de ha ellentétes színre esett a választás, mint ami alapban lakásunkra jellemző, többet kell vennünk a másik színből vagy el kell takarni, amit nem tudunk leszerelni. Pl. vásároljunk sűrű zöld fenyőágra emlékeztető girlandot és azt díszítsük a földön, vagy asztalon és ezután tegyük fel lámpát, képkeretet egyéb fiz elemeket takaró és egyben dekorációs céllal. Szabály a balansz megtalálása, amit biztosan érezni fogunk, pár órás nyugodt dekorálás közben.
  • A díszítés az ünnepre való hangolódásról szóljon, próbáljunk nyugodt környezetet teremteni hozzá. Csak akkor vonjuk be családtagjainkat, ha szívesen csatlakoznak. Ne a megfelelésről, kellemetlen pillanatokról szóljon az együttlét. A „legyünk már túl rajta” helyett már jó előre engedjük el a felesleges „túltolást”, egyszerűen csináljuk úgy, ahogy kedvünk tartja, elvégre ez a mi karácsonyunk lesz.

karácsonyfa

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza …

Twinkly multicolor strings

TWINKLY – Modern karácsonyi díszfények a 21. század karácsonyfáira

A TWINKLY egy intelligens, forradalmian új LED díszvilágítás, amelyet könnyen szabályozhat az okostelefonjával. A fenyőfa lámpácskáinak révén a legcsodálatosabb színkombinációk …

Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk …

Menj az üzletbe