Magyarország legszebb karácsonyi vásárai

Karácsonyi vásar

Karácsony. Az öröm, a béke és a család időszaka.  Sokak számára az év legszebb ünnepe. Hogyan lehet a lehető legjobban élvezni? Természetesen a karácsonyhoz elválaszthatatlanul hozzátartoznak a karácsonyi vásárok.  A karácsony előtti, adventnek nevezett időszakban minden nagyvárosban, kisvárosban vagy faluban találhat karácsonyi vásárt. Mindenki más városban szereti a karácsonyi vásárokat, ami teljesen érthető.  Ezért szeretnénk megosztani önnel néhány inspirációt, hogy melyik magyarországi karácsonyi vásárokat érdemes meglátogatni.

Karácsonyi vásár Budapest vagy adventi vásár Budapest

A karácsony előtti időszak egyik legrangosabb rendezvénye, amelyet érdemes meglátogatni, a karácsonyi vásár Budapest, amelyet adventi vásár Budapest néven is megtalálhat. Ez az egyik legismertebb és az egyik legjobb karácsonyi vásár Európában, ezért is híres és minden évben több ezer látogatót vonz.

Karácsonyi vásár Budapest

Vörösmarty tér karácsonyi vásár

A legnagyobb és legfontosabb karácsonyi vásár kétségkívül a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Csak a legjobb árusok vehetnek részt rajta, akik egy speciális válogatáson esnek át. Ez biztosítja, hogy a látogatók csak a legjobb minőségű árukat vásárolják meg. Felmelegítheti magát punccsal, ízesített sörrel vagy borral, vagy megkóstolhatja a kulináris finomságokat. Ez a vásár szó szerint karácsonyi hangulatot áraszt.

Bazilika karácsonyi vásár

Nem is látogathatna meg egy ideálisabb helyet a bazilika karácsonyi vásárnál. Évről évre látványos fényjátékkal vonzza a látogatókat a városközpontban, és az ingyenes nagy jégpályának köszönhetően a gyerekek is szeretik. A vásáron számos kézműves terméket árulnak, de az ínyencek is találnak kedvükre valót. Az árusok itt kínálják a legjobb finomságokat.

Debrecen karácsonyi vásár

Nemcsak a nagyvárosok rendeznek karácsonyi vásárokat, hanem a kisebb városok is igazi gyöngyszemeket kínálnak. Debrecenben a Kossuth téren és a Piac utcában tartják. Az itteni standok mindent kínálnak, ami csak a karácsonyhoz tartozik. Ajándéktárgyakat és ízletes különlegességeket találhat. Híres a látványosságairól is, mint például az óriáskerék és a korcsolyapálya.


3D műfenyők

A 3D műfenyő az utóbbi évek NAGY SIKERE. Az igazi fenyő hamar kiszárad és gyorsan lehullanak a tűlevelei. A 3D tűlevelek ezzel szemben nem esnek le, és látszatra mégsem különböztethetők meg az élőtől. Csak nálunk, több mint 30 exkluzív fenyő fajta található. A 3D műfenyők mindegyike első osztályú megjelenésű, formailag és színeiben is tökéletesen tükrözi az erdő fáit. Az igényesebb vásárlóinknak …


Győr karácsonyi vásár – Győr adventi vásár

A Győri karácsonyi vásár, más néven Győr adventi vásár a város terein és festői utcáin zajlik. Kézműves termékek széles választékát találja, miközben karácsonyi puncsot, forralt bort és forró csokoládét fogyaszthat. A látogatókat sült kolbász, lángos, kürtöskalács és finom szilvás sütemény illata is csábítja.

Szeged karácsonyi vásár

A szegedi karácsonyi vásárt a főtéren tartják, ahol a szegedi dóm is található. Érdekes termékek széles választékát várja, amelyeket az árusok standokon kínálnak. Természetesen a gyerekek és felnőttek számára is vannak frissítők és látnivalók, mint például óriáskerék, korcsolyapálya, kézműves műhelyek és még sok más. Legendás hírű a jégszobrászverseny is.

Eger karácsonyi vásár

Az egyik legszebb, varázslatos hangulatú karácsonyi vásár az Eger karácsonyi vásár, amely a főtéren kerül megrendezésre. A látogatókat finomságok széles választéka, karácsonyi koncertek, mézeskalács-kiállítás várja, és természetesen a gyerekekről sem feledkeznek meg, akiket körhinta, mesemondás és kreatív műhelyek várnak.

Pécs adventi vásár

A Pécs adventi vásár a varázslatos hangulatáról híres. A látogatók a Széchenyi téren találják, amelyet karácsony előtt az ízek és illatok keveréke ural. A közös élmények is teret kapnak. Népszerűek a karácsonyi koncertek, az adventi történetek felolvasása és természetesen a gyertyagyújtás a központi adventi koszorún. Érdekesek a túlméretezett világítóelemek, ahol stílusos csoportképeket lehet készíteni.

Miskolc karácsonyi vásár

Egy hely, ahol szintén élvezheti a karácsonyi hangulatot, a Miskolc karácsonyi vásár.A Szent István téren számos ajándéktárgyat, dísztárgyat és kézműves terméket kínálnak. A levegőben a mézeskalács és a finom jellegzetes ételek illatát lehet érezni. A látogatókat biztosan elvarázsolja a karácsonyi villamos, amelynek hagyománya van, és amely többször elnyerte Európa legszebb villamosának járó díjat.

Ezek Magyarország legszebb és leglátogatottabb karácsonyi vásárai, ahol mesebeli hangulatban lehet része. Reméljük, hogy sikerült inspirálnunk, és élvezni fogja a karácsonyi hangulatot a cikkünkben említett helyeken.


További cikkek amik érdekelhetik:

Házilag készített karácsonyi dekoráció

Házilag készített karácsonyi dekoráció!

Alkotó vénája van, és handmade dekorációkat és díszeket szeretne készíteni? Remek ötleteket mutatunk a karácsonyi dekorációkhoz, amelyeket könnyedén elkészíthet otthonában. Nincs ebben semmi nehéz. Mindössze egy kis ügyesség, kreativitás és néhány egyszerű alapanyag …

Karácsonyi dekoráció papírból

5 tipp karácsonyi dekoráció papírból

Tegye izgalmasabbá karácsonyi dekorációját a papír karácsonyi díszek készítésével. Karácsonyi díszek papírból sablon valóban nagyon modern és érdekes. A különböző színű és formájú díszeket készíthet és kiválaszthatja az elkészítés nehézségi fokát. Lehetnek azok papír karácsonyi díszek …

karácsonyi kültéri led dekoráció

Ne maradjon le a karácsonyi dekoráció legújabb trendjeiről!

Bátran kijelenthetjük, hogy a karácsony már a nyakunkon van. A béke, az öröm és a család ünnepe. De hogyan lehet kiemelkedni a tömegből és trendinek lenni karácsonykor? Hogy a lehető legegyszerűbb legyen, tippeket adunk a karácsonyi dekoráció legújabb trendjeiről!

Ahány ház, annyi szokás. Ez a karácsonyi dekoráció …

Menj az üzletbe