Stresszmentes karácsony – hogyan érhetjük el?

A karácsony lassan, de biztosan kopogtat az ajtón, és mindenki, kicsik és nagyok egyaránt alig várják a tökéletes ünnepi hangulatot. A karácsonynak azonban van egy másik oldala is, ez pedig a stressz. Hogyan kerülhetjük el a hektikus napokat, és hogyan tölthetjük nyugodt légkörben a karácsonyi időszakot?

A karácsonyfa az alap

Minden karácsonyi dekoráció meghatározó eleme kétségtelenül a műfenyő.

Mikor a legjobb elkezdeni keresni? Ha műfenyő mellett döntött, akkor már szeptemberben elkezdheti a karácsonyfa keresését. Ez túl korainak tűnik önnek? Akkor jó, ha tudja, hogy ilyenkor még van raktáron a műfenyőkből, és ekkor van a legnagyobb választék. A főszezon október közepétől november végéig tart, amikor egyes fafajták és méretek már elfogyhatnak. Ha olcsón szeretne vásárolni, akkor kihasználhatja a szezon előtti kedvezményeket vagy a jól ismert Black Friday leárazásokat, amely nagy vonzerővel bírnak a vásárlók számára.

Ne hagyja az utolsó pillanatra a karácsonyfa vásárlást. Nem tud dönteni, és folyamatosan halogatja a karácsonyfa vásárlását? Tényleg nem érdemes az utolsó pillanatig várni. Előfordulhat, hogy decemberben kellemetlen meglepetésként érheti a félig üres üzlet, és a kedvenc fájából is elfogyhat. Ne hagyatkozzon a webáruházi rendelésre sem. Köztudott, hogy közvetlenül karácsony előtt a szállítmányozó cégek nagyon elfoglaltak, és a küldemények késhetnek. Azt a csalódást, hogy a karácsonyfa nem érkezik meg időben karácsonyra, valószínűleg senki sem szeretné átélni.

Karácsonyi ajándékok fokozatos beszerzése

A legstresszesebb időszak az emberek számára, amikor karácsony előtt néhány nappal kell karácsonyi ajándékokat vásárolniuk az egész családnak. Hogyan lehet ezt könnyen elkerülni? Készítsen előre listát, és vásároljon folyamatosan ajándékokat. Vásárolhat online is, ahol összehasonlíthatja az árakat, és esetleg kedvezményes árú termékeket találhat. Így biztosan nem fog annyit stresszelni.

Ne csináljon mindent maga

Ki ne ismerné? Takarítás, főzés, sütés, fadíszítés … A legtöbben elkövetjük azt a hibát, hogy mindent magunk akarunk csinálni. Ne hagyjon minden terhet a saját vállán, és vonja be a családtagokat az előkészületekbe. A felesleges rohanást is elkerülheti, ha mindent előre megtervez. Előre elkészítheti a megvásárolni kívánt élelmiszerek listáját. Vagy mit szólnál ahhoz, ha hamarabb kezdene sütni néhány tartós karácsonyi süteményt? Gondoljon a karácsonyi dekorációra is. Új mellett dönt, vagy csak ellenőrzi a tavalyit? Valamit még meg kell vennie vagy meg kell javítani? Egy ellenőrzés sosem árt. Így nem érheti meglepetésként egy törött faállvány vagy egy nem működő karácsonyi fényfüzér.


3D műfenyők

A 3D műfenyő az utóbbi évek NAGY SIKERE. Az igazi fenyő hamar kiszárad és gyorsan lehullanak a tűlevelei. A 3D tűlevelek ezzel szemben nem esnek le, és látszatra mégsem különböztethetők meg az élőtől. Csak nálunk, több mint 30 exkluzív fenyő fajta található. A 3D műfenyők mindegyike első osztályú megjelenésű, formailag és színeiben is tökéletesen tükrözi az erdő …


A pihenés és a kikapcsolódás a kimerültség legjobb ellenszerei

Ismer olyan embereket is, akik egyetlen napot sem bírnak ki munka nélkül? Vagy ez az ön problémája is? Az arany tanács az, hogy ne terhelje túl magát, és hagyja későbbre azokat a dolgokat, amelyekkel nem kell azonnal foglalkozni. A karácsony a szeretet, a jólét és a család ünnepe, ezért ne terhelje magát felesleges perfekcionizmussal.

A karácsony előtt és alatt kulcsfontosságú, hogy időt találjunk a pihenésre és a kikapcsolódásra. Ez segít megelőzni a kimerültséget, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben a családjának szentelje magát, és élvezze az ünnepi hangulatot. A relaxációs tevékenységek közé tartozhat a szabadban való séta, az edzés és a meditáció, amelyek segítenek ellazulni és megnyugodni.

Az egész család összejön, a vélemények összecsapnak, és máris parázs a hangulat

Karácsony előtt már alig várja, hogy végre az egész család összejöjjön, de hirtelen lekerül a rózsaszín szemüveg, amikor a karácsonyi vacsoraasztalnál egy illetlen megjegyzés vagy kellemetlen kérdés hangzik el. Ha ilyen helyzet adódik, próbáljon meg higgadtan és mosolyogva reagálni. Senki sem akar negatív hangulatot az ünnepi asztalnál.

Reméljük, hogy ez a cikk segít abban, hogy ismét stresszmentes legyen a karácsony, hogy teljes mértékben élvezze a karácsonyt szeretteivel, és ne kelljen aggódnia semmi miatt.


További cikkek amik érdekelhetik:

Modern Karácsonyfák

Modern karácsonyfák – a 2021-es év TOP 10-es listája

Mint minden egyéb dologra, a trendek a műfenyőkre is hatással vannak. Mindenki azt szeretné, ha az otthonában olyan modern karácsonyfa lenne, amely beragyogja az egész lakást. Minden évben új technológiák jönnek létre, melyek gondoskodnak arról, hogy a fák kialakítása minél élethűbb legyen …

Twinkly multicolor strings

TWINKLY – Modern karácsonyi díszfények a 21. század karácsonyfáira

A TWINKLY egy intelligens, forradalmian új LED díszvilágítás, amelyet könnyen szabályozhat az okostelefonjával. A fenyőfa lámpácskáinak révén a legcsodálatosabb színkombinációk és tökéletes fényjáték fogja elkápráztatni Önt, csak kapcsolja be a Bluetooth-ot és a smart adapteren keresztül csatlakoztassa …

10 karácsonyi ajándék tipp

Mit tegyen a karácsonyfa alá? 10 karácsonyi ajándék tipp

Elfogytak a karácsonyi ajándék ötletei? Folyamatosan azon gondolkodik, hogy mit adjon a családjának, szeretteinek? Úgy döntöttünk, hogy megkönnyítjük az idei karácsonyi ajándékok kiválasztását, és 10 nagyszerű tippet adunk Önnek!

Menj az üzletbe