TOP 10 legjobb karácsonyi film

Karácsonyi film

A karácsonyi hangulathoz az édes semmittevés és persze a karácsonyi filmek is hozzátartoznak, amelyek nélkül sokan el sem tudják képzelni az ünnepeket. Vannak, akik a karácsonyi romantikus filmeket kedvelik, mások a régi karácsonyi filmeket, és természetesen a karácsonyi filmek gyerekeknek is nagy kedvencek. Összeválogattuk önnek a legjobb karácsonyi filmeket a különböző műfajokból. Szóval, melyik top karácsonyi filmeket nem hagyja ki?

1. Grincs (The Grinch) karácsonyi animációs film

A Grincs egy karácsonyi animációs film, amelyben a zöld és szőrös Grincs elhatározza, hogy ellopja a karácsonyt a kisváros, Whoville lakóitól. Ám gonosztettének megtervezése és végrehajtása közben találkozik egy Menie nevű kislánnyal, aki megmutatja neki, hogy mit is jelent igazán a karácsony. A Grincs elhatározza, hogy megváltozik, és visszaadja a karácsonyt Whoville lakóinak.

2. Karácsonyi ének (A Christmas Carol) karácsonyi film

A történet a kapzsi és gonosz öreg Scrooge körül forog, aki a viktoriánus korszak Londonjában él. Scrooge elutasítja a karácsonyt és mindent, ami vele jár, és megbünteti alkalmazottait, amiért szabadnapot szerettek volna kivenni.

Karácsony este Scrooge-ot meglátogatja három szellem a múltból, a jelenből és a jövőből, akik megmutatják neki a múltbeli bűneit, a jelenlegi állapotát és a lehetséges jövőjét, ha nem változik. Ezen élmény után Scrooge megérti a karácsony lényegét, és elhatározza, hogy változtatni fog a viselkedésén, és segít másokon.

3. A csodálatos élet (It‛s a wonderful Life) karácsonyi film

Ez a film a második világháború idején játszódik. Guido, egy olasz zsidó kereskedő történetét meséli el, aki családjával együtt egy koncentrációs táborban találja magát.

Bár a helyzet teljesen reménytelen, Guido elhatározza, hogy megmenti fiát a körülöttük zajló traumatikus valóságtól. Azt mondja a fiának, hogy minden, ami a táborban történik, csak játék, és hogy minden jóra fog fordulni.

4. Karácsonyi küldetés (The Christmas Chronicles) karácsonyi film gyerekeknek

Egy testvérpár, Kája és Tess elhatározzák, hogy megfejtik a karácsony titkát. Elbújnak a Mikulás szánján, és balesetet okoznak, aminek következtében a Mikulás vándorműhelye elveszik a városban. Később találkoznak a Mikulással, aki megpróbálja megtalálni a vándorműhelyét és a benne található utolsó ajándékot. Különböző kalandokon mennek keresztül, Kája és Tess pedig megértik a karácsony értékét és jelentését.

5. Karácsony az Alpokban (Christmas in the Alps) karácsonyi romantikus film

A főszereplő, Alex Svájcban tölti a karácsonyt az édesanyjával. Alex találkozik egykori legjobb barátnőjével, Beth-tel és annak új barátjával, Jess-szel. Alex emellett megismerkedik Laimmel, a fogadó vezetőjével, aki segít neki megnyílni a szerelem és a megbocsátás felé. A film romantikus és karácsonyi hagyományokat bemutató elemeket tartalmaz.


3D műfenyők

A 3D műfenyő az utóbbi évek NAGY SIKERE. Az igazi fenyő hamar kiszárad és gyorsan lehullanak a tűlevelei. A 3D tűlevelek ezzel szemben nem esnek le, és látszatra mégsem különböztethetők meg az élőtől. Csak nálunk, több mint 30 exkluzív fenyő fajta található. A 3D műfenyők mindegyike első osztályú megjelenésű, formailag és színeiben is tökéletesen tükrözi az erdő fáit.


6. Klaus karácsonyi animációs film

Ez a karácsonyi animációs film Jesper Johansson, az egocentrikus postás történetét követi nyomon, akit egy távoli szigetre küldenek, hogy postahivatalt hozzon létre. Ott találkozik egy Klaus nevű mitikus játékkészítővel, és együtt osszák szét a játékokat a gyermekeknek a szigeten.

7. Karácsonyi dzsungel (Jingle Jangle: A Christmas Journey) karácsonyi film

Egy vidám játékkészítőt egyszer régen elárulta az egyik segédje, akiben megbízott. De sok évvel később egy kedves és kíváncsi unoka lép az életébe, és új reményt ad neki.

8. A két pápa (The Two Popes) új karácsonyi film

 A film középpontjában XVI. Benedek pápa és utódja, Ferenc pápa fiktív találkozója áll. A film olyan témákat dolgoz fel, mint a vallási reform, kortárs egyházi kérdések és történelmi események. Több díjat is nyert.

9. Karácsonyi megálló (Christmas Break – In) karácsonyi film

Az amerikai film az energikus, fiatal Izzy történetét követi nyomon, aki olyan helyzetbe kerül, hogy meg kell védenie iskoláját egy csapat tolvajtól, akik karácsonykor ott tartózkodnak.

10. A szerelem karácsonya ( The Holiday) karácsonyi romantikus film

Ha szereti a romantikát, akkor ez a film tetszeni fog önnek. Két nő, Amanda és Iris történetét követi nyomon, akik úgy döntenek, hogy házat cserélnek, és az Atlanti-óceán ellentétes oldalán töltik a karácsonyt.

Élvezze a karácsony összetéveszthetetlen hangulatát és varázsát karácsonyi filmek nézésével a családjával. Reméljük, hogy válogatásunk segített önnek abban, hogy eldöntse, melyik filmet nézze meg.


További cikkek amik érdekelhetik:

Igazi karácsonyi meglepetés

Az egyik ok, amiért a legtöbben rajongunk a karácsonyi időszakért, az a teljes rituálé, ami ezidő alatt történik. Pontosan tudjuk, hogy miket fogunk enni, várjuk az ajándékozást és feldíszítjük a karácsonyfát. Sok családban a karácsonyhoz tartozó meglepetések egyik fő eleme a fa szokott lenni. Nem ismeretlen szokás, hogy számos családi hagyomány része a fenyő közös kiválasztása és titkos feldíszítése. A hagyományok kedvelőinek a klasszikus műkarácsonyfákat, akik pedig a szeretnek lépést tartani a legújabb fenyő trendekkel a LED-es fákat ajánljuk.

környezetbarát karácsony

Létezik zero-waste vagy környezetbarát karácsony?

Elsőre különleges és nehéz kihívásnak tűnhet a hulladékmentes (zero waste) vagy az eco-friendly (környezetbarát) karácsony megrendezése, de nem lehetetlen! Az ünnepek alatt felhalmozódó szeméthegyek senkinek sem kedveznek, így a lehető legjobb dolog ezt elkerülni. Ebben a cikkben minden olyan hasznos információ megtalálható, ami megkönnyíti a családok, a környezetünk és a bolygónk életét a karácsonyi ünnepek folyamán.

Karácsonyi dekoráció papírból

5 tipp karácsonyi dekoráció papírból

Tegye izgalmasabbá karácsonyi dekorációját a papír karácsonyi díszek készítésével. Karácsonyi díszek papírból sablon valóban nagyon modern és érdekes. A különböző színű és formájú díszeket készíthet és kiválaszthatja az elkészítés nehézségi fokát. Lehetnek azok papír karácsonyi díszek a karácsonyfára, ablakdíszek karácsonyi dekoráció papírból vagy karácsonyi füzér papírból.

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x