A profi fotósok a leggyakorlottabb műfenyő vásárlók, nézzük meg, ők, hogy választanak

A fotósok is műfenyőt használnak a karácsonyi hátterekhez. Sőt, több műfenyőt és különbözőeket. Ugyanis a profi fotósoknak a karácsony, fotózás szempontjából szezon. Ilyenkor készül a legtöbb és a legszebb családi kép. Sok család szereti karácsonyi fotóit pár évenként profi fotóssal csináltatni, ugyanis ezek sokszor a vártnál is sokkal jobbak. Rajta van az egész család és mindenki jól néz ki rajtuk. Ajándékba is adhatók a nagyszülőknek, kiposztolhatók a social media felületein és a legjobb fotó nagyítása keretbe téve a falra is kerülhet.  

Miért kell a profi fotósoknak több műfenyő?

A profi fotósok minden karácsonyi szezonban több, úgynevezett enteriőr hátteret rendeznek be, melyek mindegyikében áll egy karácsonyfa. Ezek olyanok, mint egy szoba, vagy mint egy szép ház ízlésesen berendezett nappalijában egy sarok. Minden enteriőr háttér más stílusú és ehhez a stílushoz igazítják benne a műfenyőt is. Minden évben más a trend és különben sem lehetne ugyanazzal a háttérrel fotózni a következő évben, mert az emberik igénylik az újat a változatosságot. Vannak azért örök befutók is, a sok modern és trendi háttér mellett. Ezek a klasszikusok pl. a piros, és az arany.

A fotósok és a műfenyő díszítés

A háttereket sokszor az ünneplő ruha színéhez választják, de előfordul az is, hogy a család több háttérrel kéri a fotózást. A műfenyő díszítés ezért is minden évben különleges feladat a fotósok és asszisztenseik számára. Enteriőr hátterekben követik a lakberendezési trendeket, műfenyő díszítésben pedig az aktuális karácsonyi trendet, melyek általában jól összehangolhatóak. A fák díszítéséhez egy, két, maximum három színt használnak. A sokszínű mostanában nem volt a trendek között. A díszeket tekintve szintén több, ugyanolyan díszt használnak, általában egyforma méretű gömböket, szalagokat, masnikat és rengeteg boát. Figyelnek arra, hogy a fa matt legyen vagy csillogjon, ezt is az enteriőrhöz hangolják. A fotósoktól igazán meg lehet tanulni, hogyan kell egységes és harmonikus karácsonyfát díszíteni.

Hogyan választanak a fotósok műfenyőt?

Méret alapján általában nagy, 180-220 cm közötti fenyőt választanak, gyakran van a földön és kell, hogy a csúcsa is látszódjon a fotókon. Mellékesen azért a magas apukáknál is legyen kicsit nagyobb a fa, mert az nagyon jól mutat a képeken.

A fákat főleg az alakjuk, formájuk szerint nézik, ez az egyik fő szempont. Keskeny fát választanak oda, ahol kevés a hely és sok egyéb dekorelem van a díszletben. Szép gömbölyű, telt műfenyőt választanak oda, ahol a karácsonyfa a főszereplő, vagy messziről is szeretnék befotózni azt a helyet. Akkor is dundit választanak, sok ággal, amikor részleteit fotózzák. Nem kell, hogy túl sűrű legyen, azt nehéz díszíteni és nem lehet szépen lelógatni róluk a gömböket. De ritka semmiféleképpen se legyen, az nagyobb probléma, mert nem szép és nem kelt gazdag hatást.

A fotózáshoz kellenek a legszebb műfenyők, hiszen sok fényképen köszönnek majd vissza. A fényképészek szeretik az élethű, egyébként közkedvelt fenyőfajtákat pl. a Jegenyefenyőt azaz a Nordmann fajtát. Extra igényeknek is eleget téve fehér, azaz hófödte műfenyőt is választanak a repertoárjukba. Minden évben újra előveszik a korábbi fákat, de olykor 1-1 új műfenyőt is beszereznek, mert mindig gyártanak szebbeket, mint korábban. Ilyenek pl. az új 3D és FULL 3D és hófödte 3D modellek.


Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is …

karácsonyfa

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel …

Twinkly multicolor strings

TWINKLY – Modern karácsonyi díszfények a 21. század karácsonyfáira

A TWINKLY egy intelligens, forradalmian új LED díszvilágítás, amelyet könnyen szabályozhat az okostelefonjával. A fenyőfa lámpácskáinak révén a legcsodálatosabb színkombinációk és tökéletes …

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x