Hogyan díszítse műfenyőjét, hogy karácsonyfáját mindenki igazinak nézze

Az adventi időszak és maga a karácsony közeledtével mindannyian elkezdünk ötleteket gyűjteni, inspirációt meríteni mind az ajándékokok, mind az otthonunk idei dekorálása tekintetében. Ha a korábbi években hagyományos dekorációt választott, azonban idén szeretne kipróbálni valami újat, vagy ha ez az lesz első éve műfenyő tulajdonosként, ajánlunk Önnek néhány tippet, hogy karácsonyfáját mindenki igazinak nézze!

Elsődleges feladat az otthon és a fa dekorációs színvilágának kiválasztása. A klasszikus karácsonyi színeket mindenki egyből felismeri: ez a piros és az arany. Ezekkel díszíteni egész biztosan időtlen választást jelent, számtalan dekorációt és dísztárgyat talál az, aki a hagyományos színekben gondolkodik. Az örök duó mellett meg kell említeni a fehér és az ezüst párosítását is, amely egyre inkább helyet követel magának a karácsonyi színpalettában. Ez a kombináció rendkívül modern és exkluzív megjelenést kölcsönöz karácsonyfájának, és kétségkívül téli, fagyos hangulatot idéz élő. És természetesen nem lehet elmenni a vidám, melegebb tónusú, lila, kék, rózsaszín vagy színes fenyők mellett sem, amelyek egy igazán gyönyörű, vidám karácsonyfát varázsolnak elő. Akármelyik színvilág mellett is tennénk le a voksunkat, egy dolog fontos: a harmónia megteremtése. Ne kombináljunk egymástól nagyon eltérő, ellentétes színeket, illetve ne essünk túlzásba! Engedjük, hogy a karácsonyfa legyen az ünnep sztárja, hiszen meg is érdemli, hogy a rivaldafénybe kerüljön ebben az időszakban.

Hogyan lesz a műfenyőnek fenyő illata?

Mi az, ami a karácsonyfával együtt jár? Az illata. Szerencsére erről műfenyő tulajdonosaként sem kell lemondani, sőt! A fenyőillatú illóolaj tökéletesen utánozza az élő fenyő illatát, lehetetlen megkülönböztetni attól. Bár kétségkívül nagyon jó illatú, azonban érdemes odafigyelni a használatára. Nem szabad túltolni, az illatfelhőt csak a fához közeledve érezzük, akárcsak egy természetes fenyőnél. Ha azonban elkap minket a karácsonyi illatok utáni vágy, egész nyugodtan vegyünk más ünnepi illatú illóolajokat is. Mécseses párologtatóban helyezhetünk a lakás különböző pontjaira fahéj, narancs vagy épp menta illatot is.

Égősorok és fényfüzérek

A hangulat megteremtésének kulcsfontosságú eleme a világítás. A nappalok rövidülésével az adventi időszakban és karácsony körül már délután 4-5 óra tájékán fel kell kapcsolnunk a villanyt otthonunkban. A mennyezeti lámpa vakító fénye helyett azonban, ragadjuk meg az alkalmat, és dekoráljunk égősorral. Ennek elsődleges helye természetesen a fenyőfa. Felhelyezésekor figyeljünk oda, hogy az ágak végére, közepére és tövébe egyaránt helyezzünk izzókat a tökéletes összkép érdekében. Érdemes meleg fényű LED fényfüzért használni, nem villogó beállításban, hiszen a cél a nyugodt, harmonikus otthon megteremtése. A karácsonyfa mellett, számtalan helyen felhasználhatóak a LED sorok, égőfüzérek hangulatvilágításként, könyvespolc tetején, girlandokon elhelyezve, tükröt körbe vonva vagy akár egy nagy tálban fenyőtobozok közé fonva az étkező asztal közepén.

Ehető díszekkel lesz csak igazi a karácsonyfa!  

Ki mondta, hogy ehető dekoráció nem kerülhet a műfenyőre? A karácsony egyik legjobb része, amikor az ünnepet és az édesség hegyeket követően is van mit csemegézni a fenyőfáról. Nyugodtan tegyük fel a szaloncukrokat, csokidíszeket a fára, különböző hosszúságú cérnával vagy akasztóval, hogy szépen, arányosan lógjanak róla. Így könnyű azokat kibontani és nem húzzák le a fát nassolás közben a legapróbb ünneplők sem. A szaloncukron túl egyes skandináv országokban gyakori a pattogatott kukorica cérnára fűzése és girlandként a fára helyezése vagy puszedli, mézeskalács formák szaggatása karácsonyi minták mentén. Ezutóbbi sütése, díszítése külön családi program lehet és a karácsony közeledtével egyébként is szinte kötelező!

Egy percig sem kell tehát aggódnia annak, aki műfenyő vásárlása mellett dönt. Szerettei és Ön sem fogja elveszteni az élő fa varázsát. Könnyűszerrel megteremtheti a megszokott kellemes hangulatot, miközben egy tökéletes formájú, élethű műfenyőt dekorál, amely évekig éke lehet karácsonyainak.


karácsonyfa

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel ékesítse fel a fenyőfát és milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció?

Fehér szőnyeg karácsonyfa alá

Ötletek karácsonyi enteriőr készítéséhez otthonunkba

Egy igazi karácsonyi enteriőr elkészítése otthon, nem egy egetverően nagy feladat, ezért érdemes elkezdeni. Cikkünkben, néhány praktikus tanáccsal ebben próbálunk segíteni, ötleteket adni. Lehet ez az egész házat vagy lakást érintő díszítés, vagy tényleg csak egy enteriőr kialakítása egy sarokban, vagy egy szobában.

Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még sok olyan országban is, ahol a kereszténység nem a helyiek vallása. Ebben a cikkben betekintést nyerhetünk a különböző országok karácsonyi hagyományaiba és ünneplésébe. Olvass tovább, hogy milyenek a karácsony a világ körül!

Menj az üzletbe