A nyár elillan, utána gondoljunk időben a karácsonyra, a legszebb műfenyők hamar elfogynak

karacsonyfavilag_városi karácsonyfa

A tavaly karácsony sok szempontból rendhagyó volt, de biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok, voltam egyedül. A korlátozások miatt Dániában rekedtem, ahol jelenleg tanulok és dolgozok, így az ünnepeket a családtól távol töltöttem.

Úgy döntöttem, hogy ha már az élet úgy dobta, hogy nem lesz szokványos a karácsony, akkor tegyünk rá még egy lapáttal. Nem készítettem karácsonyi menüt, a halászlé elkészítéséhez még túl zsengének és tapasztalatlannak tartom magam, ráadásul egy személyre főzni egy komoly fogást teljesen felesleges. Az ünnepi menü így egy thai curry-s egytálétel volt, így a kis otthonom nem haltól vagy töltött káposztától illatozott, hanem korianderes, kókusztejes mártástól.

Azonban nem ez volt az egyetlen rendhagyó pontja a karácsonyomnak. Nem állítottam fenyőfát, így az ünnepek anélkül teltek el. Úgy éreztem, hogy arra a két-három hétre minek, megbarátkoztam a gondolattal, hogy ez most egy rendkívüli, ünnepi hangulattól megfosztott karácsony lesz. Egyedül négy-öt fenyőág díszelgett az étkezőasztalomon, ami egészen januárig fonnyadt szomorúan. Azt még egy gigantikus, de elhajítottnak vélt fenyőről csippentettem le, majd később kiderült, hogy azt a lakóépület udvarára állították fel. Remélem, senki nem látott előző nap, hogy arról nyúltam le pár ágat.

fenyo_3.jpg
Egyedül is legyen legalább egy kis műfenyőd

Visszagondolva erre a hetekre, ami egy évben csak egyszer van, jó lett volna, ha legalább egy mini fenyőfa díszeleg a szobám egyik pontjában, és ha a menü nem is ünnepi, de a hangulat, a díszlet az. Talán a fenyőfa beszerzésének a macerájától is meg akartam kímélni magam, meg attól, hogy egy-két hét után naponta porszívózzak a fenyőfa alatt, mert hullajtja a tűleveleit. Miattam aztán nem múlik az élő fenyők sorsa, gondoltam.

Legyen idén sokkal jobb karácsony, mint a tavalyi évben

Bízom benne, hogy idén semmi akadálya nem lesz annak, hogy a családommal töltsem az ünnepeket. Az biztos, hogy karácsonyfát is fogok venni. Még az is lehet, hogy egy kicsi műfenyőt szerzek be, hogy ne kelljen évente azon agyalnom, hogy mikor és hol vegyem meg a frisset. Még az is lehet, hogy megadom a módját, és egy nagy, fehér, hófedte gallyakkal teli fenyőt választok, ami garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot, ha lesz havazás, ha nem. Még a fenyőillattól sem kell búcsút intenem, mert illóolajokkal azt is lehet pótolni. Ráadásul mire hazaérek a két-három hetes családi ünneplésből, evési maratonból, a fenyőm ugyanolyan formában lesz, és még a porszívót sem kell elővennem. Simán lehet, hogy januárban tofus thai curry-s illattal keveredik majd a fenyő illata. De lesz karácsonyom. Fenyővel, családdal és illatokkal. 


Tudtad, hogy a legszebb műfenyőket már szeptemberben is beszerezhetjük? Ha egyszer megvesszük, utána hosszú évekig díszíthetjük, de fontos, hogy kitűnő minőségű legyen, és megbízható helyről szerezzük be. A www.karacsonyfavilag.hu oldalon biztosan rátalálunk a tökéletes méretre, típusra és formára, amely aztán sokáig a karácsonyaink egyik legszebb dísze lesz. 

Forrás: https://tamasyzsofi.blog.hu/


Karácsonyi nosztalgia

Január kétélű hónap. Egyfelől megújult lendülettel indulunk az új évbe, elvárásokkal telve, remélhetőleg teljesíthető újévi fogadalmakkal felvértezve. Általában szerepel ilyenkor listánkon az egészségesebb étkezés, a sok mozgás …

Jan. 6. – Ma kellene lebontani a karácsonyfát?

Vízkereszt napja minden év jan. 6-án van. Ez egy régi keresztény ünnep, mely Jézus a Jordan folyó vízében való megkeresztelkedéséről kapta a nevét. Népi szokásokhoz kötődik a Karácsonytól számított 12 nappal későbbi dátum, mely a karácsonyfa …

Az Advent ünnepe és az adventi koszorúk

A Wikipédia szerint az Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig tart. A hétköznapokban az adventi koszorú készítéssel …

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x