Első évünk volt, hogy műfenyőt díszítettünk karácsonykor

Szívesen megosztjuk tapasztalatainkat azokkal, akik minden évben azon gondolkodnak, hogy megpróbálják-e a műfenyőt. Válaszunk 9:1 arányban, határozott igen.

Most, 2020-ban díszítettünk először műfenyőből karácsonyfát. Gyönyörű lett! Örülünk, hogy így döntöttünk, mert sok örömünk és utólagosan felismert meglepődéseink voltak, hogy erre a különbségre sem gondoltunk előtte…

Motivációink műfenyő vásárlás előtt

Nem is akartunk túl sokat kimozdulni, így a vírushelyzet miatt, és már pár éve különben is gondolkodunk műfenyő vásárlásán. Gyorsan eldöntöttük, hogy közepes méretet választunk, a fajta kiválasztása már nem volt ennyire zökkenőmentes. Sokat segített a karacsonyfavilag.hu fajták szerinti csoportosítása, így gyors összehasonlítást tehettünk. Képnézegetés után a havas 3D Királyi lucfenyő mellett döntöttünk, mert eddig is a lucfenyő volt a nagy kedvenc, ebben maradtunk a családi hagyománynál. Lehet, hogy jövőre választunk egy kis méretű Full 3D-s változatot is dekorációs jelleggel és nem csak a nappaliban lesz karácsonyfa.

Karácsonyi tapasztalataink műfenyővel

  • Az első felismerés, hogy szép, formás a fa! Tényleg úgy néz ki, mint az igazi! Jól választottunk! Az illatot párologtatóba tett pár csepp fenyő illóolajjal pótoltuk.
  • Nagy örömömre, nem lettem gyantás, és a fa már a helyén állt! Ezt általában nem úszom meg ilyen könnyen, az igazi lucfenyő nagyon gyantás.
  • Gyorsan megigazítottuk az ágait és a fal melletti oldalon, kicsit széthajtottuk, így közelebb tudtuk tolni a falhoz és ki tudtuk nyitni mellette a nagy ebédlőasztalt. Az igazit nem lehet így hajlítgatni, a friss ág rugalmas és nem marad úgy, ahogy én szeretném. Ekkora méretű karácsonyfa mellett eddig soha nem fért el a 12 személyes nagy asztal. És egyáltalán nem látszott ez a kis csalás. Kívülről nézve ugyanolyan kereknek látszódott a fenyő.
  • Vettem új, rozéarany díszeket. A karácsonyfánk rozéarany, bordó, zöld színű lett, meleg fehér fényű karácsonyi égősorral. Könnyen díszíthető a fa, gyorsan haladtunk.
  • Stabil, jól tervezett felépítése és kiegyensúlyozottsága miatt, nem borították magukra a gyerekek és nem húzták el a macskák sem. Az igazinál, ahogy száradt, csökkent a súlya, és szilveszter után már nagyon figyelnünk kellett.  
  • Az, hogy nem hullott azért is kellemes, mert nem kellett 2 naponta elővenni a porszívót. Miután pedig eltettük, jöhet az új év, nincsenek tüskék, semmi utómunka.
  • Egyébként is sokkal könnyebb volt leszedni a fát, nem szúrtak agyon az ágak. Egy elszáradt karácsonyfát nagyon nehéz leszedni. Bármennyire is ügyes az ember, minden egyes dísznél egy jó maroknyi tűlevél potyog rá. Szúr, beleragad a ruhába és annyira kellemetlen érzés, hogy kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt elpusztult ez a fa, ami több évig növekedett az erdőben. Az utcára kidobált, elszáradt fa látványa helyett, korábban fogtam a metszőollót és FKF-es zsákot, fentről haladva vágtam le az ágakat és dobtam a zsákba, így nem kellett végig potyogtatni az egész lakáson, miközben kiviszem. Sajnos nincs se kandallónk, sem fa tüzelésű kazánunk, és nem komposztálunk. Így az tűnt a legjobb választásnak, hogy ebben a zsákban, zöld hulladékként szállíttatom el. A karácsonyfa leszedésből műfenyőnél így csak az öröm maradt, semmi felesleges aggodalom és probléma. Itt is voltak utolsó darab megbúvó szaloncukrok, amikért ment a harc. 🙂
  • Kicsit féltem, hogy Királyi lucfenyőmet nem fogom tudni visszarakni a saját dobozába. Szerencsére pont belefért, emlékeztem, hogy szedtem ki és vissza is tudtam tenni. A doboz pedig nem tűnt akkorának, mint a fa, de legalább nem foglal sok helyet a garázsban és a talpat is bele tudtam pakolni. Mindent felpakoltam egyben egy polc tetejére, így nem lesz útban és következő évben nem kell keresni.

Sikeresnek könyveltük el ezt, a műfenyő projektet. Már most gondolkodtam azon, hogy 2021 karácsonyán milyen színűre díszítem.


karácsonyfa

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel ékesítse fel a fenyőfát és milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció?

Igazi karácsonyi meglepetés

Az egyik ok, amiért a legtöbben rajongunk a karácsonyi időszakért, az a teljes rituálé, ami ezidő alatt történik. Pontosan tudjuk, hogy miket fogunk enni, várjuk az ajándékozást és feldíszítjük a karácsonyfát. Sok családban a karácsonyhoz …

Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is. Jól tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, de nem csak az előkészületekben …

Menj az üzletbe