Környezettudatosabb választás a műfenyő

karacsonyfavilag.hu - műfenyők

Ez egy szemléletmód, a modern életfilozófiához, életstílushoz. Eldobható műanyag zacsik tömkelege, vagy bedobunk a kocsiba pár többszörhasználatos bevásárlótáskát? Víztisztítót veszünk otthonra, vagy rekeszekkel hordjuk haza a kidobós (hiába recycling) műanyag palackokat? Nyáron az éjszakai lehülésben kinyitjuk az ablakot, nappali melegben becsukjuk, vagy örökösen klímázunk? Műfenyőt veszünk, amit minden évben máshogy díszítünk, vagy minden évben elvárjuk, hogy a mi kedvünkért is kivágjanak egy élő fenyőt? 

AZ OKOS APÁK MŰFENYŐT VESZNEK!

Régen, szenteste vacsora előtti hosszú és értékes órákat az Apukák általában a fenyőfa faragásával töltötték. Néhány karácsonykor ezt sikerült bosszankodás nélkül megúszni, amikor a karácsonyfa talpba könnyebben belepasszolt a fenyő. Bár ilyenkor is előfordult, hogy felállítás után realizálták, hogy ez bizony ferde lett. Ha őszinték akarunk lenni, a karácsonyfa felállítása sokszor volt vita forrása, mert nem találták meg a tavaly elrakott fenyőfa talpat, faragás közben könnyű sérüléseket szerezni. Mennyivel jobb lenne ezt az időt a gyerekekre, a családra fordítani!

Ezért az okos apák manapság már inkább tökéletesen élethű, és mégis szimmetrikus műfenyők mellett teszik le a voksukat, ahol ilyen problémák nincsenek. A fa passzol a talpba, nem kell faragni. Díszítés után porszívózni sem kell, így az Apáknak marad idejük a családra, a gyerekekre. Általában a fenyő beszerzése is az Apa dolga. Műfenyővel itt is időt takaríthat meg. Csak megrendeli a karacsonyfavilag.hu webshopból. A következő években pedig karácsony előtt nem kell újra beszerezni, csak elővenni a garázsból, pincéből, vagy a gardróbszekrény eldugott mélyéről.

HIMALÁJAI 3D BORÓKAFENYŐ

Az Anyák van, hogy méltatlankodnak, hogy a műfenyőnek nincs illata. Ezt könnyen megoldhatjuk illóolajjal! Valószínűleg azt is könnyen kezelik az Apák, ha lustának nevezik őket, hogy így akarják megúszni a fenyővásárlást. Ez persze nem lustaság, inkább praktikusság, és jó időmenedzsment. A felszabadult időben nagyon jó játékokat lehet kitalálni a gyerekekkel, vagy beszerezni a meglepit Anyucinak.


Klasszikus műkarácsonyfák

A PVC ágakból készült klasszikus műfenyők továbbra is nagyon népszerűek. Ezek a minőségi, nem éghető PVC anyagból készült fenyőfák több stílusban is megtalálhatók. Kínálatunk között szerepelnek hagyományos műfenyők különféle színvariációkban, néhány fenyőt akár élethű dobozok is kiegészíthetnek. A hagyományos fák közül legnépszerűbbek az extrán sűrű műfenyők és a 3D-s PVC tűlevelekkel is ellátott lucfenyők, amelyek megtévesztésig hasonlítanak a természetben található élő fenyőfákra.


A MOSTANI MŰFENYŐK SOKKAL ÉLETHŰBBEK, MINT KORÁBBAN!

Magyarországon évtizedek óta a lucfenyő, és a Nordmann azaz a kaukázusi jegenyefenyő a legkeresettebb fajták karácsonyfának. Ezek a fenyők kínálatunkban is kiemelt szerepet kapnak. Más gyönyörű, a természetben gyakori fenyőt is forgalmazunk a karácsonyfavilág webshopján. Ilyenek a borókafenyő, a fehérfenyő a különböző alpesi és kanadai területek hegységeiben jellemző fenyőfa típusok. Pontosan betartjuk a sok szempontból álló listánkat, mely a típusjellemzőket sorolja fel minden fenyő fajtánál. Ilyenek az arányok, a fa alakja, színei, az ágak elhelyezkedése, sűrűsége, az ágak állása a törzshöz képest, a tűlevelet hosszúsága, alakja, vastagsága. Szóval minden olyan tulajdonság, ami alapján egyértelműen beazonosítható egy-egy fenyő fajtája.

IGAZI FENYŐKRŐL TÖRTÉNT A MINTAVÉTELEZÉS

A fenyők nem mindig teljesen szimmetrikusak, ahogy az életben is van némi aszimmetria, így a fáinkban is. A műfenyőink a természetes fák pontos másolatai. Ezért fáink élethűek, mégis arányosak és harmonikusak, éppen, mint a valódi fenyők. Talál közöttük kicsiket, közepes méretűeket és hatalmasokat is. Szerencsére nem kell kidobni, vagy eltüzelni őket az ünnepek után.

3D ÉS FULL 3D MŰFENYŐK

Ez egy új technológia, mely a néhány évvel ezelőtti műfenyőkre nem volt igaz. A fajtaspecifikus jellemzőket maximálisan szem előtt tartva minden ág ezzel a 3D technológiával készül a FULL 3D-s változatnál. A 3D-nél (van belőle erdei, jegenye, luc, havas) csak a külső, látszódó ágak készülnek így és a belső, sűrűséget biztosító ágak hagyományosak. Ez egy ár csökkentő megoldás, aminél csak egészen közelről látható a különbség.

EGYÉB EXTRÁK

Ilyen természetes extrák pl. a tobozok és a hó, melyek az erdőkben lévő fákat juttatja eszünkbe. A műhó, valódi havas fenyőt idéz. A műhó elhelyezkedése az ágvégeken tényleg olyan, mintha ráhullott volna a hó. Belül nincs hó, csak az ágak végén. A hó fehér és kicsit csillan, mint ahogy a hó szikrázik. Van kicsit havas és egészen hófödte fenyőnk is. A tobozokkal szintén ilyen plusz, természetes hatást érhetünk el. Már csak az illatot kell odacsempésznünk pár csepp illóolajjal. Ezek után még a fa mellett állva sem vesszük észre a különbséget. További érdkességekért érdemes meglátogatni a korábbi cikkeink oldalát.


Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még sok olyan országban is, ahol a kereszténység nem a helyiek vallása. Ebben a cikkben betekintést nyerhetünk a különböző országok karácsonyi hagyományaiba és ünneplésébe. Olvass tovább, hogy milyenek a karácsony a világ körül!

karácsonyfa

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel ékesítse fel a fenyőfát és milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció?

karacsonyfavilag_városi karácsonyfa

A nyár elillan, utána gondoljunk időben a karácsonyra, a legszebb műfenyők hamar elfogynak

A tavaly karácsony sok szempontból rendhagyó volt, de biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok, voltam egyedül. A korlátozások miatt Dániában rekedtem, ahol jelenleg tanulok és dolgozok, így az ünnepeket a családtól távol töltöttem.

Menj az üzletbe
Ünnepelje velünk a nyár kezdetét, akár -15 % kedvezmény
-15% kedvezmény minden készleten lévő termékre
x