Milyen a szép műfenyő karácsonyra?

3D, full 3D műfenyők

Létezik egyáltalán szép műfenyő? Van, aki szerint a műfenyő maga a megtestesült giccs. Ha jobban belegondolunk, a legtöbb esetben a karácsonyi dekoráció, a karácsonyi zene és világítás sem tartozik a magas művészetek kategóriájába, mégis ragaszkodunk hozzá, és a legszőrösebb szívű esztétának is lehetnek kellemes emlékei, élményei, ami ehhez a karácsonyi csillogáshoz kötődik. Mi se legyünk hát ennyire szigorúak, hiszen a karácsony valahol a játékosságról, a szeretetről, az ételek, a fények és a színek tobzódásáról szól. Az igazi karácsonyfa minimalista dekorációval valakinek szép, másnak viszont unalmas, és helyette vágyik valami izgalmasra és trendire. Számos érv szól még a  műfenyő mellett. Amelyeket ebben a cikkben felsorolunk. Mutatunk néhány olyan fenyőfát, ami megszólalásig hasonlít az eredetire, annyira élethű.

Kinek érdemes műfenyőt venni?

  • A modern, városi embereknek, akik nem feltétlenül akarnak fenyőfát faragni kisbaltával.
  • Cégeknek
  • Akik nem akarnak a karácsonyi dekorációval bíbelődni.
  • Akik igazán takarékos szemléletűek.
  • Akik nem akarnak a lehulló fenyőtüskékkel küszködni

Ha nem érünk rá napokig vagy hónapokig(!) készülődni, esetleg nem is otthon töltjük a karácsonyt, attól még ragaszkodhatunk a karácsonyi dekorációhoz. 

Akár egy kisméretű műfenyő is behozhatja az otthonunkba az ünnepi hangulatot. 

Milyen a szép műfenyő? 

Mivel a műfenyőt a következő évben (és az azt követő években) is újra felhasználhatjuk, ezért nem árt minőségi műfenyőt beszerezni, ami valóban szép. Mi számít szépnek? Ami élethű, és nem olcsó bóvli. Az ilyen  műfenyő nemhogy nem ront az ünnep hangulatán, hanem egyenesen felemeli azt, különösen ha széles választékból tudunk válogatni. Ha  minőségi fenyőt választunk, senki sem tudja megmondani, hogy műfenyőt díszítettünk fel. Az elmúlt évek során a műfák kialakítása annyira javult, hogy  néhány pontosan úgy néz ki, mint az igazi, mégis rejtegethetnek meglepetéseket, mint például a havas díszítés vagy a beépített megvilágítás. 

3D műfenyő

A lehető legjobb fa kiválasztása érdekében keressünk olyan műfenyőfát, amely „valódi tűket” vagy „valódi érzetet” hirdet. A 3D műfenyő például azért is népszerű, mert annyira élethű, hogy  szinte meg se lehet különböztetni az  élőtől. Az igényesebbeknek 100% -ban 3D-t (FULL 3D) érdemes választani. 3D tűlevelek a legújabb technológiának köszönhetően sokszor nem gyúlékony műhóval vannak belepve, amely nem hull le a fenyőről. A hatást tovább fokozhatjuk, ha  közvetlenül beépített LED-es világítású 3D-s fákat vásárolunk, így a világítást is megoldhatjuk.


3D műfenyők

A 3D műfenyő az utóbbi évek NAGY SIKERE. Az igazi fenyő hamar kiszárad és gyorsan lehullanak a tűlevelei. A 3D tűlevelek ezzel szemben nem esnek le, és látszatra mégsem különböztethetők meg az élőtől. Csak nálunk, több mint 60 exkluzív fenyő fajta található. A 3D műfenyők mindegyike első osztályú megjelenésű, formailag és színeiben is tökéletesen tükrözi az erdő fáit. Az igényesebb vásárlóinknak 100% -ban 3D műfenyőt (FULL 3D) kínálunk, amelyek teljes egészében 3D tűlevelekből készülnek. Webshopunkon különféle fafajták közül választhat a nézelődő. Első osztályú minőségben találhatók erdei fenyők, luc és hagyományos fenyők. 


Havas műfenyő 

Ha fehér és havas műfenyőt  szeretnénk vásárolni, megdöbbentően élethű fákat találhatunk a Karácsonyfa Világ webáruházban.  A skála igen széles: az enyhén borított karácsonyfától a hótakaróval borított műfenyőig, rengeteg változatot találhatunk. A legújabb technológiák segítségével a nem gyúlékony műhó tökéletesen utánozza a valódi havat. Havas fenyőt vásárolhatunk klasszikus és 3D-s kivitelben. Egytől nem kell félnünk: a hó nem pereg le a gallyaktól!

A szép műfenyő biztosan nagyon drága. Tévedés! 

Egy 2 méteres Nordmann fenyőfa kb. 20 000 Ft-ba kerül, egy megszólalásig eredetinek tűnő műfenyő pedig ennek nagyjából a duplája, de ha szerencsések vagyunk, ugyanazon az áron is beszerezhetjük az elkövetkezendő évek karácsonyfáját! 

Ha hosszútávú megtakarításban gondolkodunk, a műfenyő vásárlása a megfelelő megoldás, mivel még egy exkluzív 3D műfenyő vagy egy különleges fehér  “havas” fenyő is költséghatékonynak bizonyul, ha összehasonlítjuk az igazi fa árával. 

Nézzük meg, hogy milyen méretű műfenyő felel meg leginkább a célnak!

A műfenyőfák különböző méretűek és formájúak. A lehetőségek szűkítéséhez válasszuk ki előre a karácsonyfa helyét, hogy megállapítsuk, hogy milyen magas fenyőt érdemes megvásárolni.

Jó ökölszabály, hogy a fa teteje és a mennyezet között maradjon legalább 15-20 cm. Ilyenkor a mérésbe vegyük bele a karácsonyfatalpat és a csúcsdíszt is.Tehát, ha a szoba vagy helyiség 9 méteres  belmagassággal rendelkezik, akkor  elégedjünk meg egy 7,5 méteres karácsonyfával. Persze nem muszáj kimaxolni a helyet. A célnak tökéletesen megfelelhet egy kisméretű műfenyő is (60-110 cm). A hossz mellett vegyük figyelembe a fa kiterjedését is. Hogy meg tudjuk kerülni egy kisebb lakásban, érdemes “karcsú” fajtát választani.

A további kérdéseinkre választ kaphatunk  a  külön erre a célra szakosodott exkluzív műfenyő webáruház ügyfélszolgálatán, ahol a  minőségi termékek a megfelelő tárolóval, tartóval és felszereléssel kaphatók. 


Így lesz stresszmentesebb a karácsonyi készülődés

Ennek a cikknek az olvasója már egészen biztosan túl van egy két karácsonyi ünnepségen és túlélt már két-három ehhez kapcsolódó készülődési fázist is. Jól tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, de nem csak az előkészületekben …

karacsonyfavilag_városi karácsonyfa

A nyár elillan, utána gondoljunk időben a karácsonyra, a legszebb műfenyők hamar elfogynak

A tavaly karácsony sok szempontból rendhagyó volt, de biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok, voltam egyedül. A korlátozások miatt Dániában rekedtem, ahol jelenleg tanulok és dolgozok, így az ünnepeket a családtól távol töltöttem.

Karácsony a világ körül

Karácsonykor a keresztények szerte a világon Jézus Krisztus születését ünneplik. A legtöbb országban gyakran megcsodálhatók a hagyományos karácsonyi dekorációk, és a karácsonyi ünnepségekhez is csatlakozhatunk, még sok olyan …

Menj az üzletbe