Nagycsaládos vendégség – így szervezd meg tökéletesen

Ekologicky udržatelné vianoce

A karácsonyi ünnepek közeledtével mindenki izgatottá válik. Egyesek az ajándékok, mások az ünnepi étkezések miatt. Jól tudjuk, hogy valójában nem is erről szól ez az ünnep, hanem magáról a szeretetről, amikor együtt a nagy család. A teljes rokonság egy porta alatt összegyűlhet, ez pedig igazán mókás és felejthetetlen karácsonyi emlékekhez vezethet. Ezek a pillanatok felbecsülhetetlenek. Ámde az ezt megelőző készülődés igazán körülményessé tud válni, mivel sok előkészületet igényel. Ha idén a TE családod a soros a vendégvárásban, ebben az esetben a Karácsonyfavilág cikke Neked szól. Így szervezd meg tökéletesen a karácsonyi vendégvárást és legyen jó a karácsonyi készülődés.

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS AZ ASZTAL KÖRÜL

A dekoráció jelenti az ünnepi hangulat legfontosabb elemét. Vendégek fogadásakor az asztal elrendezése és dekorációja kulcsfontosságú, mivel ezt veszik szemügyre elsőként, amikor leülnek. Így például a terítő, az étkészlet és a tálalóedények összhangja lényeges. Egy szép összhatásért még pár lenyűgöző dekorációt is elhelyezhetünk az asztalon és körülötte. Íme egy válogatás a jelenleg elérhető kedvenc termékeink közül:

  • adventi koszorúk: nem csak ablak, vagy kültéri ajtódísznek, hanem asztalra helyezett dekorációnak is tökéletes. Díszeket és gyertyákat rátéve hagyományos adventi koszorú készíthető belőle. Persze akár ezek nélkül, egy egyszerűbb és minimalista stílusú dekoráció is lehet.
  • világítás: nem túlzás kijelenteni azt, hogy a karácsonyi fények adják az ünnepi hangulatnak legalább az 50 százalékát. Így ha egy kellemes otthonos, esetleg élénk, vagy akár játékosabb hangulatot szeretnénk előidézni, mindenképpen ajánlott egy jó fénykombináció összeállítása.
    • Egy LED-es fényfüzér jó választás lehet, mivel akár karácsonyfára, kinti dekorációnak, vagy más tárgyak díszítésére is tökéletesen használható! A Twinkly okos fényfüzérrel a fentebb említett hangulatskálák egyetlen füzéren belül is elérhetők!
Vianočná svieca
karácsonyi dekoráció az étkezőasztalon

Full 3D műfenyő

A Full 3D műfenyők (100% 3D) kivételesen 3D-s tűlevelekből készülnek, így tökéletesen imitálják az élő fát. A teljes 3D-s műfenyő a legfényesebb és legmodernebb dolog, amelyet a piac kínál. A 3D puha tűlevelekkel ellátott gallyak a legjobb minőségű PE (polietilén) anyagból készülnek, a legújabb technológiákkal. Ebben az évben 4 exkluzív (100% 3D) típusú FULL 3D-s műfenyőt készítettünk az Ön számára.


FENYŐFA

A karácsonyfa beszerzése minden évben stresszes feladattá válhat, ha elő fenyőfát szeretnénk választani. Egy jól kiválasztott, méretben is megfelelő műfenyőfa akár egy évtizedig is hű dekorációnk lehet. A hiedelemmel ellentétben nem könnyű ráunni, ha mindig változatosan és izgalmasan dekoráljuk! Ha még nincs ilyen az otthonodban, akkor segítünk választani! Sok vendég esetén fontos, hogy minden ajándék elférjen alatta, és mindenki tetszését elnyerje. Csapatunk profi, az ilyen igények sem jelentenek gondot számunkra!

  • a klasszikus fenyők kedvelői a kaukázusi jegenyefenyőt imádni fogják. Mivel Magyarországon is közkedvelt és könnyen elérhető fa, így már biztosan találkozott vele mindenki
  • a havas fenyők kedvelőinek kedvez a Királyi Lucfenyő, amely egyedi és jeges kivitelezésű. Szinte mindenkit elvarázsol a megjelenése. Extra tipp, hogy nem igényel sűrű díszítést, önmagában is gyönyörű.
  • kínálatunk egyik legszebb darabja szintén egy jegenyefenyő, Szibériából. 700 darab beépített LED világítással, hóval borított sűrű tűlevelekkel és extra (270cm) magasságával lenyűgöző darab!

ÉTKEZÉS

Karácsonyi készülődés közben természetes, hogy egy picit aggódunk a menü elkészítésén. Különösen akkor, ha sok vendéget várunk. De ha rendben van az alap, akkor minden zökkenőmentes lesz. Az internet a receptek és a főzős videók végtelen könyvtárát jelenti. Rengeteg hasznos tanáccsal és praktikával találkozhatunk egy egy recept elkészítése során. Persze tiltólistás olyan receptnek nekiindulni, amit addig még sosem készítettünk! Az adagokra mindig ügyeljünk, nem szerencsés, ha túlfőzünk, mert sok vendég esetén a maradékok könnyen megromlanak, ha nem fér be minden a hűtőbe.

  • Tipp: a konyhai munkafelületről minden olyan eszközt távolítsunk el, amit nem fogunk használni. Így elegendő hely lesz az ételeink elkészítésére.
  • Tipp2: a mártásokat vagy szószokat még az ünnepek előtt is elkészíthetjük. Ezzel is időt spórolunk. És hogy mi lesz velük addig? A fagyasztóban pihennek.
  • Tipp3: még egy utolsó dekor ötlet – egy girland nagyon szépen ki tudja tölteni a teret az asztalon. Így az extra dekorációk miatt sem kell aggódnod, ha nincs kéznél adventi koszorú, vagy más karácsonyi csecse-becse.

Reméljük cikkünkben sok hasznos tanáccsal gazdagodtál! Kellemes készülődést kívánunk.

Vianočná večera
karácsonyi girland az étkezőasztalon

Fehér szőnyeg karácsonyfa alá

Ötletek karácsonyi enteriőr készítéséhez otthonunkba

Egy igazi karácsonyi enteriőr elkészítése otthon, nem egy egetverően nagy feladat, ezért érdemes elkezdeni. Cikkünkben, néhány praktikus tanáccsal ebben próbálunk segíteni, ötleteket adni. Lehet ez az egész házat vagy lakást érintő díszítés, vagy tényleg csak egy enteriőr kialakítása egy sarokban, vagy egy szobában.

Adventi koszorú

16 REMEK ÖTLETEK A TÖKÉLETES ADVENTI KOSZORÚHOZ

Az adventi koszorú szorosan kapcsolódik a karácsonyi ünnepkörhöz, az advent időszakához. Hagyománya egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Johann Heinrich Wichern …

karácsonyfa

Hogyan díszítsük fel a karácsonyfát? TIPPEK Önöktől a 2021-es évre

A karácsony feltartóztathatatlanul közeledik. Ismét gondban van, hogyan díszítse fel karácsonyfáját? A karácsonyfa díszítés melyik stílusát válassza, milyen díszekkel ékesítse fel a fenyőfát és milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció?

Menj az üzletbe